Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Γελάνε και τα φτερά! Τουρκική ομάδα αεροπορικής επίδειξης κάνει σόου και βαθμολογείται από μαθητές

Με τα πολλά αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η τουρκική πολεμική αεροπορία, φιλοερντογανικά ΜΜΕ, προβάλλουν ότι η SOLOTÜRK, η ομάδα επίδειξης της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, έγινε η πρώτη ομάδα επίδειξης στον κόσμο που πραγματοποίησε τον "Cobra Maneuver", γνωστός ως "Cobra Maneuver", για να "διατηρήσει την ευθεία πτήση ανασηκώνοντας το αεροσκάφος με τη χαμηλότερη ταχύτητα σε χαμηλό ύψος με μαχητικό αεροπλάνο F-16 για πρώτη φορά στον κόσμο.

Η γελοιότητα του πράγματος καταδεικνύεται από το γεγονός ότι,  φιλοερντογανικό μέσο ενημέρωσης προφανώς στα πλαίσια εξύψωσης του ηθικού, αναφέρει ως επίτευγμα των τούρκων ιπταμένων ότι πετούσαν για μισή ώρα,  σχεδιάζοντας αστέρια και ημισέληνο στον ουρανό. Μάλιστα ανέφερε ότι, οι Τούρκοι ιπτάμενοι έλαβαν πλήρη βαθμολογία από τους φοιτητές που αποτελούσαν το κοινό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Τα Turkish Stars, αποτελούμενα από πιλότους μαχητικών της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, καμάρωναν με τις μοναδικές γεμάτες δράση κινήσεις τους. Οι Τούρκοι Αστέρες έλαβαν πλήρη βαθμολογία από το κοινό, σχεδιάζοντας αστέρια και ημισέληνο στον ουρανό κατά τη διάρκεια της εκπομπής τους στον ουρανό του Ερζιντζάν για περίπου 30 λεπτά. Πολίτες και μαθητές, στήριξαν τη διαδήλωση με συχνά χειροκροτήματα μπροστά στις διαδηλώσεις που έφεραν μεγάλη υπερηφάνεια», ανέφερε το τουρκικό ΜΜΕ και συνέχισε: 

«Μεγάλη προσοχή τράβηξε το ακροβατικό σόου Turkish Stars, το οποίο διοργανώθηκε στο πλαίσιο των ανοιξιάτικων φεστιβάλ που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Erzincan Binali Yıldırım (EBYÜ) το περασμένο Σαββατοκύριακο. Πολίτες του Ερζιντζάν και φοιτητές που συγκεντρώθηκαν στην πανεπιστημιούπολη, παρακολούθησαν την παράσταση με μεγάλο ενθουσιασμό. Οι Τούρκοι Αστέρες επιδεικνύοντας όμορφες ακροβατικές κινήσεις, έκοψαν την ανάσα του κοινού. Οι πιλότοι, που παρουσίασαν ένα συναρπαστικό σόου στον ουρανό, χάρισαν στο κοινό στιγμές ενθουσιασμού και περηφάνιας με τα επικίνδυνα ακροβατικά τους».

Με αυτόν τον τρόπο θέλησαν να υποβαθμίσουν ότι, η αποστολή της ελληνικής Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων «ΖΕΥΣ» ξεφεύγει από τα εθνικά σύνορα, κάτι που γνωρίζουν τα στελέχη της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που κατά καιρούς την στελεχώνουν. 

Όπως έχει γίνει  ήδη   γνωστό, υπήρξε συμμετοχή της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων μεμονωμένου αεροσκάφους F-16 "ΖΕΥΣ" στο COGNAC AIR SHOW στη Γαλλία | 21-22 Μαΐου 2022.

«Σκοπός είναι κάποιος που βλέπει το «ΖΕΥΣ» και το demo που παρουσιάζουμε, να ξέρει πως η Πολεμική Αεροπορία είναι παρούσα παντού. Αυτό ισχύει και για όλα τα events και σόου που γίνονται ανά την Ευρώπη στα οποία μπορεί να δώσουμε το παρόν», λέει ο ιπτάμενος επίδειξης Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ», επισμηναγός Χριστόδουλος Γιακουμής. Πρόκειται για τον άνθρωπο, που είχε απευθύνει το μήνυμα προς το κοινό που παρακολουθούσε την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2021 στη Θεσσαλονίκη.

«Σκοπός είναι να αναδεικνύουμε τη μαχητική ικανότητα της Π.Α. μας και όχι μόνο το demo ως επίδειξη, η οποία είναι η κορυφή του παγόβουνου», ανέφερε.

Σύμφωνα με το cnn.gr,  ο 37χρονος επισμηναγός είναι ένας από τους δύο χειριστές του μαχητικού αεροσκάφος F-16C Fighting Falcon Block 52+ της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ», του αεροσκάφους που την Δευτέρα 16 Μαίου, έριξε τους «κεραυνούς» του στην άσκηση ΝΑΤΟ Tiger Meet (ΝΤΜ22), στην 116ΠΜ στον 'Αραξο.

Με γνώμονα πρώτα και πάνω από όλα την ασφάλεια πτήσης ο πιλότος του «ΖΕΥΣ», εξηγεί πως το φετινό demo πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να πληρεί όλες τις προδιαγραφές που θέτει η Π.Α. «Υπάρχουν μερικές, όχι όμως πολυάριθμες αλλαγές. Σκοπός είναι να δείξουμε τις δυνατότητες του αεροσκάφους και του χειριστή, απώτερος σκοπός είναι ο κόσμος να έχει εμπιστοσύνη στις Ε.Δ. και στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Ελπίζουμε, μαζί και με μερικά πρόσθετα event την παρουσία μας στα οποία έχουμε προσθέσει, συμπεριλαμβανομένης της επίδειξης στο ΝΤΜ 2022, να αυξηθεί το ενδιαφέρον του κόσμου και να εντυπωσιαστεί από αυτό που θα βλέπει ακόμη περισσότερο», τονίζει.

Εν τω μεταξύ, “χολή” στάζουν τα Τουρκικά ΜΜΕ σχετικά, με τα δύο μαχητικά αεροσκάφη Rafale της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας, που  προσγειώθηκαν μετά από ένα παρολίγον σοβαρό ατύχημα. Τα αεροσκάφη που απογειώνονταν από τη βάση στα νότια της Γαλλίας, συγκρούστηκαν ενώ εκτελούσαν  απότομους ελιγμούς.

Στο Πενταπόσταγμα σε άρθρο μας αναφέραμε, παρολίγον τραγωδία σε γαλλικά Rafale σε Μονάδα επιδείξεων. Με την ολοκλήρωση του  Nato Tiger Meet  τα Rafale της Μοίρας 3/30 Lorraine επέστρεψαν στην   αεροπορική βάση Cognac-Châteaubernard 709, για να συμμετάσχουν στην  αεροπορική συνάντηση που διοργανώθηκε προς όφελος του Ιδρύματος Κοινωνικών Εργασιών της Πολεμικής Αεροπορίας (FOSA).

Σε αυτήν την συνάντηση  συμμετέχουν επίσης  από τις 22 Μαΐου το Patrouille de France, το Rafale Solo Display of the Air & Space Force (AAE) καθώς και το F-16 Solo Display από το στοιχείο «Air» της Βελγικής Άμυνας , το κροατικό ακροβατικό σμήνος και το Eurofighter Typhoon Solo Display από το Ejército del Aire.

Αλλά αυτή η αεροπορική συνάντηση θα μπορούσε να είχε μετατραπεί σε τραγωδία. Πράγματι, κατά τη διάρκεια της τακτικής επίδειξης δύο Rafale από την 30η Πτέρυγα Μάχης, το «Rogue Spartan» αγκιστρώθηκαν από την πτέρυγα τους. Τα πτερύγια τους κόπηκαν στο επίπεδο του στοιχείου που συγκεντρώνει αρκετούς αισθητήρες της ηλεκτρονικής σουίτας SPECTRA (Rafale Fire Control Protection and Avoidance System), συμπεριλαμβανομένης της μονάδας ανίχνευσης εκτόξευσης πυραύλων, της εκτόξευσης βλήματος με κεφαλή ανάλυσης αισθητήρα, του πίσω ανιχνευτή προειδοποίησης και του άνω μονάδα ενίσχυσης και επικοινωνίας drift (BACHD).

Οι Τούρκοι όμως δεν σταματούν εκεί καθώς αναφέρουν ότι από την άλλη, δεν είναι η πρώτη συντριβή αεροσκάφους Rafale. «Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, το Rafale-M ή Marine που στάθμευε στο γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle εκτράπηκε στη Μάλτα το βράδυ της 6ης Φεβρουαρίου, όταν το ακροφύσιο του καθετήρα ανεφοδιασμού εμφανίστηκε και το μαχητικό δεν μπορούσε να προσγειωθεί», αναφέρουν.

Και συνεχίζοντας σαν να μην γνωρίζουν ότι, σε κάθε τύπο αεροσκάφους η ίδια  η κατασκευαστική εταιρεία που παράγει ένα μαχητικό, βάσει στατιστικής, αναγνωρίζει μελλοντικές απώλειες από πιθανή πτώση ή ανθρώπινου λάθους , αναφέρει και ένα δεύτερο περιστατικό κατά το οποίο «δύο μαχητικά συνετρίβησαν τον Σεπτέμβριο του 2009 ενώ επέστρεφαν στο αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle μετά από δοκιμαστική αποστολή. Ο ένας πιλότος επέζησε με μώλωπες και τραύματα στο πρόσωπο, ενώ ο άλλος πιλότος εξαφανίστηκε».

Ο έλεγχος του Αιγαίου με την υπεροπλία που διαφαίνεται ότι αποκτά η Ελλάδα στον αέρα με τα νέα της μαχητικά, φέρνει τους Τούρκους σε δύσκολη θέση με αποτέλεσμα, να επιβραβεύουν τις αποδόσεις των ιπταμένων της πολεμικής τους αεροπορίας  με την ψήφο των μαθητών της!

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ