Ελληνοτουρκικά

Το τουρκικό μη επανδρωμένο χερσαίο όχημα πέρασε τα πρώτα τεστ-Προορίζεται για τις μονάδες Καταδρομών (Βίντεο)

Ο τουρκικός τύπος αναφέρει ότι το μη επανδρωμένο όχημα ξηράς Kapgan πέρασε τις πρώτες δοκιμές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το UGV Kapgan, μεταφέρθηκε στο πεδίο βολής στην Σαμψούντα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής του, όπου ο πυργίσκος του με πυροβόλα της Unirobotics και το βαρύ πολυβόλο Canik M2 QCB 12,7 χιλιοστών έκανε ημερήσιες και νυχτερινές βολές.

Με αυτή τη δοκιμή χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά με μη επανδρωμένο όχημα εδάφους το βαρύ πολυβόλο Canik M2 QCB 12,7 χιλιοστών, που μπήκε πρόσφατα στην δύναμη των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, αναφέρουν οι τουρκικές πηγές .

Το μη επανδρωμένο όχημα εδάφους βαριάς κατηγορίας, που πήρε το όνομά του από τον Göktürk Kagan «Kapgan Kagan», που σημαίνει «κατακτητής», τράβηξε την προσοχή με το οπλικό του σύστημα των 30x113 χιλιοστών.

Αυτό το οπλικό σύστημα, το οποίο διαθέτει χαρακτηριστικά διάτρησης θωράκισης κατά χερσαίων και εναέριων στόχων, θα παρέχει αποτρεπτικό εύρος αποτελεσματικής εμβέλειας 2000 μέτρων.

Στο Kapgan μπορούν επίσης να ενσωματωθούν οπλικά συστήματα διαφορετικών τύπων και διαμετρημάτων.

Το όχημα αυτό θα έχει επιχειρησιακή ικανότητα σε όλες τις καιρικές συνθήκες και συνθήκες εδάφους, σε διαφορετικές συνθήκες ορατότητας.

Εκτός από άλλα χρήσιμα φορτία που θα χρησιμοποιηθούν στον τακτικό τομέα, υπάρχει δυνατότητα για την μεταφορά φορτίων όταν αυτό κριθεί απαραίτητο.

 Το Kapgan διαθέτει συστήματα ημερήσιας/νυχτερινής όρασης και λειτουργίες για την ανίχνευση μήκους 5 km, την υποδομή GSM και δορυφορικών επικοινωνιών, τον αναβαθμιζόμενο ιστό περιμετρικής επιτήρησης 4 μέτρων και τα συστήματα αισθητήρων υψηλής τεχνολογίας.

Με την βοήθεια drone, θα αυξηθεί η εμβέλεια του, ενώ με αυτόν τον τρόπο θα αυξηθούν οι δυνατότητες αναγνώρισης, επιτήρησης και λειτουργίας του οχήματος.

Το Kapgan φέρεται α παρέχει λύση ενάντια σε ασύμμετρες απειλές, αυτόματη παρακολούθηση στόχων, υποστήριξη που απαιτείται σε επιχειρήσεις αστικού πολέμου, αναγνώριση, επιτήρηση, περιπολία και τακτικές μεταφορές χάρη στην υψηλή κινητικότητά του.

Το μη επανδρωμένο όχημα ξηράς βαριάς κατηγορίας έχει βάρος 1400 κιλά και χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου 600 κιλά, ενώ φτάνει σε ταχύτητα 25 χιλιομέτρων την ώρα και μπορεί να κινείται για 6 ώρες.

Ο Πρόεδρος της τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας Ισμαήλ Ντεμίρ δήλωσε ότι , "Το μη επανδρωμένο χερσαίο όχημά μας KAPGAN, το οποίο πέρασε επιτυχώς τις πρώτες δοκιμές βολής με βαρύ πολυβόλο 12,7 mm,  ανυπομονεί να πάει στα αδέρφια του που εργάζονται στο πεδίο".

Τα νέα αυτά ρομποτικά οχήματα θα επανδρώσουν σύντομα τις τουρκικές ειδικές δυνάμεις και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν σε αποστολές που αφορούν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις με σκοπό τη διαφύλαξη του στρατιωτικού προσωπικού στο έδαφος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ