Εσωτερική Ασφάλεια

Τροχαία: "Έριξε" πρόστιμα σε οδηγούς που έκαναν κόντρες - Έτρεχαν με πάνω από...190 χιλιόμετρα στην Αθήνα

Πρόστιμα επιβλήθηκαν από την Τροχαία Αττικής σε μία προσπάθεια να σταματήσουν τις παράνομες κόντρες στους δρόμους της πόλης. Συνολικά 41 παραβιάσεις κατέγραψε η Τροχαία Αττικής για υπέρβαση ορίου ταχύτητας.

Τέλος δεν έχουν οι «κόντρες θανάτου» στους δρόμους της Αθήνας, όπου ασυνείδητοι οδηγοί επιδίδονται σε...αγώνες ταχύτητας με αποτέλεσμα να θέτουν υπό απειλή τη δημόσια ασφάλεια.

Στην Αττική, όπου ο αριθμός των τροχαίων πυροδοτεί ανησυχία, καταγράφηκαν 41 παραβιάσεις για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας. Μάλιστα, σε δύο περιπτώσεις διαπιστώθηκε πως το κοντέρ κατέγραψε πάνω από 170, ακόμη και πάνω από...190 χιλιόμετρα.

ΦΩΤΟ_ΤΡΟΧΑΙΑΣ__2_ΦΩΤΟ_ΤΡΟΧΑΙΑΣ_3

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, πραγματοποίησε βραδινές ώρες χθες, ειδική εξόρμηση στις περιοχές της Αγίας Παρασκευής και του Κορυδαλλού, με τη συμμετοχή αστυνομικών των Ομάδων Ελέγχου & Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.).

Συνολικά διενεργήθηκαν 345 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 114 παραβάσεις επισείουσες διοικητικά πρόστιμα, ως εξής:

Υπέρβαση ορίου ταχύτητας: 41

Αντικανονικοί υαλοπίνακες (φιμέ): 15

Αντικανονική χρήση κινητού τηλεφώνου: 9

Στέρηση Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ): 2

Μη χρήση προστατευτικού κράνους: 1

Λοιπές τροχαίες παραβάσεις: 46

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 36 άδειες ικανότητας οδήγησης, 25 άδειες κυκλοφορίας και 16 πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ ακινητοποιήθηκαν 4 οχήματα. Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν και σε άλλες περιοχές της Αττικής, που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ