Ελληνοτουρκικά

Τροφή για προπαγάνδα στην Άγκυρα! Τουρκικά ΜΜΕ για Παπακωνσταντίνου: Είπε «είμαστε ευγνώμονες στην Τουρκία» για το προσφυγικό

Τροφή στην Άγκυρα για προπαγάνδα συνεχίζουν να δίνουν πολιτικά πρόσωπα, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει να αγνοεί τον υβριδικό πόλεμο που διεξάγει η Τουρκία κατά της Ελλάδας- των ευρωπαϊκών συνόρων- με την εργαλειοποίηση προσφύγων και μεταναστών

Ο Ανδρέας Παπακωνσταντίνου, Διευθυντής της Εταιρικής Σχέσης Ευρώπης-Ανατολής και Μέσης Ανατολής της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), δήλωσε ότι η Τουρκία παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο στους Σύριους πρόσφυγες και είπε: «Είμαστε επίσης ευγνώμονες στην Τουρκία για τις προσπάθειές της σε αυτό το θέμα».

Ο κυβερνήτης του Χατάι, Ραχμί Ντογάν, υποδέχτηκε τον Ανδρέα Παπακωνσταντίνου και την αντιπροσωπεία του στο γραφείο του, μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ.

Κατά την επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κυβερνήτη, ο Κυβερνήτης Ντογάν, συνομιλώντας για λίγο με τους καλεσμένους του, εξέφρασε την χαρά του να φιλοξενεί τον Διευθυντή Παπακωνσταντίνου στο Χατάι, το οποίο διαθέτει το μεγαλύτερο μουσείο ψηφιδωτών στον κόσμο και φιλοξενεί 13 πολιτισμούς και 3 μονοθεϊστικές θρησκείες.

Ο Παπακωνσταντίνου, από την άλλη, δήλωσε ότι η Τουρκία ανέλαβε τον μεγαλύτερο ρόλο στους Σύριους πρόσφυγες και είπε: «Είμαστε επίσης ευγνώμονες στην Τουρκία για τις προσπάθειές της σε αυτό το θέμα. Γνωρίζουμε τη σημασία της συνοριακής πύλης Cilvegözü όσον αφορά την ανθρωπιστική βοήθεια σε ανθρώπους που ζουν κάτω από δύσκολες συνθήκες στη Συρία και καταβάλλουμε προσπάθειες για να την κρατήσουμε ανοιχτή».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ