Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Οι Τούρκοι πάνε να ξεφτιλιστούν! Στέλνουν στο ΝΑΤΟ το θέμα με τους ελληνικούς S-300 με...ντοκουμέντα

Καθ' οδόν προς το ΝΑΤΟ η παρενόχληση της Ελλάδας με τους S-300: Τα αρχεία ραντάρ θα σταλούν σε συμμαχικές χώρες, είναι ο τίτλος άρθρου της Γενί Σαφάκ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είναι προφανές πως οι Τούρκοι επιχειρούν με κάθε τρόπο να συντηρήσουν το παραμύθι τους... 

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η τουρκική εφημερίδα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας "θα στείλει τα αρχεία ραντάρ για την παρενόχληση του ρωσικού συστήματος αεράμυνας S-300 στα τουρκικά αεροσκάφη που εκτελούν πτήσεις αποστολής στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, στη Γενική Γραμματεία του ΝΑΤΟ και στα υπουργεία Άμυνας της συμμαχίας χώρες μέλη. Φέτος ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη παραβίασαν τον τουρκικό εναέριο χώρο 256 φορές και παρενόχλησαν τουρκικά αεροσκάφη 158 φορές". 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ενήργησε μετά τη διάψευση των ελληνικών αρχών.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Hulusi Akar έκανε επίσης δήλωση σχετικά με την εν λόγω παρενόχληση, "Αυτό που έκανε ο γείτονάς μας, που προσπαθεί συνεχώς να αυξήσει την ένταση, πρέπει να φανεί, να κατανοηθεί και να εξηγηθεί. Τέτοια φανερή κακοήθεια και απερισκεψία είναι απαράδεκτη . "

Χθες γράψαμε πως Τούρκοι ισχυρίστηκαν πως «Το σύστημα IFF (αναγνώρισης φίλιου/εχθρού) των ελληνικών S-300 έχει τα τουρκικά F-16 ως εχθρικά»

Συνάμα σήμερα σύσσωμος ο τουρκικός Τύπος υποστηρίζει πως δήθεν αποκαλύφθηκε το μυστικό σχέδιο της Ελλάδας για τους S-300, που κλείδωσαν με τα ραντάρ τα τουρκικά τζετ. "Ο ελληνικός Τύπος, που έγραψε ότι η διαδικασία ξεκίνησε το 1999, ανέφερε ότι η μεταφορά των S-300 κρύφτηκε από τα τουρκικά F-16 με τη βοήθεια των Ρώσων" γράφουν σε δημοσιεύματα... καρμπόν τα τουρκικά ΜΜΕ. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί αιφνιδίασαν ξανά την ρωσική αεράμυνα κτυπώντας Κούρσκ και Ντονιέτσκ-Κινδυνεύει και η Μόσχα αναρωτιούνται Ρώσοι ειδικοί (Βίντεο)

Η Ουκρανία κάνει χρήση σοβιετικής εποχής μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων-UAV Tupolev Tu-141 Strizh (πύραυλος τύπου...