Εσωτερική Ασφάλεια

«Άστραψε» & «βρόντηξε» ο Δήμαρχος Σύμης: «Κινδυνεύουμε με ξεσηκωμό των μεταναστών» - «Παρακαλάμε τους Τούρκους!»

Εκτός ελέγχου πλέον το ζήτημα με την μετανάστευση, με την Κυβέρνηση πλέον να δείχνει ανήμπορη να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Δραματική χαρακτήρισε την κατάσταση στη Σύμη με την έκρηξη στις αφίξεις μεταναστών ο δήμαρχος του νησιού, Λευτέρης Παπακαλοδούκας.

Ο δήμαρχος Σύμης δήλωσε ότι η ελληνική Πολιτεία έχει εγκαταλείψει το νησί στη μοίρα του, συμπληρώνοντας ότι έχουν φτάσει στο σημείο να παρακαλούν τους Τούρκους να μην στέλνουν άλλους μετανάστες.

Ο κ. Παπακαλοδούκας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, είπε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη Σύμη 500 μετανάστες, από τους οποίους οι 80 είναι κρατούμενοι στο αστυνομικό τμήμα. Οι υπόλοιποι 420 περιφέρονται ελεύθεροι σε όλο το νησί, δίχως να έχει γίνει οποιαδήποτε καταγραφή.

«Το νησί κινδυνεύει», προειδοποίησε ο δήμαρχος, διερωτώμενος τι θα γίνει εάν τώρα που χαλάει ο καιρός, αυτοί οι άνθρωποι «ξεσηκωθούν».

Περιγράφοντας την κατάσταση, είπε ότι μετανάστες «έρχονται καθημερινά με φουσκωτές βάρκες ανενόχλητοι, σαν τουρίστες».

Ο ίδιος επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση και την Πολιτεία ότι έχει αφήσει τη Σύμη στη μοίρα της. «Δεν υπάρχει κυβέρνηση, δεν ασχολείται ή είναι ανίκανοι», είπε αγανακτισμένος ο Λευτέρης Παπακαλοδούκας.

Εξήγησε ότι όταν επικοινώνησε χτες με το γραφείο του πρωθυπουργού, αλλά δεν πήρε καμία απάντηση.

«Παρακαλάμε τους Τούρκους να μην στέλνουν μετανάστες», ομολόγησε εκτός εαυτού.

Πρόσθεσε ότι η απάντηση που έχει λάβει από τη γ.γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής, είναι ότι «δεν έχουν πού να τους πάνε».

«Θα φύγουμε εμείς να μείνουν αυτοί στο τέλος», συμπλήρωσε καλώντας να δοθεί άμεσα λύση!

«Έχουν κάνει τη Σύμη μια τουαλέτα, όπου βρουν κάνουν την ανάγκη τους. Η κατάσταση είναι δραματική», συνέχισε ο κ. Παπακαλοδούκας. «Κοιμούνται στους δρόμους, όπου βρουν»,.

Εκτίμησε ότι μέχρι την Κυριακή, 1.000 μετανάστες θα έχουν φτάσει στο νησί. «Αυτοί θα γίνουν επικίνδυνοι. Δεν έχω γιατρούς», δήλωσε, καταλήγοντας ότι είναι ντροπή για τους μόνιμους κατοίκους του ακριτικού νησιού.

Εκρηκτική αύξηση στις αφίξεις προσφύγων και μεταναστών καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στα νησιά του Αιγαίου. Το μεταναστευτικό βρίσκεται επί τάπητος σε μπαράζ επαφών μεταξύ Ευρώπης, Ελλάδας και Τουρκίας. Ο Κουμουτσάκος επισκέφτηκε χτες την Άγκυρα και είχε επαφές με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών, ζητώντας ενίσχυση των επιστροφών στο πλαίσιο της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας, ενώ ευρωπαϊκό κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τους υπουργούς Εσωτερικών Γαλλίας και Γερμανίας επισκέπτεται Άγκυρα και Αθήνα.

 

https://www.youtube.com/watch?v=gLsmqFOws_c

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ