Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Πόσο μας στοιχίζουν οι παραβιάσεις των Τούρκων;

Και προσπαθούμε να απαντήσουμε, στο εύλογο ερώτημα... πόσο μας στοιχίζουν οι παραβιάσεις των Τούρκων; 

Λοιπόν, ένας τρόπος για να το (ψιλό) υπολογίσουμε είναι και αυτός, πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε.

Οι αριθμοί προκαλούν ίλιγγο: κάθε ώρα πτήσης ενός F-16 κοστίζει περίπου 10.000 ευρώ, ενώ για τα Μιράζ το κόστος ανεβαίνει στα 11.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται το κόστος του “ανθρώπινου παράγοντα”.

Σκεφτείτε τώρα πόσα αεροπλάνα «σήκωνε» η Πολεμική Αεροπορία, μέρα και νύχτα για να αντιμετωπίσει τους εναέριους εισβολείς, επισημαίνουν στην στήλη ''Βηματοδότης'', της γνωστής εφημερίδας το ''Βήμα''.

Με το «καλημέρα» του 2023, δηλαδή τον Ιανουάριο, οι Τούρκοι κλιμάκωσαν τις προκλήσεις τους στο Αιγαίο, παρά την ενεργειακή κρίση, παρά την ακρίβεια στην κηροζίνη. Στον μήνα αυτό εισήλθαν 978 τουρκικά μαχητικά στο FIR Αθηνών, πράγμα που σημαίνει ότι απογειώθηκαν άλλα τόσα ελληνικά μαχητικά για να τα αναγνωρίσουν, να τα αναχαιτίσουν και πολλές φορές να εμπλακούν μαζί τους σε εικονικές αερομαχίες.

Έως τις 5 Φεβρουαρίου (δηλαδή παραμονή του φονικού σεισμού) έστειλαν άλλα 58 αεροσκάφη, που πραγματοποίησαν 163 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου. Να σκεφτείτε έστειλαν τα αεροπλάνα τους ακόμα και όταν βρίσκονταν σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του άτυχου πιλότου του Φάντομ που έπεσε στην Ανδραβίδα. Στις 6 Φεβρουαρίου όμως έγινε ο τρομερός σεισμός στην Τουρκία και οι πτήσεις τουρκικών και UAV σχεδόν μηδενίστηκαν.

Η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που έστειλε βοήθεια, οι Έλληνες διασώστες ήρθαν νύχτα στην Τουρκία για να σώσουν ζωές. Έτσι με την μηδενική δραστηριότητα στο Αιγαίο, οι πιλότοι μας βρήκαν την ευκαιρία να στραφούν μόνον στις δικές τους ασκήσεις. Γιατί θα πρέπει να ξέρετε, σύμφωνα με στοιχεία που δίνονται πρώτη φορά στη δημοσιότητα το μηνιαίο κόστος για καύσιμα λιπαντικά, ανταλλακτικά, συντήρηση και κόστος, προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας ανέρχεται σε 1,5 εκατ. ευρώ.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Αποκάλυψη-Τρομερό Βίντεο με ανατίναξη τουρκικού ελικοπτέρου Sikorsky στο Β.Ιράκ-Πανστρατιά Κούρδων για εξόντωση των τουρκικών δυνάμεων από ΡΚΚ

"Φορτωμένοι" οι Κούρδοι με ρωσικούς πυραύλους Kornet-E γαλλικούς και γερμανικούς αντιαρματικούς πυραύλους 'MILAN' και...
Στρατός Ξηράς 0

Θύελλα παρά τις εξηγήσεις Μητσοτάκη για τα “κενά στην Άμυνα”-Σοβαρή καταγγελία απόστρατου Ταξίαρχου που προκαλεί τεράστια ερωτηματικά

Απόστρατος Ταξίαρχος ΠΖ Νίκος Κατσίκας: “Αν γνωρίζατε για πόσες μέρες πολέμου διαρκούσαν τ’ αποθέματα μας σε βλήματα...