Ελληνοτουρκικά

Ακραία πρόκληση: Οι Τούρκοι έστειλαν ακταιωρούς και ιστιοφόρα στο Καστελόριζο

  Τουρκικές ακταιωροί και ιστιοφόρα με υψωμένες τουρκικές σημαίες μπήκαν στον κόλπο του Καστελόριζου σε μια ακόμα προκλητική κίνηση. Τα τουρκικά πλοία αγνόησαν κάθε κανόνα και συνέχισαν να πλέουν προκλητικά μέσα στον κόλπο του ελληνικού νησιού.

Θυμίζουμε ότι σήμερα, 29 Οκτωβρίου, η Τουρκία γιορτάζει τη «Γιορτή της Δημοκρατίας». Σε όλη τη χώρα γίνονται εκδηλώσεις και φιέστες και φαίνεται πως κάποιοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέες προκλήσεις σε βάρος της Ελλάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, τουλάχιστον 10 ακταιωροί και ιστιοφόρα με τουρκικές σημαίες «αλώνιζαν» στην περιοχή της Μεγίστης και παραβίασαν τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Όλα αυτά, μόλις ένα 24ωρο μετά τη νέα παραληρηματική ομιλία του Ερντογάν για την παρουσίαση του «Αιώνα της Τουρκίας». Ο Τούρκος πρόεδρος μιλούσε για περισσότερο από δύο ώρες στην εκδήλωση του κόμματός του, AKP, δίνοντας ξανά έμφαση σε νεοοθωμανικές «κορώνες».

Την ίδια ώρα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, ανέφερε πως είναι εύλογος ο προβληματισμός για το ενδεχόμενο ενός «θερμού επεισοδίου» με την Τουρκία. «Υπό αυτές τις συνθήκες θα μπορούσε να λάβει απρόβλεπτες διαστάσεις», υπογράμμισε και ανέφερε ότι δεν αναμένεται να κοπάσει η ακραία ρητορική της Τουρκίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ