Αλκιβιάδης Στεφανής
Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Στρατηγός Στεφανής: Ο Τούρκος πρόεδρος ας κάνει ότι νομίζει- Εμείς ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε

Εμείς σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μπούμε στη διαδικασία να αναλύουμε ή να προβλέπουμε τι θα κάνει ο Τούρκος πρόεδρος. Αυτή είναι μία διαδικασία η οποία ποτέ δεν σε βγάζει πουθενά δηλώνει ο πρώην υφυπουργός Άμυνας και στρατηγός εν αποστρατεία, Αλκιβιάδης Στεφανής. Πρώτον δεν έχουμε μαντικές ικανότητες και δεύτερον ένα τυχαίο γεγονός μπορεί να αλλάξει την καθημερινή ατζέντα του Τούρκου προέδρου και το έχουμε δει αυτό.

Από την πλευρά μας τι κάνουμε; αναλύουμε καθημερινά την κατάσταση βλέπουμε τι δυνατότητες έχει o Τούρκος πρόεδρος και προετοιμάζουμε tο σχέδιό μας Τα σενάρια τα οποία έχει εξετάσει η Ελληνική πλευρά είναι πολλαπλά και για κάθε σενάριο έχει απαντήσεις. Ταυτόχρονα και στο διπλωματικό πεδίο η Ελλάδα έχει αναπτύξει πάρα πολλές δράσεις σε πολλαπλά επίπεδα αλλά και στο επιχειρησιακό προτάσσουμε το διπλωματικό διότι έτσι πρέπει να λύσουμε τα θέματά μας. Άρα λοιπόν θα εξαρτηθεί η στάση της Ελληνικής πλευράς από τη στάση την οποία θα κρατήσει η Τουρκία.

Η Ελλάδα με μεγάλη ψυχραιμία και με μεγάλη αποφασιστικότητα παρακολουθεί. Τα τελευταία τρία χρόνια η Ελλάδα άλλαξε τελείως τη στρατηγική της σε ότι αφορά τη σχέση της με την Τουρκία. Πριν από τρία χρόνια πηγαίναμε στο εξωτερικό και παρακαλάγαμε να μας βοηθήσουν. Τα τελευταία τρία χρόνια πηγαίνουμε στο εξωτερικό και μιλώντας με τους συμμάχους μας δείχνουμε τα δυνατά μας στοιχεία, τόσο στο διπλωματικό πεδίο όσο και σε επιχειρησιακό πεδίο τονίζει ο Στρατηγός.

https://youtu.be/QngdK0x_hfw?t=5

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ