Εσωτερική Ασφάλεια

Ξέφυγε η κατάσταση στη Μόρια - Μετανάστες επιχειρούν να καταλάβουν το κέντρο κράτησης -Στο νησί μεταβαίνει ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. με διμοιρίες ΜΑΤ


Κόλαση αυτή την ώρα η Μόρια.Ομάδα προσφύγων και μεταναστών επιχειρούν να καταλάβουν το κέντρο κράτησης.Εκτός ελέγχου η κατάσταση.

Στο νησί μεταβαίνουν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ με C- 130, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και ο Γενικός Γραματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Σε τραγωδία εξελίσσεται η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα στη Μόρια καθώς πληροφορίες που επικαλέστηκε ο δήμαρχος της Μυτιλήνης, μιλούν για δύο νεκρούς, μια γυναίκα και ένα παιδί, πιθανόν από αναθυμιάσεις.

Το πρώτο απανθρακωμένο πτώμα έφτασε στο νοσοκομείο, σύμφωνα με πληροφορίες.

Σε εξέλιξη είναι συγκρούσεις μεταναστών/προσφύγων με την αστυνομία. Λόγω του τεταμένου κλίματος αποφασίστηκε να ενισχυθούν οι αστυνομικές δυνάμεις και στο νησί μεταβαίνουν με C130 δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, που συμμετείχαν στα μέτρα φύλαξης στο ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ.

Στη Λέσβο μεταβαίνει και ο Υφυπουργός αρμόδιος για την αντεγκληματική πολιτική, Λευτέρης Οικονόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά επεκτάθηκε εκτός δομής, έκαψε δεκάδες στρέμματα ελαιώνα, αλλά τα εναέρια μέσα της πυροσβεστικής κατάφεραν να την κατασβέσουν και να αποτρέψουν τα χειρότερα.

Πυκνοί μαύροι καπνοί έχουν σκεπάσει την περιοχή, ενώ επικρατεί μεγάλη αναστάτωση στον καυταλισμό. Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη συγκρούσεις των προσφύγων με τους αστυνομικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες εκτοξεύονται πέτρες κατά των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ, που απαντούν με ρίψη δακρυγόνων.

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, είναι τεταμένη η ατμόσφαιρα» δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ο δήμαρχος Μυτιλήνης Ευστράτιος Κυτέλης για τα όσα συμβαίνουν στη Μόρια μετά την εξέγερση μεταναστών.

Οπως περιέγραψε οι μετανάστες «επιτέθηκαν εναντίον αστυνομικών και πυροσβεστών. Έκαναν ζημιές σε αυτοκίνητα. Η φωτιά ξεκίνησε από έναν οικίσκο και επεκτάθηκε στα κτήματα. Κάηκαν 7 οικίσκοι και κάηκαν και 7 στρέμματα ελαιώνα».

Μάλιστα για τα θύματα τόνισε: «Οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για δύο νεκρούς, μια μάνα κι ένα παιδάκι μέσα από τον οικίσκο. Δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη το γεγονός, αλλά, όπως φαίνεται, είναι αληθές. Τείνει η κατάσταση να ξεφύγει από τον έλεγχο».

Ο δήμαρχος Μυτιλήνης κατέληξε: «Η κατάσταση δεν είναι καλή. Κινδυνεύουμε όλοι. Είμαστε έξω από την πύλη και προσπαθούμε να συνεννοηθούμε ώστε να υπάρξει ύφεση των γεγονότων και να αποφευχθούν οι εξεγέρσεις των μεταναστών».

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, 7 με 8 κοντέινερ έχουν καεί, ενώ δεν υπάρχει εικόνα προς το παρόν, αν οι ένοικοι ήταν μέσα σε αυτά.

Ομάδα προσφύγων και μεταναστών επιχειρούν να καταλάβουν το κέντρο κράτησης

Επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη στη Μόρια ανάμεσα σε ομάδες προσφύγων και μεταναστών από τη μια μεριά και αστυνομικών δυνάμεων από την άλλη, μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς εντός του καταυλισμού.

Αυτή τη στιγμή ομάδα μεταναστών και προσφύγων επιχειρούν να καταλάβουν το κέντρο κράτησης που βρίσκεται εντός του καταυλισμού.

Σύμφωνα με ενημέρωση της αστυνομίας «Αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούν αυτή τη στιγμή στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας στη Λέσβο, λόγω επεισοδίων που έχουν ξεσπάσει. Είχαν προηγηθεί δύο πυρκαγιές, η πρώτη την 16:45 ώρα περίπου σε απόσταση 400 περίπου μέτρων εξωτερικά του Κέντρου, η οποία κατασβέσθη από τις πυροσβεστικές δυνάμεις και η δεύτερη 20 περίπου λεπτά αργότερα εντός του ΚΥΤ, για την κατάσβεση της οποίας επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις. Υπάρχουν πληροφορίες αλλά δεν έχει μέχρι στιγμής εξακριβωθεί αν υπάρχουν θύματα. Ενισχυτικές αστυνομικές δυνάμεις αναχωρούν ήδη με προορισμό την Μυτιλήνη. Στο σημείο μεταβαίνουν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής».

Πηγές της Πυροσβεστικής μιλώντας στο Open TV ανέφεραν πως δεν μπορούν ακόμα να επιχειρήσουν στο εσωτερικό του καταυλισμού ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται εκεί όταν μπήκαν στο εσωτερικό για να κατασβέσουν τη φωτιά που ξέσπασε σε κοντέινερ και επεκτάθηκε σε άλλα έξι, και έχοντας φτάσει λίγο πριν τον πλήρη ελέγχο της δέχθηκαν επίθεση από μετανάστες.
https://twitter.com/AHampay/status/1178335159751458820?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/chriskapella/status/1178310187993706496?ref_src=twsrc%5Etfw
https://twitter.com/czarymarybum777/status/1178342879594455045?ref_src=twsrc%5Etfw

https://www.youtube.com/embed/tutfT3zRvs8

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ