Εσωτερική Ασφάλεια

Kραυγή αγωνίας από τον Δήμαρχο Σύμης: «Να επέμβει το ΠΝ για τους μετανάστες» - Έρευνα για κατασκοπεία σε 5 ύποπτες ΜΚΟ!

Δεν έχει τέλος το πρόβλημα με τους μετανάστες. Τα νησιά μας πνίγονται, η οικονομία καταστρέφεται, ενώ σε λίγο διάστημα θα έχουμε πληθυσμιακή αλλαγή λόγω των προσφυγικών ροών, με τα δεδομένα πλέον να είναι καταστροφικά για την πατρίδα μας!

KΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΥΜΗΣ

Κραυγή αγωνίας για το μεταναστευτικό από τον Δήμαρχο της Σύμης, καθώς παρότι μεταφέρθηκαν σήμερα από το νησί 150 μετανάστες, ωστόσο, την ίδια στιγμή έφτασαν 110 άτομα.

«Τώρα ξεκίνησε η κυβέρνηση να ασχολείται με το ζήτημα. Έστειλε ένα πλοίο του λιμενικού, πήρε 150 μετανάστες από εδώ, αλλά ταυτόχρονα ήρθαν άλλοι 110 σήμερα», επισημαίνει στο Sputnik ο Ελευθέριος Παπακαλοδούκας, Δήμαρχος Σύμης.

Ως μόνη λύση βλέπει τη συνδρομή του Πολεμικού Ναυτικού αναφορικά με τη μείωση της νέας μεταναστευτικής ροής.

«Άποψή μου ότι θα πρέπει να γίνει πιο αισθητή η παρουσία του Πολεμικού Ναυτικού. Όχι προφανώς να κάνει πόλεμο, ούτε να βουλιάξει τα σκάφη. Απλά και μόνο η παρουσία του θα αποτρέψει τις ροές. Το συζήτησα και με τον υφυπουργό Αμύνης και αναμένουμε».

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Σύμης, το νησί έχει 2.500 κατοίκους και 350 μετανάστες, αλλά δεν υπάρχει χώρος φιλοξενίας για αυτούς.

«Δεν μένουν σε hotspot, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο εδώ, αλλά περιφέρονται στο δρόμο, κοιμούνται εκεί, κάνουν την ανάγκη τους οπουδήποτε. Υπάρχουν παιδιά στον δρόμο», τονίζει.

Το υπουργείο Εσωτερικών σχεδιάζει τη σταδιακή μετακίνηση των μεταναστών οι οποίοι έφτασαν πρόσφατα στο νησί.

«Ο κόσμος κάνει υπομονή και αναμένει την επόμενη μέρα που θα φύγουν και άλλοι 100» προσθέτει ο Δήμαρχος.

Οι 100 πρώτοι μετανάστες προωθήθηκαν στην ενδοχώρα σήμερα, άλλοι 100 αύριο και οι υπόλοιποι 100 την Παρασκευή, σύφωνα με τις πληροφορίες.

«Ωστόσο, δεν διευκρινίζεται τι θα γίνει με όσους έφτασαν σήμερα», συμπληρώνει ο κ. Παπακαλοδούκας.

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΣΕ 5 ΥΠΟΠΤΕΣ ΜΚΟ

Για κατασκοπεία ερευνώνται πέντε ύποπτες ΜΚΟ στην Ελλάδα οι οποίες σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή είχαν αναπτύξει στενούς δεσμούς με την τουρκική μαφία των δουλεμπόρων προκειμένου να προωθούν μετανάστες στα ελληνικά νησιά.

Οι συγκεκριμένες ΜΚΟ λειτουργούσαν με δομή οργανωμένης εγκληματικής συμμορίας όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία τα οποία περιήλθαν στην κατοχή των κλιμακίων της ΕΥΠ.

Καλά πληροφορημένη πηγή αποκάλυψε στην Kontra news ότι οι ελληνικές υπηρεσίες κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν τις συνομιλίες που είχαν στελέχη των συγκεκριμένων ΜΚΟ με Τούρκους λαθρέμπορους, αναφέρει η εφημερίδα kontra.

Στην Κατεχάκη θεωρούν δεδομένο ότι το δίκτυο των πέντε ΜΚΟ συνεργάζονταν και με πράκτορες της ΜΙΤ οι οποίοι κατευθύνουν τους μετανάστες στην Ελλάδα, μέσω ελεγχόμενων κυκλωμάτων δουλεμπόρων.

Δεν αποκλείεται μια σειρά από μεγαλόσχημα στελέχη των δήθεν ανθρωπιστικών οργανώσεων όταν ολοκληρωθεί η έρευνα να αντιμετωπίσουν βαρύτατες κατηγορίες μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η κατασκοπεία.

Οι δραστηριότητες των ΜΚΟ έχουν μπει στο μικροσκόπιο και άλλων κρατικών υπηρεσιών.

Στην κατεύθυνση αυτή εξετάζονται εξονυχιστικά οι κινήσεις λογαριασμών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ γιατί υπάρχουν βάσιμες αποδείξεις ότι ξεπλένονταν μαύρο χρήμα.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες επιχειρούν να διασταυρώσουν λογαριασμούς οι οποίοι κατέληγαν σε Τούρκους δουλέμπορους αλλά και σε άλλα στελέχη της εγκληματικής συμμορίας.

Οι συγκεκριμένες ΜΚΟ δραστηριοποιούνται κυρίως στα ακριτικά νησιά αλλά και στην Αθήνα.

Μάλιστα η μια από αυτές βρίσκονταν πίσω από τις καταλήψεις δημοσίων κτιρίων για τα οποία μάλιστα εισέπραττε και επιδοτήσεις.

Βέβαια τα στελέχη των ΜΚΟ με μαφιόζικες πρακτικές υποχρέωναν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που εγκαθιστούσαν στα κατειλημμένα κτίρια να πληρώνουν μεγάλα ποσά για τη διαμονή τους.

Σε διαφορετική περίπτωση τους απειλούσαν με έξωση και με ξυλοδαρμούς.

Τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί για τις συγκεκριμένες ΜΚΟ είναι φωτιά και έχουν προκαλέσει την κινητοποίηση της ΕΥΠ και της κρατικής ασφάλειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να πραγματοποιηθεί εξονυχιστικός έλεγχος σε όλες τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο μεταναστευτικό.

Ο έλεγχος δεν πρόκειται να περιοριστεί μόνο στις οικονομικές συναλλαγές αλλά και στη διαδρομή διαφόρων στελεχών τους που για χρόνια έχουν εγκατασταθεί στην Ελλάδα.

Πρόκειται για επαγγελματίες ακτιβιστές, οι οποίοι κατά περίεργο τρόπο είναι εκπαιδευμένοι σε διάφορα συστήματα επικοινωνιών ενώ παράλληλα εμφανίζονται να έχουν διασυνδέσεις τόσο με συμμορίες δουλεμπόρων αλλά και με σεσημασμένους τζιχαντιστές.

Στόχος της έρευνας είναι να ξεκαθαρίσει το τοπίο στις ΜΚΟ και να απελαθούν διάφοροι πράκτορες οι οποίοι συγκαλύπτουν τη δραστηριότητά τους με το φερετζέ της φιλανθρωπίας.

Το αποτέλεσμα των ερευνών δεν αποκλείεται να προκαλέσει αναταράξεις φωτίζοντας τον ύποπτο ρόλο συγκεκριμένων ΜΚΟ που δρουν ως συμμορίες και λυμαίνονται τεράστια ποσά από μετανάστες και πρόσφυγες.

Πληθαίνουν τα κρούσματα

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, πριν από τέσσερις εβδομάδες συνελήφθησαν στην Χίο γιατί έκαναν μπάνιο σε απαγορευμένη περιοχή στην οποία είναι εγκατεστημένη στρατιωτική βάση.

Στην απολογία τους ισχυρίστηκαν ότι είναι στελέχη ΜΚΟ και δεν έχουν σχέση με κατασκοπεία.

Λίγες μέρες αργότερα το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο δήμαρχος, έκανε έκπτωτη μια Βασκική ΜΚΟ.

Πρόκειται για την οργάνωση SALVAMENTO MARITIMO η οποία διακινούσε τεράστια ποσά ενώ παράλληλα απαιτούσε να έχει τον απόλυτο έλεγχο ακόμα και στην περίθαλψη των μεταναστών.

Η απόφαση του δημάρχου Χίου έχει άμεση σχέση με την έρευνα που πραγματοποιεί η ΕΥΠ για τον ρόλο ύποπτων ΜΚΟ που συνδέονται με τρομοκρατία και δουλεμπόριο.

ΑΡΙΘΜΟΙ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΟΥΝ

Το Λιμενικό τον Αύγουστο του 2019, διαχειρίστηκε συνολικά 258 περιστατικά παράτυπης εισόδου μεταναστών στη χώρα μας με 8.404 συλλήψεις παράτυπων αλλοδαπών και 123 περιστατικά παράτυπης εξόδου μεταναστών προς κάποια χώρα της ΕΕ, με 217 συλλήψεις παράτυπων αλλοδαπών. Επίσης, οι λιμενικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη συνολικά 54 διακινητών και στην κατάσχεση 62 σκαφών και 2 οχημάτων.

Αναφορικά με την αντιμετώπιση κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών ουσιών το λιμενικό σώμα τον ίδιο μήνα διαχειρίστηκε 101 υποθέσεις, ενώ προχώρησε στη σύλληψη 92 ατόμων. Επίσης, προχώρησε στην κατάσχεση 1.084 κιλών και 200,45 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης, 75 κιλά και 739,7 γραμμάρια κοκαΐνης ενώ κατασχέθηκαν τρία ΙΧ και ένα ιστιοπλοϊκό.

Σχετικά με το λαθρεμπόριο τσιγάρων το σώμα διαχειρίστηκε συνολικά 13 υποθέσεις ενώ συνελήφθησαν 13 άτομα. Επίσης, κατασχέθηκαν 62.100 τσιγάρα (ανά μονάδα) και 3.962 gr. καπνού. Οι διαφυγόντες δασμοί ανήλθαν από το λαθρεμπόριο τσιγάρων σε 12.513,23 ευρώ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εσωτερική Ασφάλεια 0

Αποκαλύψεις για τη μυστική εισβολή Τούρκων με οπλισμό στον Έβρο: Πως η ελληνική αστυνομία κατάλαβε το σχέδιό τους - Η πορεία της υπόθεσης

Η σύλληψη 13 Τούρκων στον Έβρο με 147 πιστόλια και εξαρτήματα για κατασκευή μη ταυτοποιήσιμων όπλων μέσω 3D εκτύπωσης...