Ελληνοτουρκικά

Οι 4 "ενστάσεις" Ερντογάν με "καυτό καλοκαίρι" στο Αιγαίο και βέτο στην ένταξη Φινλανδίας-Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

"Ο Πρόεδρος Ερντογάν ήταν σκληρός για την αίτηση στο ΝΑΤΟ της Φινλανδίας και της Σουηδίας-Αυτές οι χώρες είναι σαν το σπίτι τρομοκρατικών οργανώσεων" , είναι ο τίτλος άρθρου  τουρκικού ΜΜΕ του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι τα ακόλουθα:

"Σε δήλωση στους δημοσιογράφους μετά την προσευχή της Παρασκευής, ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε: «Δεν έχουμε θετική γνώμη για την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Οι σκανδιναβικές χώρες είναι σαν το σπίτι για τρομοκρατικές οργανώσεις», είπε.

Μερικά σημεία από τις δηλώσεις του Προέδρου Ερντογάν:

"Έκαναν ένα λάθος σχετικά με το ΝΑΤΟ όσον αφορά την Ελλάδα. Οι Σκανδιναβικές χώρες είναι σχεδόν σαν φωλιά τρομοκρατικών οργανώσεων".

«Τα μηνύματα του κ. Μητσοτάκη εκεί είναι ξεχωριστό θέμα. Θα προσαρμόσουμε τη στάση μας αφού τα δούμε όλα και κυρίως τις δηλώσεις Μπάιντεν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Απαλλαγή από τις κυρώσεις των ΗΠΑ στο YPG. Το YPG είναι το ίδιο με το PKK. Δεν δεχόμαστε αυτό το λάθος"

"Πρώτα από όλα, το YPG είναι τρομοκρατική οργάνωση. Δυστυχώς, η αμερικανική κυβέρνηση έχει δώσει κάθε είδους οικονομική υποστήριξη κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK, εναντίον όλων των δομών στη βόρεια Συρία. Έχουν  στείλει υποστηρίξη με φορτηγά", είπε.

Θα συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις

Η τελευταία κίνηση των ΗΠΑ εναντίον της τρομοκρατικής YPG/PKK επιδιώκει να «νομιμοποιήσει» την παράνομη ομάδα, λέει στην αρχή άρθρου του το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Αnadolou και συνεχίζει:

"Η άρση των κυρώσεων των ΗΠΑ σε εδάφη που κατέχουν το YPG/PKK στη Συρία είναι αυθαίρετη απόφαση «χωρίς αντικειμενικά κριτήρια», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου

Η Toυρκία κατηγόρησε την Παρασκευή μια κίνηση των ΗΠΑ για εξαίρεση ορισμένων περιοχών που ελέγχονται από τρομοκράτες στη βόρεια Συρία από τις κυρώσεις κατά του καθεστώτος Άσαντ, λέγοντας ότι επιδιώκει να σβήσει την τρομοκρατική YPG/PKK.

Η απόφαση είναι «μια προσπάθεια νομιμοποίησης» της τρομοκρατικής ομάδας, είπε ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξη Τύπου μαζί με τον Christophe Lutundula Apala, αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό.

Η κίνηση είναι αυθαίρετη και «στερείται αντικειμενικών κριτηρίων», πρόσθεσε.

Το YPG, το οποίο είναι το συριακό παρακλάδι του τρομοκρατικού PKK, παραμένει υπό τον έλεγχο μεγάλων τμημάτων της βορειοανατολικής Συρίας με την υποστήριξη των ΗΠΑ.

Το PKK είναι μια χαρακτηρισμένη τρομοκρατική οργάνωση στην Τουρκία και τις ΗΠΑ. Ωστόσο, η Ουάσιγκτον απέφυγε να ορίσει με παρόμοιο τρόπο το YPG/PKK και συνεχίζει να συνεργάζεται μαζί του στην περιοχή κατά της τρομοκρατικής ομάδας Daesh/ISIS παρά τις έντονες διαμαρτυρίες της Άγκυρας.

Οι ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι το YPG/PKK είναι «σύμμαχος» στη μάχη κατά του ISIS/Daesh, αλλά η Τουρκία λέει ότι η χρήση μιας τρομοκρατικής ομάδας για την καταπολέμηση μιας άλλης δεν έχει νόημα.

Aναφορικά με  τις επιθέσεις της Πέμπτης από υποστηρικτές του PKK στο Γενικό Προξενείο της Τουρκίας στο Παρίσι, ο Τσαβούσογλου προέτρεψε τις γαλλικές αρχές να λάβουν «συγκεκριμένα νομικά μέτρα» κατά των τρομοκρατών.

Η επίθεση αργά το βράδυ με εκρηκτικά τύπου πυροτεχνημάτων προκάλεσε ζημιές σε παράθυρο και στον εξωτερικό τοίχο του κτιρίου του προξενείου

Η επίθεση στο Παρίσι έρχεται  μετά από επίθεση  οπαδών του PKK που επιτέθηκαν σε ένα παιδικό φεστιβάλ την περασμένη Κυριακή στη Βασιλεία της Ελβετίας.

Μετά την ελβετική επίθεση, ο Τούρκος Διευθυντής Επικοινωνιών Fahrettin Altun είπε ότι τέτοια περιστατικά καταδεικνύουν ότι η τρομοκρατία του PKK «έχει τυλίξει την Ευρώπη σαν δηλητηριώδης κισσός και ότι είναι απαραίτητη μια πολυδιάστατη προσπάθεια για την αντιμετώπιση αυτής της παγκόσμιας απειλής».

Το PKK έχει καταχωρηθεί ως τρομοκρατική ομάδα από την ΕΕ, αλλά η Τουρκία έχει παραπονεθεί ότι πολλές ευρωπαϊκές χώρες ανέχονται την παρουσία του και του επιτρέπουν να στρατολογεί και να πουλάει ναρκωτικά για να χρηματοδοτήσει τις επιθέσεις του.

Στην 35ετή και πλέον εκστρατεία τρομοκρατίας της εναντίον της Τουρκίας, ήταν υπεύθυνη για το θάνατο περισσότερων από 40.000 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων γυναικών, παιδιών και βρεφών."

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Από τα παραπάνω συνάγεται ότι:

Πρώτον ο Ερντογάν θα αξιολογήσει τις δηλώσεις Μπάϊντεν μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού μας στις ΗΠΑ προκειμένου να διαμορφώσει τη στάση του έναντι της Ελλάδας

Δεύτερον ότι κρίνει ως λάθος την αποδοχή της  Ελλάδας  από το ΝΑΤΟ ως μέλος του!!!

Τρίτον ότι είναι εναντίον της εισδοχής της Φινλανδίας και Σουηδίας στη Συμμαχία αφού αυτές κατά τον ίδιο είναι φωλιά τρομοκρατικών οργανώσεων, προφανώς λόγω της μη ανακήρυξης των Κούρδων του ΥPG ως τρομοκρατική οργάνωση.  

Τέταρτον ότι οι ΗΠΑ υποθάλπτουν τους "τρομοκράτες" κατά τον ίδιο Κούρδους του YPG παρέχοντας τους στρατιωτική βοήθεια και εξαιρώντας τους από τις κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της Συρίας , κατά του καθεστώτος Άσσαντ

Συμπερασματικά θα λέγαμε ότι βιάστηκαν πολύ όσοι από τους Δυτικούς συμμάχους προλόγιζαν με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία, ότι ο Ερντογάν επιστρέφει στους κόλπους της Δύσης.

Είναι πολύ δύσκολο τελικά όταν σκέφτεσαι και λειτουργείς ως μοναχικός λύκος, όπως η Τουρκία, που καιροφυλακτεί πάντα προκειμένου να βρεί τον κατάλληλο χρόνο και τόπο για να αποκομίσει τα μέγιστα οφέλη για το συμφέρον της , να ανήκεις  ουσιαστικά και όχι τυπικά σε μια Συμμαχία, όπως το ΝΑΤΟ. 

Οι τέσσερις "ενστάσεις" Ερντογάν δείχνουν , οι δύο για την Ελλάδα δείχνουν ότι έρχεται  "θερμό καλοκαίρι" και οι άλλες δύο δείχνουν τάσεις τουρκικού veto για μη ένταξη Φινλανδίας-Σουηδίας στο ΝΑΤΟ ελέω Κούρδων του YPG. 

Εμείς σε προγενέστερα άρθρα μας είχαμε προειδοποιήσει και για θερμό καλοκαίρι που έρχεται στα ελληνοτουρκικά και για το ότι μπορεί η Τουρκία να θέσει βέτο στην ένταξη Φινλανδίας-Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ