Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Εταιρεία των ΗΑΕ ενσωματώνει βελτιωμένα πυρομαχικά της σε Τουρκικά drones- Μεγεθύνεται η απειλή σε Αιγαίο-Θράκη-Τρόποι αντιμετώπισης

Η αμυντική έκθεση "UMEX 2024" επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι τα Εμιράτα συνεχίζουν να προσφέρουν τοπικά σχεδιασμένα όπλα για πλατφόρμες αεροπορίας, συμπεριλαμβανομένων μη επανδρωμένων, που παράγονται σε άλλες χώρες.

Εταιρεία των ΗΑΕ ενσωματώνει πυρομαχικά της σε Τουρκικά drones

Στην έκθεση του Άμπου Ντάμπι, η EDGE επιβεβαίωσε τα σχέδιά της να ενσωματώσει όπλα δικής της παραγωγής σε τουρκικά drones αναγνώρισης και επίθεσης της οικογένειας Bayraktar

Η αμυντική ομάδα των ΗΑΕ σκοπεύει να ενσωματώσει τα κατευθυνόμενα όπλα της σε UAV που παράγονται από την Baykar, στα οποία περιλαμβάνονται τα Bayraktar TB2 και TB3, καθώς και το Akinci.

Στην "UMEX" αποκαλύφθηκε ότι τα πυρομαχικά ακριβείας καθοδήγησης Desert Sting-16 (DS-16) και Desert Sting-25 (DS-25) που παράγονται από τη Halcon, μέρος του Ομίλου EDGE, είχαν ενσωματωθεί στο UAV Bayraktar TB3 MALE.

Όπως εξήγησε εκπρόσωπος της εταιρείας Baykar στο EDR On-Line, «είναι η πρώτη φορά που ένας Τούρκος κατασκευαστής drone έχει πιστοποιήσει ξένα πυρομαχικά για ενσωμάτωση στις πλατφόρμες του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αμοιβαία επωφελής η  συνεργασία EDGE και Baykar

Η συνεργασία μεταξύ EDGE και Baykar είναι μια αμοιβαία επωφελής λύση, καθώς η Τουρκία αυξάνει την εμβέλεια των όπλων για τα μη επανδρωμένα συστήματα της, ενώ τα ΗΑΕ ανοίγουν μια ευρύτερη διεθνή αγορά.

Επιπλέον, η ενσωμάτωση των πυρομαχικών DS-16 και DS-25 στα Bayraktar TB2/TB3 και στο Akinci θα μπορούσε στην πραγματικότητα να είναι το πρώτο βήμα προς την επέκταση των δυνατοτήτων προσβολής στόχων των τουρκικών drones με άλλα αερομεταφερόμενα όπλα που παράγονται από την EDGE Group.

Το Desert Sting-16 (DS-16) είναι ένα πυρομαχικό ολίσθησης υψηλής ακρίβειας σχεδιασμένο να καταστρέφει επίγειους στόχους με ακρίβεια 3 μέτρων σε εμβέλεια άνω των 15 km όταν εκτοξεύεται από υψόμετρο μεγαλύτερο των 9 km. Έχει μάζα 23 κιλά, εκ των οποίων τα 12 κιλά αντιπροσωπεύουν την κεφαλή.

Η μεγαλύτερη αδερφή του, το Desert Sting-25 (DS-25), έχει μάζα 47 κιλά, κεφαλή 25 κιλών και μπορεί να φτάσει έως και 22 χιλιόμετρα με την ίδια ακρίβεια.

Το 2022, αναφέρθηκε ότι 20 UAV Bayraktar TB2 είχαν ήδη παραδοθεί στα ΗΑΕ.

Τα Emirates διαπραγματεύονται την αγορά άλλων 120 drones με όπλα τουρκικών αεροσκαφών και ένα πακέτο άλλων υπηρεσιών αξίας πολλών  2 δισ δολαρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ενσωμάτωση πυρομαχικών της  EDGE σε Δυτικά drones και μαχητικά αεροσκάφη

Πρόσφατα, η EDGE προωθεί αρκετά ενεργά την ιδέα της ενσωμάτωσης των όπλων της σε πλατφόρμες άλλων χωρών. Για παράδειγμα, αξίζει να σημειωθεί η συνεργασία με την αμερικανική εταιρεία General Atomics Aeronautical Systems Inc. για την ενσωμάτωση πυραυλικών συστημάτων των Εμιράτων στο UAV MQ-9B SkyGuardian που προσφέρει τα ΗΑΕ.

Η εταιρεία των Εμιράτων προτείνει επίσης να εξοπλίσει τα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale που αγοράστηκαν από τα ΗΑΕ με κατευθυνόμενες βόμβες. Παρόλο που η Emirates θα λάβει το πρώτο Rafale από την Dassault Aviation μόνο το 2027, οι εργασίες προς αυτή την κατεύθυνση βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

Μεγεθύνεται για την Ελλάδα η απειλή από τα τουρκικά drones

Η συνεργασία της αμυντικής εταιρείας των ΗΑΕ EDGE και  της Τουρκικής Baykar μπορεί να είναι  αμοιβαία επωφελής, ωστόσο μεγεθύνει για την Ελλάδα την απειλή που προέρχεται από τα τουρκικά drones, αποτελώντας  το πρώτο βήμα προς την επέκταση των  φονικών δυνατοτήτων προσβολής στόχων των τουρκικών drones με άλλα αερομεταφερόμενα όπλα.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά  του Desert Sting-16 (DS-16) και του Desert Sting-25 (DS-25), είναι αδιαμφισβήτητα εντυπωσιακά από απόψεως βεληνεκούς και ακρίβειας, γεγονός που θα πρέπει να ενεργοποιήσει τη χώρα μας σε δύο πυλώνες.

Ο πρώτος έχει να κάνει με την αντιμετώπισή τους με λήψη κατάλληλων μέσων ενίσχυσης περαιτέρω της αντιαεροπορικής προστασίας των νησιών μας και του Έβρου και ο δεύτερος στην εξέταση προσαρμογής των εν λόγω ή άλλων πυρομαχικών της εταιρείας EDGE σε δικά μας πτητικά μέσα.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...