Εσωτερική Ασφάλεια

Οι Ελληνες παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους: Kινητοποιήσεις στη Σάμο για το μεταναστευτικό - Εκτός ελέγχου η κατάσταση στον Έβρο!


«Καζάνι» που ξεχειλίζει είναι η Σάμος, η οποία έζησε τον εφιάλτη την περασμένη εβδομάδα, όταν στο κέντρο υποδοχής της ξέσπασαν σοβαρά επεισόδια, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί φωτιά και πολλοί Σύροι πρόσφυγες να αναγκαστούν να φύγουν από τον χώρο.

Ο δήμαρχος του νησιού, Γιώργος Στράντζος, έκανε έκκληση ουκ ολίγες φορές για να βρεθεί λύση και να υπάρξει σχέδιο αποσυμφόρησης και μάλιστα, έβαλε «λουκέτο» στον δήμο την περασμένη Παρασκευή σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Οι κινητοποιήσεις ωστόσο δεν σταματούν εκεί, καθώς ο δήμος καλεί τους κατοίκους σε μια σειρά από ενέργειες, για να μπορέσει να ασκήσει πιέσεις στην κυβέρνηση, η οποία αναμένεται να μεταφέρει τη Δευτέρα, 700 άτομα από τη Σάμο στην ενδοχώρα.

Συγκεκριμένα ο δήμος ενημερώνει ότι:

– Τη Δευτέρα 21-10-2019, θα παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες της Αυτοδιοίκησης. Οι Δημοτικοί Παιδικοί-Βρεφονηπιακοί Σταθμοί και η Υπηρεσία Αποκομιδής Απορριμμάτων θα λειτουργήσουν κανονικά.

– Την ίδια μέρα το απόγευμα στις 16:00, καλούμε στην Πλατεία Δημαρχείου, όλους τους δημότες, τους επιστημονικούς, επαγγελματικούς συνδικαλιστικούς, φορείς και συλλόγους να συμμετάσχουν στο ΚΛΕΙΣΙΜΟ και στη συγκέντρωση-διαμαρτυρίας, σύμφωνα με τις αποφάσεις των Διοικητικών τους Συμβουλίων.

Ανάλογα με την πορεία των εξελίξεων στο μεταναστευτικό-προσφυγικό θα καθορισθούν οι περαιτέρω δράσεις του Δήμου Ανατολικής Σάμου».

Επίσης ο Δήμος Ανατολικής Σάμου κάνει λόγο για «εικόνες ντροπής και εξαθλίωσης» σε σχετική ανακοίνωση,

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Πλέον έχουμε έρθει αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις του υπερπληθυσμού και των πολλών εθνικοτήτων που στοιβάζονται στην παραγκούπολη. Γυναίκες και παιδιά φοβούνται, κατά δήλωσή τους, να επιστρέψουν στο Hot-Spot σε ενδεχόμενο νέων επεισοδίων. Οι αρμόδιες κρατικές Αρχές οφείλουν να αποκαταστήσουν το αίσθημα ασφάλειας, τόσο των κατοίκων όσο και των μεταναστών προσφύγων»

ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Εκατοντάδες μετανάστες περνούν καθημερινά τον ποταμό Έβρο με τον αριθμό να αυξάνεται συνεχώς και την κατάσταση να γίνεται πλέον ανεξέλεγκτη.

Αναγνώστης του e-evros.gr έστειλε το παρακάτω video και αναφέρει:

"Σας στέλνω ένα βίντεο από την κατάσταση που επικρατεί καθημερινά στο Μεγάλο Δέρειο. Περιμετρικά του χωριού και σε απόσταση 300 μέτρων αυτή τη στιγμή υπάρχουν 4 καταυλισμοί των 50 έως και 80 λαθραίων ατόμων στον κάθε καταυλισμό που σιτίζονται από τα 2 σούπερ μάρκετ (τρόφιμα – καζάνια μαγειρέματος, κατσαρόλες...-είδη υγιεινής – ρουχισμός κλπ) του χωριού, περιμένοντας για αρκετό διάστημα τη νύχτα που διακινητές θα τους μεταφέρουν στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο.

Καθημερινά από το Μεγάλο Δέρειο , το χωριό Σιδηροχώρι και το χωριό Γέρικο διακινούνται πάνω από 150 άτομα.

Ευχαριστώ και παρακαλώ να δημοσιευτεί στο σάιτ σας η κατάσταση αι ο φόβος που βιώνουμε καθημερινά όλοι όσοι κατοικούμε σε αυτά τα χωριά".

[🎥 VIDEO]: "Καθημερινά από το Μεγάλο Δέρειο, το Σιδηροχώρι και το χωριό Γέρικο διακινούνται πάνω από 150 άτομα" αναφέρει κάτοικος της περιοχής. Δείτε το video που τράβηξε κάτοικος του Μεγ. Δερείου και διαβάστε όλα όσα λέει για την κατάσταση που επικρατεί στο χωριό του: https://bit.ly/31rRzBr

Gepostet von e-evros.gr am Sonntag, 20. Oktober 2019

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ