Εσωτερική Ασφάλεια

Θράσος! Ρομά έκλεψαν μαγαζί στη Ζάκυνθο και μετά τα έκαναν "λαμπόγυαλο" - Δείτε το βίντεο

Μεγάλο θράσος είχαν Ρομά στην Ζάκυνθο, αφού, ενώ έκλεψαν προϊόντα από μαγαζί, όταν τους ανακάλυψε ο ιδιοκτήτης, επέστρεψαν και το έκαναν "καλοκαιρινό". Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα.

Θράσος επέδειξε μια ομάδα Ρομά στη Ζάκυνθο μέλη της οποίας αρχικά έκλεψαν προϊόντα από αναψυκτήριο και όταν τους έγινε παρατήρηση να μην το επαναλάβουν, προκάλεσαν επεισόδιο και τραυμάτισαν έναν υπάλληλο.

Όπως κατήγγειλε, μάλιστα, στο protothema.gr ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης όταν οι τέσσερις από τους δράστες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα, εκτόξευσαν νέες απειλές σε βάρος του ιδίου και του αδερφού του απαιτώντας να αποσύρουν τη μήνυση αλλιώς, όπως τους είπαν, «θα σας κάψουμε ζωντανούς» χωρίς να υπάρχει αντίδραση από τους παριστάμενους αστυνομικούς.

Στο πρώτο από τα βίντεο που δημοσιεύει το protothema.gr φαίνεται μια γυναίκα Ρομά μαζί με ανήλικα παιδιά να παίρνουν από τα ράφια προϊόντα χωρίς να τα πληρώνουν το βράδυ του Σαββάτου.

«Της είπαμε "φύγε και μην ξανάρθεις" και αυτή έβρισε τον αδερφό μου. Πήγαμε στο Αστυνομικό Τμήμα και εκεί μας είπαν να μην κάνουμε μήνυση» λέει o ιδιοκτήτης της επιχείρησης Ανδρέας Πλέσσας.

Στο δεύτερο βίντεο έχει καταγραφεί η στιγμή που συνολικά έξι άτομα πήγαν, το μεσημέρι της Κυριακής, στην επιχείρηση του κ. Πλέσσα και άρχισαν να βρίζουν, να απειλούν και να πετάνε αντικείμενα και προς έναν υπάλληλο που τραυματίστηκε.

https://youtu.be/rYmz8-84WHM

«Μετά την επίθεση αυτή πήγαμε στο ΑΤ και υποβάλαμε μήνυση μετά την οποία συνελήφθησαν τέσσερις από τους δράστες. Εκεί, μάλιστα, μας απείλησαν μπροστά στους αστυνομικούς ότι θα μας κάψουν ζωντανούς αν δεν αποσύρουμε τη μήνυση» λέει οργισμένος ο κ. Πλέσσας.

Σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται για Ρομά που ζουν εδώ και μήνες στην πόλη της Ζακύνθου.

Το εντυπωσιακό, τέλος, είναι ότι στα κρατητήρια βρίσκεται και ο αδερφός του κ. Πλέσσας καθώς οι Ρομά υπέβαλαν μήνυση σε βάρος του μετά την σύλληψή τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ