Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Μετά την υπογραφή με την Μόσχα για δεύτερη παρτίδα πυραύλων S-400 οι Τούρκοι προειδοποιούν για ”μπλοκάρισμα” στο Αιγαίο σε περίπτωση ελληνοτουρκικής συρράξεως

Τουρκικοί κύκλοι κομπάζουν για δήθεν θεόσταλτο δώρο από την μελλοντική εμφάνιση ελληνικών F-35, μετά την υπογραφή για την νέα παρτίδα τουρκικών πυραύλων S-400, με την οποία ονειρεύονται να ελέγξουν το Αιγαίο πέλαγος.   

Πρόκειται για επιχειρήσεις ψυχολογικού πολέμου, τις οποίες ξεκίνησε η προπαγανδιστική “μηχανή” του τουρκικού γενικού επιτελείου, μετά την ανακοίνωση από την Μόσχα για την προμήθεια στην Τουρκία, της δεύτερης παρτίδας αντιαεροπορικών πυραύλων, την οποία επιβεβαιώνει και η γνωστή  αμυντική ιστοσελίδα  Army Recognition, σχετικά με τον έλεγχο του Αιγαίου, που είναι και ο διακαής στόχος των Τούρκων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάλιστα οι “γείτονες”  έχουν φτάσει σε σημείο, για να διασκεδάσουν τον τρόμο τους από την διαπιστωμένη πλέον ελληνική αεροπορική υπεροχή λόγω της απόκτησης  αεροσκαφών Rafale και μελλοντικά των μαχητικών F-35, ( το έχουν ομολογήσει σειρά Τούρκων αποστράτων αξιωματικών με επικεφαλής τον Αντιπτέραρχο Καρακούς), ώστε να μιλούν για πλήρη καταστροφή με S-400, των μελλοντικών ελληνικών F-35 και των ήδη υπαρχόντων Rafale, ακολουθώντας πιστά την σοφή ελληνική παροιμία με την “Αλεπού και τα κρεμαστάρια”.   
   
Αφού η τουρκική πλευρά διαπίστωσε ανυπέρβλητα εμπόδια τόσο στο θέμα των F-16 VIPER ( προς το παρόν βέβαια), όσο και στο θέμα του νέου τουρκικής κατασκευής μαχητικού της, ρίχνει πλέον όλο το βάρος στην αεράμυνα και στα ρωσικής κατασκευής συστήματα S-400, ως θεόσταλτο δώρο.

Στόχος είναι να μετατρέψει  το Αιγαίο σε περιοχή A2AD, (άρνηση πρόσβασης-άρνησης περιοχής), ή έτσι νομίζουν οι Τούρκοι τουλάχιστον, αποσιωπώντας από τον τουρκικό λαό, ότι η ελληνική Πολεμική Αεροπορία κυριαρχεί κατά κράτος ήδη στο ελληνικό Αρχιπέλαγος σε όλα τα μήκη και πλάτη, ακόμα πιο πολύ σε σχέση με το παρελθόν.

”Το εύρος μιας μόλις συστοιχίας πυραύλων  S-400. Αυτός είναι ο λόγος που λέμε ότι τα ελληνικά αεροσκάφη  F-35  είναι θεόσταλτο δώρο για μας . 

Η Ελλάδα φοβάται μέχρι θανάτου τους τουρκικούς αντιαεροπορικούς πυραύλους S-400. Γνωρίζει πολύ καλά ότι η Άγκυρα μπορεί να αποκλείσει ένα  μεγάλο κομμάτι του Ελληνικού εναέριου Χώρου κατά τη διάρκεια ενός πολέμου.

Οι Έλληνες ασκούν συνεχείς πιέσεις σε ΗΠΑ/ΕΕ για να αποτρέψουν τις πωλήσεις όπλων στην Άγκυρα, νομίζοντας ότι τα χέρια της Τουρκίας θα είναι δεμένα για πάντα”, αναφέρει τουρκική ιστοσελίδα σε κοινωνικό δίκτυο με σχέσεις με τουρκικούς κύκλους στο γενικό επιτελείο της χώρας.

Τουρκικά think tank επαναφέρουν ουσιαστικά το σενάριο να μεταφερθούν συστοιχίες πυραύλων S-400 στην Σμύρνη και μάλιστα εμφανίζουν και γραφήματα σχετικά με το εύρος ανταπόκρισής τους, ενώ Τούρκοι αναλυτές χαρακτηρίζουν την Ελλάδα πιόνι των Αμερικανών.

Από τα παραπάνω διαφαίνεται για μια φορά ακόμη η στρέβλωση την οποία επιχειρούν τα τουρκικά ΜΜΕ, σε μια συγκυρία κατά την οποία μεγάλοι οίκοι και ΜΜΕ, προδικάζουν την οικονομική πτώση μιας ολόκληρης χώρας και την προσφυγή της στο ΔΝΤ.

To σχέδιο της Τουρκίας για να προκληθεί κρίση στο ΝΑΤΟ και στην ΝΑ Πτέρυγα της Ευρώπης θέλοντας να ξεφύγουν από την χρεοκοπία

Οι Τούρκοι θα προσπαθήσουν να πετύχουν αεροπορικό αποκλεισμό των ελληνικών νησιών με χρήση των S-400. Δεν χρειάζεται να πούμε ότι έτσι καταπίπτει  ο τουρκικός ισχυρισμός πως η αγορά των πυραύλων S-400 έχει υλοποιηθεί  για αμυντικούς λόγους, αφού η διάταξή τους κάνει σαφές πως στόχος είναι η αεροπορική απομόνωση των κύριων ελληνοτουρκικών μετώπων, στον Έβρο και το Αιγαίο.  

 Με αυτό τον τρόπο η Άγκυρα επιθυμεί τα τουρκικά  μαχητικά  F-16 να μην χρειαστεί να έρθουν σε αντιπαράθεση με τα ελληνικά, τουλάχιστον τις πρώτες ώρες μιας ελληνοτουρκικής κρίσης  καθώς και οι δυο αντίπαλοι θα εκτελούν αφέσεις οπλικών συστημάτων από μεγάλη απόσταση.

Υπενθυμίζουμε πως το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών  F-16C/D αφορούν την έκδοση Block50+Adv, τα οποία δύνανται να κάνουν χρήση του συνόλου των κατευθυνόμενων όπλων της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας μαζί με τον στόλο UCAV που ετοιμάζουν.

Οι Τούρκοι όμως έχουν τεράστιο πρόβλημα με τις διαθεσιμότητες των F-16, λόγω τρομερής έλλειψης ανταλλακτικών και πιλότων όπως είναι γνωστό μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Αντίδραση της Ελλάδος σε όλα αυτά

Το πρόβλημα της Ελλάδος και η πλέον αποτελεσματική λύση για τους τουρκικούς πυραύλους S-400, είναι εκτός όλων των άλλων και η βρετανική "λύση" σε περίπτωση μετωπικής πολεμικής κρίσης με την Τουρκία.

Εξουδετέρωση μεγάλου αριθμού τουρκικών βαλλιστικών, αντιαεροπορικών πυραύλων μαζί με βάσεις μη επαναδρωμένων εναερίων οχημάτων μια “νύχτα χωρίς φεγγάρι”, ενώ για υπόλοιπα θα αναλάβουν αποστολή πύραυλοι ATACMS και EXOSET από τα νησιά μας, με τους οποίους οφείλουμε να εφοδιαστούμε άμεσα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ