Εσωτερική Ασφάλεια

Εξέγερση «βλέπει» η Κυβέρνηση στη Μόρια - Εξετάζουν το ενδεχόμενο δολιοφθοράς - Στον «αέρα» η εσωτερική ασφάλεια της χώρας

Mία ακόμη τραγωδία σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου όταν μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε στη Δομή μία γυναίκα και ένα παιδί έχασαν τη ζωή τους.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ κάνει λόγο για μία γυναίκα και ένα παιδί που απανθρακώθηκαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε στη Μόρια ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από τον Δημήτρη Πατέστο, ιατρικό συντονιστή των Γιατρών του Κόσμου που μίλησε στο One Channel, από την πυρκαγιά φέρεται να έχουν χάσει τη ζωή τους τρία άτομα, μία γυναίκα και δύο παιδιά.

Την ίδια στιγμή, ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την τραγωδία στη Μόρια όπου μέχρι στιγμής δύο άτομα έχουν χάσει την ζωή τους.

Σύμφωνα με το One Channel, πηγές από το Μαξίμου αναφέρουν ότι εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και το σενάριο της δολιοφθοράς.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε εντολή να μεταβεί στο νησί ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο γγ Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Στο Υπουργικό η τραγωδία στη Μόρια

Υπό το πρίσμα των τελευταίων ραγδαίων εξελίξεων στη Μόρια, το Υπουργικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει τη Δευτέρα το πρωί για τα θέματα μεταναστευτικής πολιτικής λαμβάνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Στη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου πρόκειται να παρουσιαστεί το νέο πλαίσιο για την παροχή ασύλου σε πρόσφυγες.

Υπενθυμίζεται ότι μέτρα για το προσφυγικό έχουν ήδη συζητηθεί σε συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, καθώς και σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πριν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη. Μεταξύ των μέτρων περιλαμβάνονται η ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων, η αποσυμφόρηση των δομών στα νησιά και η αύξηση των δυνάμεων ασφάλειας στα νησιά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ