Εσωτερική Ασφάλεια

Διαδοχικές φωτιές την Πέμπτη σε διάφορα σημεία της Κρήτης - Σωτήρια η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής

Διαδοχικές πυρκαγιές είχαν να αντιμετωπίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κρήτη, καθώς μέσα σε ένα24ωρο κλήθηκαν να επέμβουν σε Ρέθυμνο, Χανιά και Ηράκλειο.

Συγκεκριμένα, πυρκαγιά σημειώθηκε στην περιοχή Άγιος Μάρκος του Δήμου Φαιστού. Τρία οχήματα με επτά υπαλλήλους έσπευσαν στο σημείο και κατάφεραν μετά από 6 ώρες να σβήσουν την φωτιά που έκαψε ξερά χόρτα.

Λίγη ώρα αργότερα φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Μουρνιές των Χανίων. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν γρήγορα την φωτιά υπό έλεγχο, πριν εκείνη πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Το απόγευμα της Πέμπτης πυρκαγία ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στις αρχαιότητες της Γόρτυνας. Έξι οχήματα με δώδεκα άνδρες και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες και κατάφεραν να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο. Στο σημείο παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής υπό το φόβο αναζωπύρωσης.

Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική λίγο πριν τις 10 το βράδυ για πυρκαγιά στο χωριό Χαράκι του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων. Τρία οχήματα με 8 υπαλλήλους και ένα πεζοπόρο τμήμα έσπευσαν στο σημείο και έθεσαν γρήγορα υπό έλεγχο την πυρκαγιά , η οποία κατέκαψε 1,5 στρέμμα γεωργικής έκτασης.

Τα ξημερώματα φωτιά στην Ασή Γωνιά Αργυρούπολης στο Ρέθυμνο κινητοποίησε την πυροσβεστική υπηρεσία. Κάτω από άγνωστη αιτία, πυρκαγιά ξέσπασε σε χώρο απορριμάτων με αποτέλεσμα τρία οχήματα της πυροσβεστικής με έξι άνδρες να σπεύσουν στο σημείο και να σβήσουν την φωτιά πριν αυτή πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Πηγή: Cretapost

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ