Ελληνοτουρκικά

Συνεχίζουν το παραμύθι οι Τούρκοι! «Το σύστημα IFF (αναγνώρισης φίλιου/εχθρού) των ελληνικών S-300 έχει τα τουρκικά F-16 ως εχθρικά»

Νέες λεπτομέρειες κατά της Ελλάδος αποκαλύπτουν δήθεν οι Τούρκοι, κατηγορώντας την Αθήνα ότι όχι μόνο «παρενοχλήθηκαν» τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη με τους S-300, αλλά και ότι το σύστημα IFF ( αναγνώρισης φίλιου/εχθρού) των ελληνικών πυραύλων, έχει  κωδικοποιήσει την Τουρκία ως «εχθρό», αν και χώρα του ΝΑΤΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο ίδιο δημοσίευμα κατηγορούνται και οι ΗΠΑ για πρακτικές διπλών σταθμών, σε μια ακόμα πιο «βρώμικη» νέο-οθωμανική προσπάθεια να πιεστεί ίσως η Ελλάδα για να στείλει τους S-300 στην Ουκρανία.

«Οι ΗΠΑ, που συμπεριέλαβαν την Τουρκία στο πεδίο εφαρμογής του νόμου CAATSA για την αγορά αμυντικών συστημάτων S-400, επέβαλλαν ορισμένες κυρώσεις, ιδίως στην πώληση αεροσκαφών F-35. Ωστόσο, το «κλείδωνα» τουρκικών μαχητικών από ελληνικούς S-300, κατέδειξε επίσης ότι και η Ελλάδα χρησιμοποιεί ενεργά αυτά τα συστήματα. Θα επιβληθούν κυρώσεις και στην Ελλάδα; 

Ή μήπως θα συνεχίσει να τον βλέπουν ως «κακομαθημένο παιδί»;», αναφέρει ο πλήρως ελεγχόμενος από το καθεστώς Ερντογάν τουρκικός τύπος.

Οι γείτονες αναφέρουν «τι σημαίνει όταν η Ελλάδα μέλος του ΝΑΤΟ κωδικοποιεί την Τουρκία, ένα άλλο μέλος του ΝΑΤΟ, ως «εχθρό» στα συστήματα IFF, χρησιμοποιώντας ένα αμυντικό σύστημα που είναι εκτός των προτύπων του ΝΑΤΟ, ενώ απειλούν ότι όλα αυτά  θα κοινοποιηθούν στο ΝΑΤΟ και θα  ζητηθεί να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα".

"Υπενθυμίζουμε ότι στις 23 Αυγούστου, τουρκικά F-16 που επιχειρούσαν σε διεθνή εναέριο χώρο στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο παρενοχλήθηκαν από το πυραυλικό σύστημα αεράμυνας S-300 που είχε αναπτυχθεί στο νησί της Κρήτης», καταλήγει το τουρκικό άρθρο .

Σχεδιασμένοι όπως ήταν για να αντιμετωπίσουν πολεμικά αεροσκάφη και πυραύλους του ΝΑΤΟ, οι ελληνικοί S-300 θα ήταν  σοβαρή απειλή για τα τουρκικά F-16 σε μεγάλες εκτάσεις του Αιγαίου. 

Εάν η Ελλάδα αναπτύξει τους S-300 και βάλει τα ισχυρά ραντάρ της να σαρώνουν ενεργά τον εναέριο χώρο του Αιγαίου, σκανάροντας για τουρκικά αεροσκάφη που εισβάλλουν στον ελληνικό εναέριο χώρο, θα είχαμε μια αναμφίβολα σημαντική κλιμάκωση της έντασης.

 Αν η Τουρκία απαντούσε αναπτύσσοντας τους S-400 στις δυτικές της ακτές, τότε ίσως να βλέπαμε να εκτυλίσσεται ένα εντελώς πολεμικό σενάριο, στο οποίο δύο χώρες μέλη του ΝΑΤΟ θα στόχευαν με τους προηγμένους ρωσικούς πυραύλους τους τα αμερικανικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη ο ένας του άλλου.

Αυτό το υποθετικό σενάριο, βέβαια, με δεδομένες τις εντάσεις και « άγριες» εικονικές αερομαχίες που ήδη έχουμε,  ίσως να θελήσουν να αποφύγουν οι ΗΠΑ, με μια πιθανή μεταφορά των ρωσικών πυραύλων και των δύο χωρών σε ουκρανικό έδαφος.

Οι Τούρκοι  θα αντιδρούσαν όπως και εμείς σε κάτι τέτοιο, με το σενάριο να παραμένει προς παρόν στα χαρτιά, άγνωστο όμως για πόσο.  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ