Ελληνοτουρκικά

Όλα δείχνουν ότι προετοιμάζονται: Το UAV BOYGA ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές και παραδόθηκε στις Τουρκικές δυνάμεις

Φαίνεται πως η Τουρκία ακολουθεί έναν δικό της δρόμο στον αεροπορικό πόλεμο, καθώς  δεν σταματά καθόλου και σχεδόν κάθε μήνα δοκιμάζει νέες τεχνολογίες.

Στο Πενταπόσταγμα σε άρθρο μας με τίτλο: Κίνδυνος στο Αιγαίο: Το drone Akıncı δοκίμασε επιτυχώς πυρομαχικά από μαχητικό F-16, αναφέραμε ότι η  εταιρεία ανάπτυξης, Baykar, είπε ότι το drone ολοκλήρωσε μια δοκιμή βολής με τα εγχώρια εξελιγμένα πυρομαχικά KGK-SIHA-82.

Το drone Akıncı δοκίμασε επιτυχώς πυρομαχικά από μαχητικό F-16 και νέα όπλα και θα μπορεί να φέρει Α/Τ πυραύλους Cirit, Α/Α Bozok, Α/Α Bozdoğan και Gökdoğan, πυραύλους αέρος-εδάφους και έξυπνα πυρομαχικά.

Το πιο προηγμένο και εξελιγμένο drone της Τουρκίας, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος μάχης Bayraktar Akıncı (UCAV), ολοκλήρωσε με επιτυχία άλλο ένα σημαντικό στάδιο στη διαδικασία ολοκλήρωσης των πυρομαχικών.

Η εταιρεία ανάπτυξης, Baykar, είπε ότι το drone ολοκλήρωσε μια δοκιμή βολής με τα εγχώρια εξελιγμένα πυρομαχικά KGK-SIHA-82 (φτερού-υποβοηθούμενο κιτ καθοδήγησης).

Αναφέρει επίσης, ότι το drone, το οποίο απογειώθηκε από την επαρχία Çorlu στη βορειοδυτική Τουρκία στις 14 Ιουνίου, ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη δοκιμή βολής που πραγματοποιήθηκε για καθορισμένη συντεταγμένη, στη θάλασσα στα ανοιχτά της Σινώπης στη Μαύρη Θάλασσα.

Η ηλεκτρο-οπτική κάμερα στο Akıncı και οι κεραίες τηλεμετρίας στο έδαφος επιβεβαίωσαν ότι, τα πυρομαχικά βάρους 340 κιλών (750 λίβρες) χτύπησαν τον στόχο 30 χιλιόμετρα μακριά με ακριβή ακρίβεια.

Το χρήσιμο φορτίο KGK-SIHA-82, έχει αναπτυχθεί από το Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης Αμυντικών Βιομηχανιών TÜBITAK (SAGE).

Το Bayraktar Akıncı, το οποίο πρόσφατα πραγματοποίησε άλλη μια επιτυχημένη δοκιμή βολής για στόχο στην επιφάνεια της θάλασσας με το Teber-82 Guidance Kit που αναπτύχθηκε από τη Roketsan, κατέχει επίσης το ρεκόρ υψομέτρου στην ιστορία της τουρκικής εθνικής αεροπορίας.

Το drone έσπασε επίσης το ρεκόρ υψομέτρου φτάνοντας σε υψόμετρο 40.170 ποδιών στη δοκιμαστική πτήση στις 11 Μαρτίου.

Τώρα σύμφωνα με τουρκικό μέσο ενημέρωσης, οι δοκιμές αποδοχής του BOYGA, Autonomous Multi-Rotor Combat UAS with Morter Payload που αναπτύχθηκε από την STM, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία. Το BOYGA, που πέρασε όλα τα τεστ, παραδόθηκε  στον τουρκικό στρατό και στα σώματα ασφαλείας.

«Σύμφωνα με τους πλήρως ανεξάρτητους στόχους της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας, ένα νέο έργο που πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό της Προεδρίας των Αμυντικών Βιομηχανιών παραδόθηκε με επιτυχία στις δυνάμεις ασφαλείας», αναφέρει.

Ο Πρόεδρος της Προεδρίας των Αμυντικών Βιομηχανιών, İsmail DEMİR, ανακοίνωσε τα νέα στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Προσθέσαμε άλλη μια δυνατότητα στο απόθεμά μας που θα δώσει στους Mehmetçik (Τούρκους στρατιώτες), ένα μεγάλο πλεονέκτημα στο πεδίο. Το γηγενές UAV BOYGA, το οποίο μπορεί να ρίξει βλήματα όλμου 81 χιλιοστών, ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές αποδοχής και παραδόθηκε στις δυνάμεις ασφαλείας μας. Τις καλύτερες ευχές μου», ανέφερε.

Το BOYGA, το πιο πρόσφατο μέλος της οικογένειας προϊόντων τακτικών mini-UAV της STM, μπορεί να ρίχνει προσαρμοσμένα βλήματα όλμου 81 mm που παράγονται από την MKE στον στόχο με υψηλή ακρίβεια χάρη, στον βελτιωμένο αλγόριθμο βαλλιστικής εκτίμησης. 

Το BOYGA, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά στην αντιτρομοκρατική και στον ασύμμετρο πόλεμο, έχει επιχειρησιακή αντοχή 30 λεπτών με πυρομαχικά όλμων. Το UAV BOYGA, που ζυγίζει 15 κιλά, μπορεί να φτάσει σε ύψος πτήσης 1.500 μέτρα, έχει αυτονομία 5 χιλιόμετρα και μπορεί να μεταφερθεί από έναν μόνο στρατιώτη.

Το μπαράζ παραβιάσεων του εθνικού εναερίου χώρου της Ελλάδας συνεχίζεται καθημερινά, σε όλο το εύρος του Αιγαίου από  τουρκικά μαχητικά εκ των οποίων πολλά φέρουν όπλα, σε συνδιασμό με  τουρκικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας (ATR-72 και CN-235) και  UAV, που εισέρχονται στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης ενώ σε πολλές περιπτώσεις, η διαδικασία αναχαίτισής τους από τα ελληνικά μαχητικά εξελίσσεται σε εικονική αερομαχία.

 Γίνεται αντιληπτό ότι με τις δυνατότητες του Bayraktar Akıncı UCAVνα φέρει πυρομαχικά από μαχητικό F-16, βρίσκουν μία λύση στο πρόβλημά τους αλλά αυξάνεται ο κίνδυνος ενός θερμού επεισοδίου, καθώς οι τούρκοι δεν διακινδυνεύουν ιπτάμενο προσωπικό, με ότι συνεπάγεται αυτό.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Άλλα κόλπα με το Ισραήλ με τεχνολογία C-UAS κατά των τουρκικών UCAV-Στα σκαριά σχέδιο ανάπτυξης ελληνικών πλοίων-αεροσκαφών μέσα σε αμερικανικές δυνάμεις στην Α.Μεσόγειο

Το αμερικανο- εβραίικό ινστιτούτο jinsa ζητά από την Ουάσιγκτον να σταλούν μόνιμα στην Ελλάδα αντιτορπιλικά (DDG) ενώ...