Ελληνοτουρκικά

Και οι προκλήσεις συνεχίζονται... ''Παραλήρημα'' Τσελίκ: Η Αγία Σοφία είναι στην τουρκική επικράτεια, να μην ασχολούνται οι Έλληνες (Βίντεο)

Ο προκλητικός αξιωματούχος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ ανέφερε πως η Αγία Σοφία βρίσκεται στην τουρκική επικράτεια και η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να ασχολείται με το ζήτημα

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, με αφορμή τις έντονες αντιδράσεις που έχουν υπάρξει για την απεικόνιση της Αγίας Σοφίας στα τουρκικά διαβατήρια ως τζαμί.

Υπενθυμίζουμε  ότι πριν από λίγες μέρες ο Ομέρ Τσελίκ ειχε πει πως «Η Ελλάδα σουβλίζει φουσκωτά και βασανίζει πρόσφυγες».

Ο Ομέρ Τσελίκ ανέφερε πως η Αγία Σοφία βρίσκεται στην τουρκική επικράτεια και η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να ασχολείται με το ζήτημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Δεν καταλαβαίνω γιατί ενδιαφέρει τους Έλληνες το τι απεικονίζεται στο διαβατήριο μας. Έχει γίνει κάτι πολύ ωραίο, Κάτι σωστό. Τι ενδιαφέρει, τι αφορά τους Έλληνες που απεικονίζεται το τζαμί της Αγίας Σοφίας το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της κυριαρχίας της Τουρκίας; Aυτή η νοοτροπία πραγματικά είναι περίεργη», είπε σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Μάλιστα ισχυρίστηκε πως η ιδέα του Ερντογάν να τοποθετήσει την Αγίας Σοφία ως τζαμί στα διαβατήρια είναι κάτι «πολύ όμορφο και σωστό». «Συγχαίρουμε όσους συνέβαλαν στο να απεικονίζεται το τζαμί της Αγίας Σοφίας στα διαβατήρια μας. Αυτό δεν αφορά τους Έλληνες και δεν έχουν λόγο να αντιδράσουν. Είχαν κάνει το ίδιο όταν είχαμε ανοίξει την Αγία Σοφία ως τζαμί. Αυτό δεν αφορά την Ελλάδα, η Αγία Σοφία βρίσκεται στην περιοχή της κυριαρχίας μας», ανέφερε.

Την ίδια ώρα, συνεχίζουν να δημοσιεύονται εικόνες ντροπής από το εσωτερικό του συμβόλου της Ορθοδοξίας, που μετατράπηκε με εντολή το Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε τζαμί. Χωρίς κανένα σεβασμό Τούρκοι μουσουλμάνοι, προχωρούν επί καθημερινής βάσης σε κακοποίηση του λαμπρού μνημείου, κρύβοντας μέχρι και παπούτσια στις εσοχές του ναού.

Οι βανδαλισμοί που έχει υποστεί το εσωτερικό της Αγίας Σοφίας έχουν προκαλέσει παγκόσμια κατακραυγή, με το τελευταίο ασύλληπτο περιστατικό να αφορά μια ιστορική οθωμανική δεξαμενή νερού στον ναό, η οποία μετατράπηκε σε παπουτσοθήκη. Μάλιστα, οι πράξεις αυτές ήρθαν λίγες ημέρες μετά την καταστροφή της αυτοκρατορικής πύλης την οποία οι τουρκικές αρχές «βάφτισαν» ως φυσιολογική φθορά.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τα Ίμια θα είναι το νέο ''Ναγκόρνο'' για τους Τούρκους; Γιατί ενεργοποιήθηκε η Εφεδρεία στην Αττική για πρώτη φορά στον ''ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ'';

Τούρκους αστρολόγους επιστρατεύει το καθεστώς Ερντογάν : "Μόλις περάσουν οι επόμενοι 2 μήνες, θα είμαστε μια χώρα...