Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Σπρώχνουν κύματα προσφύγων στην χώρα μας οι Τούρκοι -Δήλωση σοκ: Θα κλείσουν 1200 γειτονιές στην Τουρκία για τους μετανάστες

"Flash δήλωση προσφύγων από τον Soylu- Δεν θα μπορούν πλέον να διαμένουν εκεί¨, είναι ο τίτλος άρθρου τουρκικού ΜΜΕ , του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι τα ακόλουθα:

"Δήλωση έκανε  την τελευταία στιγμή ο Υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού για το προσφυγικό, που είναι το πιο πολυσυζητημένο πρόβλημα στην ατζέντα της Τουρκίας μετά την οικονομία.

Η προσφυγική δήλωση η οποία θα συζητηθεί πολύ προήλθε από τον υπουργό Εσωτερικών Süleyman Soylu. Ο Σοϊλού ανακοίνωσε ότι οι ξένοι δεν μπορούν πλέον να διαμένουν σε 1200 γειτονιές σε διάφορες περιοχές της Τουρκίας.

Κάνοντας δηλώσεις σχετικά με την ατζέντα στην Ενημερωτική Συνάντηση Μετανάστευσης, ο Süleyman Soylu έκανε επίσης αξιοσημείωτες δηλώσεις σχετικά με το προσφυγικό πρόβλημα, το οποίο έχει γίνει μείζον πρόβλημα στην Τουρκία. Στη συνάντηση, ο Σοϊλού μοιράστηκε τις τελευταίες πληροφορίες για τη μετανάστευση αλλοδαπών και όσους επέστρεψαν στην Τουρκία και ανακοίνωσε ότι 1200 γειτονιές θα είναι κλειστές για τους αλλοδαπούς.

Απαντώντας στην κριτική ο υπουργός Σοϊλού είπε:

«Από το 2010 η Γερμανία έκανε πολίτες της 1.354.200, πολλών εθνικοτήτων. Ανάμεσά τους υπάρχουν Σύριοι, Τούρκοι και άλλες  εθνικότητες. Γιατί λοιπόν η Γερμανία τους έκανε πολίτες της;

Έχει τους δικούς της οικονομικούς και κοινωνικούς λόγους, ενώ 650 χιλιάδες Σύριοι έχουν επίσης δικαίωμα να γίνουν πολίτες στη Γερμανία. Η Τουρκία έχει ένα έγγραφο στρατηγικής για τη μετανάστευση. Μια διαδικασία που σχετίζεται τόσο με την παράνομη μετανάστευση όσο και με το σχέδιο δράσης για τη μετανάστευση 

Η Τουρκία δρα σταματώντας την παράνομη μετανάστευση στην πηγή της. Για παράδειγμα, πού είναι η πηγή του Αφγανιστάν... Πώς μπορούμε να το σταματήσουμε αυτό; Να λάβουμε αποτελεσματικά μέτρα ασφάλειας των συνόρων. Τι κάναμε, τείχη στα σύνορα, οπτικοί πύργοι... Πολεμήσαμε για να αποτρέψουμε την παράνομη μετανάστευση», είπε.

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο Σοϊλού ανέφερε ότι 1200 γειτονιές θα κλείσουν για να αποτραπεί η συγκέντρωση αλλοδαπών σε ορισμένες περιοχές της Τουρκίας, «Για να αποτραπεί η συγκέντρωση αλλοδαπών σε ορισμένες περιοχές της χώρας μας, συνολικά 781 γειτονιές στις οποίες η αναλογία του αριθμού των αλλοδαπών προς το σύνολο των ανθρώπων ξεπερνά το 25%  έκλεισαν για τη διαμονή όλων των αλλοδαπών. «Αυτή η αναλογία θα εφαρμοστεί ως 20% τοις εκατό. Έτσι, περίπου 1200 γειτονιές θα κλείσουν », είπε.

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Από τις παραπάνω  δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΣ Σοϊλού ότι διαφαίνονται τα εξής:

H Τουρκία επιχειρεί να ελέγξει πλήρως τους πρόσφυγες στο έδαφός της ακόμη και στις γειτονιές πόλεών της!

Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγει την γκετοποίηση γειτονιών της. Αυτό όμως είναι η μια όψη του νομίσματος και η αδιάφορη για την Ελλάδα-ΕΕ.

Η άλλη όψη είναι ότι η Τουρκία θα προβεί σε κλείσιμο  1200 γειτονιών , που σημαίνει μετεγκατάσταση όλων αυτών των ανθρώπων.

Το ερώτημα είναι που και με τι  οικονομικούς πόρους;

Είναι γνωστό ότι ο πληθωρισμός στην Τουρκία επισήμως ανέρχεται στο 74% και πως η ανεργία και η  πείνα μαστίζουν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της χώρας.

Με το κλείσιμο των παραπάνω γειτονιών θα πρέπει το τουρκικό κράτος να μεριμνήσει για την εγκατάσταση των μεταναστών σε άλλη περιοχή αλλά και για την απασχόλησής τους.

Και τα δύο μοιάζουν με όνειρα θερινής νυκτός, γεγονός που θα ωθήσει εμμέσως πλhν σαφώς πληθώρα μεταναστών να καταφύγουν αρχικά στην Ελλάδα είτε μέσω του Αιγαίου πελάγους και των νησιών μας είτε μέσω του Έβρου και στη συνέχεια εάν το επιθυμούν σε άλλη χώρα της ΕΕ.

Τα παραπάνω προϊδεάζουν για νέο μεταναστευτικό κύμα που έρχεται από την Τουρκία και το οποίο πολύ σύντομα θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε στα σύνορά μας.

Η Ελλάδα ωστόσο όπως αναλύσαμε λεπτομερειακά σε πρόσφατο άρθρο μας, έχει κάνει αδιαπέραστο τείχος τον Έβρο με πολλαπλά μέσα και προσωπικό, για τους μετανάστες, ενισχύοντας παράλληλα τις θαλάσσιες περιπολίες της στο Αιγαίο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ