Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Ισραηλινός ειδικός: Η Άγκυρα ετοιμάζει επίθεση σε “άλλη χώρα”- Αλτούν: ”Θα κυνηγήσουμε τους τρομοκράτες οπουδήποτε και αν βρίσκονται”

“Στην αναμπουμπούλα χαίρεται ο λύκος”, λέει μια σοφή ελληνική παροιμία που ταιριάζει γάντι στο καθεστώς Ερντογάν, και όχι φυσικά στους δύστυχους Τούρκους και ξένους πολίτες που έγιναν θύματα μιας τρομοκρατικής επίθεσης στην “καρδιά” της Κωνσταντινούπολης την πλατεία Ταξίμ χθες το απόγευμα.

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Πολιτικών Μελετών, πρώην βουλευτής της Κρατικής Δούμας Σεργκέι Μάρκοφ, σε συνέντευξή του σε ΜΜΕ, είπε ότι η Άγκυρα αποκάλυψε δημόσια το γεγονός της εμπλοκής της Ουάσιγκτον στην τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη για κάποιο λόγο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Οι τουρκικές αρχές ελπίζουν ότι οι εκτεθειμένοι Αμερικανοί δεν θα τολμήσουν πλέον να κανονίσουν τέτοια πράγματα. Οι Αμερικανοί θέλουν να υποτάξουν τον Τούρκο πρόεδρο ή να πάρουν την εξουσία στην Άγκυρα υπό τον έλεγχό τους με μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων, αυτό θα οδηγήσει σε επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας" τονίζει ο ίδιος αναφερόμενος προφανώς στις τρομερά καλές σχέσεις Άγκυρας και Μόσχας, οι οποίες ενοχλούν την Ουάσιγκτον.

Ισραηλινός ειδικός αμυντικός αναλυτής κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το καθεστώς Ερντογάν μετά την τρομοκρατική επίθεση στην πλατεία Ταξίμ

 

Ο γνωστός Ισραηλινός ειδικός Seth Frantzman αναφέρει: “τώρα λοιπόν η Άγκυρα θα εισβάλει ξανά σε άλλη χώρα εξαιτίας αυτής της επίθεσης;

Μέσα σε 12 ώρες οι ισχυρισμοί της Άγκυρας σχετικά με την έκρηξη προέκυψαν από την εκτίμηση ότι μπορεί να ήταν ( προσχεδιασμένη) επίθεση, σε μια περίπλοκη εξήγηση που προσπαθεί να στοχοποιήσει τους Κούρδους σε Κομπάνι, και  Αφρίν αλλά και το «YPG».

Σημειώστε ότι οι Τούρκοι αποκαλούν το Κομπάνι «Ayn al-Arab», έναν τρόπο διαγραφής της κουρδικής κληρονομιάς του και ένα προοίμιο για επίθεση;”.

Έτερος ειδικός τονίζει 

"Φυσικά τα κράτη εμπλέκονται σε «μαύρη προπαγάνδα» και «βρώμικους πολέμους» για να προσπαθήσουν να πετύχουν τα συμφέροντα τους.

Η Τουρκία είναι γνωστή ως κύριος της “παραπληροφόρησης”  του ψυχολογικού πολέμου, και των “μαύρων” επιχειρήσεων.Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν το ίδιο κατά τη διάρκεια των λεγόμενων «ταραχών» ή πολέμου στην Ιρλανδία”, καταλήγει ο ίδιος.

Μεγάλα ερωτηματικά έχουν προκληθεί σε πολλούς για την θανατηφόρα τρομοκρατική επίθεση στην πλατεία Ταξίμ, αφού και η προηγούμενη επίθεση το 2016, είχε γίνει ακριβώς στο ίδιο σημείο, το οποίο οφείλουμε να πούμε ότι είναι το πολυσύχναστο της περιοχής.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι όλο αυτό το τρομοκρατικό σκηνικό, θα το εκμεταλλευθεί το καθεστώς Ερντογάν στο έπακρο, και θα επιχειρήσει τα εξής:

Α. Θα επιχειρηθεί να ελεγχθεί η εσωτερική κατάσταση με ειδικό νόμο, ενώ θα ξεκινήσουν αθρόες συλλήψεις αντιπολιτευόμενων προσώπων.

Β. Θα επιχειρηθεί πογκρόμ κατά των χιλιάδων Σύριων της Τουρκίας, μετά την θανατηφόρα επίθεση στην πλατεία Ταξίμ.

Γ. Θα επιχειρηθεί πιθανόν μια μαζική αεροπορική επιδρομή στην Βόρειο Συρία ως αντίποινα για την τρομοκρατική επίθεση.

Δ. Θα υπάρξει ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, σε μια προσπάθεια να “περάσει” ο Ερντογάν τα σχέδια του για υφαρπαγή κοιτασμάτων της Λιβύης.

Ε. Θα στοχοποιηθεί η Ελλάδα ως “άντρο” Γκιουλενιστών και θα επιχειρηθεί ένας ιδιότυπος εκβιασμός της Αθήνας σε όαλ τα επίπεδα.        

 

Ο Τούρκος προεδρικός εκπρόσωπος στοχοποιεί τις ΗΠΑ για λογαριασμό του Ερντογάν     

Ο Διευθυντής Επικοινωνιών της Προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν επέκρινε άλλες χώρες για την υποστήριξή τους σε τρομοκρατικές ομάδες μετά τη φονική επίθεση στη λεωφόρο Istiklal της Κωνσταντινούπολης την Κυριακή.

“Οι τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον Τούρκων αμάχων είναι οι άμεσες και έμμεσες συνέπειες της υποστήριξης σε τρομοκρατικές ομάδες”, έγραψε ο Αλτούν στο Twitter σήμερα.

«Πρέπει να σταματήσουν αμέσως την άμεση και έμμεση υποστήριξή τους εάν θέλουν τη φιλία της Τουρκίας», είπε ο Αλτούν, προσθέτοντας ότι "αν και οι τρομοκράτες πιστεύουν ότι μπορούν να εκφοβίσουν το τουρκικό έθνος και την κυβέρνηση μέσω αυτών των επιθέσεων, αυτό δεν θα λειτουργήσει”.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι "η τουρκική κυβέρνηση, υπό  την ηγεσία του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «ποτέ δεν θα αποφύγει να καταδιώξει και να τιμωρήσει τρομοκράτες» όπου κι αν βρίσκονται".

Ευθεία σύγκρουση ΗΠΑ-Τουρκίας μέσω  πλατείας Ταξίμ  

Οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν “νωρίτερα ότι τα αρχικά ευρήματα της έρευνας για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη έδειξαν ότι το PKK και η συριακή πτέρυγα της YPG ενδέχεται να βρίσκονται πίσω από αυτήν.

Οι ΗΠΑ συνεργάστηκαν πρωτίστως με το YPG στη βορειοανατολική Συρία με το πρόσχημα της μάχης κατά της τρομοκρατικής ομάδας Daesh.

Η Τουρκία έχει αντιταχθεί σθεναρά στην παρουσία του YPG στη βόρεια Συρία. Η Άγκυρα έχει εδώ και καιρό αντιταχθεί στις ΗΠΑ, που υποστηρίζουν το YPG, που αποτελεί απειλή για την Τουρκία”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Η θεωρία του Αλτούν αφορά και την Ελλάδα

Προχθές το τουρκικό υπουργείο άμυνας ανέφερε “περί δήθεν Γκιουλενιστών που εισήλθαν στην Τουρκία από την Ελλάδα”.

“Συνελήφθησαν πέντε μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Φετουλάχ (FETO) που προσπάθησαν να περάσουν παράνομα στην Τουρκία από την Ελλάδα”, ανέφερε η ανακοίνωση.

Όποιος νομίζει ότι η δήλωση του εκπροσώπου του Ερντογάν  Φαχρετίν Αλτούν, “περί τουρκικής δράσης όπου και αν βρίσκονται οι “ τρομοκράτες”, δεν αφορά την χώρα μας, δεν γνωρίζει τίποτα από το τουρκικό βαθύ κράτος. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ