Κόσμος

Bayraktar Kizilelma: Πρωτότυπο υπερηχητικό drone από τους Τούρκους με ουκρανικό κινητήρα

Η Baykar ολοκλήρωσε τη συναρμολόγηση του δεύτερου πρωτοτύπου του επιθετικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους Bayraktar Kizilelma.

Η Baykar, είναι μια εταιρεία που όχι μόνο έχει θησαυρίσει μετά την απομάκρυνση της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35 και την είσοδο της Τουρκίας στους πολέμους της Συρίας, της Λιβύης και του Ναγκόρνο Καραμπάχ, αλλά συνεχίζει να κερδίζει πουλώντας drone στις εμπόλεμες Αιθιοπία και Ουκρανία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η εταιρεία, το UAV θα έχει ύψος λειτουργίας 12.000 μέτρα. Το UAV θα έχει επίσης βάρος απογείωσης 5,5 τόνων. Το ωφέλιμο φορτίο του Bayraktar θα είναι 1,5 τόνος. Το drone θα ρίχνει πυρομαχικά ενός τόνου.

Θα είναι εξοπλισμένες με ουκρανικής κατασκευής κινητήρες AI-25TLT και AI-322F. Οι κινητήρες παράγονται στις επιχειρήσεις της ivchenko-Progress.

Τα κατά προσέγγιση χαρακτηριστικά του Bayraktar Kizilelma είναι η μέγιστη ταχύτητα 900 χλμ/ώ, η ταχύτητα πτήσης 740 χλμ/ώ και η εμβέλεια μάχης 930 χλμ. Αυτό το μαχητικό drone θα μπορεί να μείνει στον αέρα για περίπου 5 ώρες σε μέγιστο ύψος λειτουργίας 10.700 μέτρων.

Η πρώτη πτήση του υπερηχητικού Bayraktar αναμένεται το 2023.


 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Κόλαφος για την Τουρκία με NAVTEX από την Ελλάδα σε χώρο Αιγυπτιακής δικαιοδοσίας μετά από αίτημα του Διεθνούς Οργανισμού Ναυτιλίας

Αν αυτό δεν είναι αναγνώριση του φερέγγυου ρόλου που επιτελεί η Ελλάδα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, τι άλλο...