Εσωτερική Ασφάλεια

Συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της πυρκαγιάς στην Εύβοια

Συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζουν τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος για την πορεία της πυρκαγιάς στην κεντρική Εύβοια. Όπως αναφέρουν, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει φλόγα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις εστιάζουν τις προσπάθειές τους, στη χαράδρα βόρεια του χωριού Πλατάνα, στη θέση Καμπιά, όπου έγινε η μεγάλη αναζωπύρωση.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκινάνε ρίψεις νερού τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, περίπου 25.000 στρέμματα δάσους έχουν γίνει στάχτη. Οι φλόγες έφτασαν στα όρια του καταφυγίου άγριας ζωής στην Aγριλίτσα, χωρίς να προκαλέσουν ζημιές καθώς και σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από το προστατευόμενο δάσος Natura 2000.

Μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά, επιχειρούν παραμένουν 382 πυροσβέστες με  98 πυροσβεστικά οχήματα και  22 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Επιτόπου βρίσκονται επίσης 4 μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού, 8 μηχανήματα έργου και 10 υδροφόρες της Περιφέρειας και των Ο.Τ.Α., 38 εθελοντές πυροσβέστες και 6 εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα.

Εντωμεταξύ, όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος το τελευταίο 24ωρο, από τις 7 το απόγευμα της Τετάρτης έως τις 7 το απόγευμα του Δεκαπενταύγουστου, εκδηλώθηκαν 39 δασικές πυρκαγιές, εκ των οποίων οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ
Πολιτική 0

ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέοι διάλογοι-φωτιά "ξεβρακώνουν" το κύκλωμα! "Να γαμ@@εί ο υπουργός, με βάνει και κάνω μήνυση της Τυχεροπούλου – γίνεται της που@@νας με τα ζα"

Πολιτική ίντριγκα, μίζες, και «ζα» σε ένα σκάνδαλο που έχει τα πάντα – μόνο ποπ κορν λείπει για να το απολαύσουμε
Ελληνοτουρκικά 0

Το σχέδιο “Ιμπραήμ”σε εξέλιξη - Ελληνίδα πολύτεκνη μητέρα βάζει τα “ γυαλιά” σε υπουργό και πολιτική ελίτ της χώρας για την υπογεννητικότητα

Είμαστε σε πορεία εθνοτικού αφανισμού- Απαιτούνται μέτρα πραγματικής στήριξης της ελληνικής οικογένειας και δραστική...