Ελληνοτουρκικά

Ξεκινά η κατασκευή τουρκικής ναυτικής βάσης και mega-ραντάρ θέτοντας σε νεο-οθωμανική ομηρεία την Ανατολική Μεσόγειο

Σύμφωνα με κυπριακό ΜΜΕ, “τμήμα της χερσονήσου της Καρπασίας χαράχθηκε ήδη σε στρατιωτική ζώνη με εντολή της αποκαλούμενης τουρκοκυπριακής «κυβέρνησης».

Η περιοχή θα εκτείνεται από την εκκλησία του Αγίου Φίλωνα μέχρι το ακρωτήρι του Αποστόλου Ανδρέα και θα στρατιωτικοποιήσει μια περιοχή που προοριζόταν να γίνει εθνικός δρυμός προστατευόμενος μάλιστα από την ΕΕ”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μιλάμε για έκταση πολλών τετραγωνικών χιλιομέτρων, η οποία έχει οριοθετηθεί με ειδικές πινακίδες που την αναφέρουν ως στρατιωτική ζώνη, απαγορεύοντας την είσοδο.

Κυπριακές πηγές αναφέρουν ότι “η Τουρκία θα κατασκευάσει μια ναυτική βάση και θα θέσει σε λειτουργία mega-ραντάρ και άλλα συστήματα κατασκοπείας για την παρακολούθηση της περιοχής”.

Σε τουρκική ομηρεία η Ανατολική Μεσόγειος και οι χώρες της περιοχής

Πρόκειται ουσιαστικά για μια αλα Τούρκα ιδιότυπη ομηρεία της Ανατολικής Μεσογείου με στόχο όχι μόνο τις εξορύξεις υδρογονανθράκων στην περιοχή, αλλά και τον μελλοντικό στρατιωτικού τύπου εκβιασμό χωρών όπως η Αίγυπτος, το Ισραήλ, και η Συρία, ειδικά μετά από πιθανή περίπτωση απόκτησης πυρηνικών όπλων από το τουρκικό καθεστώς, κάτι που έχει δηλώσει εδώ και μεγάλο διάστημα  ο ίδιος ο Ερντογάν.

Μιλάμε για μια στρατιωτική εγκατάσταση, που θα θέσει σε πλήρη ομηρεία, (όταν περατωθεί) μια τεράστια περιοχή στην πιο “καυτή” περιοχή του πλανήτη.

Σε αυτήν την μεγάλη τουρκική ναυτική βάση που θα έχει και Ραντάρ πιθανόν λέμε X-BAND στο μέλλον, θα ελλιμενίζονται ο νέος τουρκικός στόλος Μεσογείου, με το ελικοπτεροφόρο Ανατολού, μαζί με στόλο υποβρυχίων τύπου MILDEN, πιθανότατα εφοδιασμένο με βαλλιστικούς πυραύλους που θα εκτοξεύονται από τα υποβρύχια αυτά, ( ήδη είναι σε φάση κατασκευής το σύστημα εκτόξευσης σε τουρκικά ναυπηγεία με άγνωστη τεχνογνωσία).   

Άμεσος στόχος της Άγκυρας και των μελλοντικών τουρκικών κυβερνήσεων ( μην τα ρίχνουμε όλα στον Ερντογάν) θα είναι  η συνεχή και αδιάκοπη παρενόχληση όλων των πιθανών εξορύξεων και ενεργειακών σχεδίων όπως ο αγωγός East Med, καθώς και η ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου, Κύπρου, Ελλάδος, Ισραήλ, με έναν ιδιότυπο “οθωμανικού τύπου” εκβιασμό.

Ο επόμενος στόχος των ισλαμιστών Τούρκων, και των οθωμανικών σχεδίων τους, θα είναι ο ωμός και προκλητικός εκβιασμός, προς κάθε χώρα που δεν θα εκτελεί “ προθύμως και άνευ αντιλογίας”, τα κελεύσματα της εκάστοτε ελίτ στην Άγκυρα.

Η Τουρκία σκοπεύει με τον στόλο αυτό να ελέγξει τους θαλάσσιους διαύλους όχι μόνο πέριξ της Κύπρου, αλλά να επεκταθεί σε Γάζα, νότια Κρήτη και Α.Μεσόγειο.  

Εδώ και μεγάλο διάστημα συζητούνταν η κατασκευή ναυτικής στρατιωτικής βάσης στα κατεχόμενα από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, η οποία μαζί με το αεροδρόμιο στο κατεχόμενο Λευκόνοικο από οπλισμένα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα θα απειλεί την ελεύθερη διέλευση όλων των “εχθρών” της Τουρκίας.


Το ορμητήριο του τουρκικού πολεμικού ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο, θα δίνει την δυνατότητα να αποστέλλονται ταχύτατα τουρκικά πολεμικά πλοία για συνοδεία των  γεωτρύπανων στην περιοχή, ενώ θα υποστηρίζει την  συντήρηση, και τον ανεφοδιασμό των πλοίων που θα εκτελούν καθήκοντα στην περιοχή.    

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ανάλογα βήματα για δημιουργία ναυτικής βάσης θα γίνουν σύντομα ταυτόχρονα στον Εύξεινο Πόντο, ενώ η παρουσία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού στην Μεσόγειο, θα είναι σε μόνιμο επίπεδο πλέον.      

Ένα ερώτημα πλανάται σε αυτήν την περίπτωση της τουρκικής ναυτικής βάσης και του ραντάρ, σε ποιον άλλο θα δοθεί η δυνατότητα ελλιμενισμού των πολεμικών του πλοίων με δεδομένη την κατασκευή του ρωσικού πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου και την πρόσβαση των Ρώσων στο λιμάνι της Μερσίνας.  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ρωσία 0

Αιφνιδίασε και πάλι την δύση ο Πούτιν - Το ρωσικό πυραυλικό σύστημα αεράμυνας S-500 ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ καταστρέφει πλέον υπερηχητικούς στόχους από ΗΠΑ

Η δοκιμή έγινε προχθές στην Ρωσική επικράτεια - Η κίνηση αφορά ξεκάθαρα μέτρα κατά του σεναρίου μιας αμερικανο-ρωσικής...
Πολεμική αεροπορία 0

Απόλυτη συνεργασία με τους Γάλλους-Τέσσερα ελληνικά Rafale σε επίπονη αεροπορική άσκηση στη Γαλλία με την επωνυμία «Volfa 2024»

Η αεροπορική άσκηση είναι ιδιαίτερα απαιτητική κατά την διάρκεια της οποίας εκτελούνται σύνθετες αεροπορικές αποστολές...