Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Η Ελλάδα με ασκήσεις επίδειξης ισχύος σε Θράκη και νησιά και η Τουρκία με ασκήσεις διάβασης ποταμού και αντιαεροπορικής από την Στρατιά Αιγαίου

Την ώρα που η προσοχή της κοινής γνώμης είναι στραμμένη στα γεγονότα και τις πιθανές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, οι Ένοπλες Δυνάμεις Ελλάδας και Τουρκίας «ακονίζουν» την ετοιμότητα των μονάδων τους.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού έκανε γνωστό με σχετική ανακοίνωση πως από 01 έως 12 Απριλίου 2024, Σχηματισμοί της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) «ΑΙΓΕΑΣ» διεξήγαγαν επιχειρησιακή εκπαίδευση στην Περιοχή Ευθύνης τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Η εκπαίδευση, μεταξύ άλλων περιέλαβε βολές βαρέων όπλων Πεζικού και βολές Πυροβολικού. Κατά την εκτέλεση των βολών διαπιστώθηκε το υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής εκπαίδευσης του προσωπικού στην τεχνική και τακτική χρησιμοποίηση των οπλικών συστημάτων.

Παράλληλα το ίδιο Επιτελείο γνωστοποίησε πως την ίδια χρονική περίοδο και συγκεκριμένα από 01 έως 12 Απριλίου 2024, Σχηματισμοί του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ ΣΣ) «ΘΡΑΚΗ» διεξήγαγαν επιχειρησιακή εκπαίδευση στην Περιοχή Ευθύνης τους.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, εξετάστηκε πλήθος επιχειρησιακών αντικειμένων και διαδικασιών, με σκοπό την επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Σχηματισμών και των Μονάδων του Δ΄ ΣΣ. Η εκπαίδευση, μεταξύ άλλων περιέλαβε βολές με το σύνολο των οπλικών συστημάτων των Σχηματισμών.

Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις από την πλευρά τους προχώρησαν και αυτές σε μια σειρά ασκήσεων τεστάροντας τις μονάδες τους.

Συγκεκριμένα η 39η Μηχανοποιημένη Μεραρχία Πεζικού του τουρκικού στρατού στην κατεχόμενη Κύπρο πραγματοποίησε στο πεδίο ασκήσεων Μεβλεβή άσκηση με την ονομασία «Σκοποβολή Βαρέων Όπλων Έτους Δραστηριότητας 2023-2024».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην περιοχή της Καλλίπολης πραγματοποιήθηκε «Δοκιμή στεγανότητας και Εκπαίδευση διέλευσης από ποτάμι». Η άσκηση διεξήχθη από τη Διοίκηση της 4ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού στη Διοίκηση Συντάγματος Μηχανικού Β' Σώματος στην Καλλίπολη.

Στην περιοχή της Σμύρνης η Στρατιά Αιγαίου προχώρησε σε αντιαεροπορική άσκηση (σ.σ για τον φόβο των «ιουδαίων»;) και συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας: «Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τη Διοίκηση Στρατού Αιγαίου στην περιοχή Βολής και Ασκήσεων Doğanbey η δραστηριότητα «Πυροβολισμοί σε Αεροπορικούς Στόχους» με Όπλα Αεράμυνας».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ