Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Μετά το USS George H.W. Bush και το καταδρομικό τύπου Ticonderoga USS Leyte Gulf κατέπλευσε στην Σούδα-Οι ΗΠΑ αναμένουν σενάριο τύπου Ιμίων;

Το αμερικανικό καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων κατηγορίας Ticonderoga USS Leyte Gulf (CG 55) κατέπλευσε στον κόλπο της Σούδας στην Κρήτη, για προγραμματισμένη επίσκεψη στο λιμάνι, στις 30 Ιανουαρίου.

Η επίσκεψη στο λιμάνι αποτελεί μέρος της προγραμματισμένης περιόδου συντήρησης του σκάφους. «Είμαστε χαρούμενοι που επιστρέφουμε στον κόλπο της Σούδας», είπε ο Καπετάνιος Michael Weeldreyer, διοικητής του USS Leyte Gulf.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ο χρόνος στο λιμάνι θα χρησιμοποιηθεί για τη διενέργεια της απαραίτητης συντήρησης και για να απολαύσουμε ξεκούραση και χαλάρωση, για να μην αναφέρουμε ότι θα συνεχίσουμε να καλλιεργούμε τις φιλίες μας με τα έθνη εταίρους», τόνισε ο ίδιος.

Τα πλοία αυτού του τύπου απαιτούν προληπτική και τακτική συντήρηση για να λειτουργούν αξιόπιστα, μεγάλο μέρος της οποίας έχει ολοκληρωθεί σε εξέλιξη. Ωστόσο, ορισμένα στοιχεία συντήρησης πρέπει να ολοκληρωθούν στην προβλήτα λόγω απαιτήσεων και εξαρτημάτων.

Το USS Leyte Gulf, είναι μέρος της ομάδας μάχης του αεροπλανοφόρου USS George H.W. Bush Strike group (CSG) και επιχειρεί στην περιοχή επιχειρήσεων του 6ου στόλου των ΗΠΑ ως μέρος μιας προγραμματισμένης ανάπτυξης.

Η ομάδα μάχης (CSG-10) αποτελείται από το αεροπλανοφόρο George H.W. Bush, με την πτέρυγα μάχης (CVW) 7, μοίρα  αντιτορπιλικών (DESRON). Τα πλοία του μοίρας αυτής είναι τα Αντιτορπιλικά USS Nitze (DDG 94), USS Farragut (DDG 99), USS Truxtun (DDG 103) και USS Delbert D. Black (DDG 119).

Οι πολεμικές μοίρες αεροσκαφών του CVW-7 που ευρίσκονται επί του αεροπλανοφόρου George H.W. Bush είναι οι "Sidewinders" , η "Jolly Rogers" (VFA-103), οι "Knighthawks" (VFA-136), οι "Pukin Dogs" (VFA-143), οι "Bluetails",  η μοίρα έγκαιρης προειδοποίησης «Patriots», καθώς και μοίρα Ελικοπτέρων (HSC 5).

Το αεροπλανοφόρο George H.W. βρίσκεται σε προγραμματισμένη ανάπτυξη στην περιοχή επιχειρήσεων των Ναυτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη, που χρησιμοποιείται από τον 6ο Στόλο των ΗΠΑ για την υπεράσπιση των συμφερόντων των ΗΠΑ, των συμμάχων και των εταίρων.

Τι επιδιώκουν οι ΗΠΑ με την παρουσία πολεμικών τους στην Ελλάδα

Είναι γνωστό ότι η ρητορική της Τουρκίας και του καθεστώτος Ερντογάν, σπάει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο.
Οι διαρκείς και μεγάλες σε αριθμό παραβιάσεις του ΕΕΧ, υπερπτήσεις σε νησιά μας , εμπλοκές μαχητικών της πολεμικής μας αεροπορίας με οπλισμένα τουρκικά μαχητικά και  απόπειρα δημιουργίας ναυτικών επεισοδίων, έχουν θορυβήσει τις ΗΠΑ, που φοβούνται επεισόδιο τύπου Ιμίων με μεγαλύτερες προεκτάσεις.

Ο λόγος είναι οι 10  βαθμοί διαφορά του ΑΚΡ από τον συνασπισμό της αντιπολίτευσης στην Τουρκία ( σύμφωνα με την πιο πρόσφατη δημοσκόπηση), και τα πιθανά σχέδια του Τούρκου προέδρου να προκαλέσει χάος εντός και εκτός χώρας ( ταξιδιωτικές οδηγίες από ΗΠΑ και Βρετανία) για να συνεχίσει να κυβερνά, αλλιώς σε διαφορετική περίπτωση εκλογών και ήττας του θα πάει φυλακή και θα κατηγορηθεί με πολλές κατηγορίες σε μελλοντικό χρόνο.

Οι ΗΠΑ γνωρίζοντας τον απρόβλεπτο χαρακτήρα του  Ερντογάν, ενώ αμερικανικές εταιρείες εργάζονται για την εξόρυξη υδρογονανθράκων ή ερευνών σε Κρήτη, και Αίγυπτο,  και για αυτό παίρνουν όχι μόνο τα αναγκαία μέτρα, αλλά επιδιώκουν να δείξουν στην Άγκυρα ότι δεν θα επιτρέψουν οποιαδήποτε ένταση σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο το επόμενο διάστημα, κάτι που όμως δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα γίνει από την τουρκική πλευρά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ