Ελληνοτουρκικά

Φουλάρουν οι Τούρκοι με Τρεις Φρεγάτες MILGEM ενώ ετοιμάζουν υποβρύχιο μη επανδρωμένο όχημα

Φουλάρουν οι μηχανές της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας με την καθέλκυση εντός 18μηνου Τριών Φρεγατών κλάσης MILGEM, ενώ στα σκαριά υπάρχει και η κατασκευή υποβρύχιου  μη επανδρωμένου οχήματος, με απροσδιόριστες ακόμη δυνατότητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο επικεφαλής της τουρκικής αμυντικής Βιομηχανίας Δρ. Ισμαήλ Ντεμίρ δήλωσε συγκεκριμένα: «Έχουν παραληφθεί οι προσφορές για την 6η, 7η και 8η φρεγάτα κλάσης MİLGEM που θα παραχθούν. Η διαδικασία αξιολόγησης συνεχίζεται. Στην ημερήσια διάταξη είναι να δρομολογηθούν και να τεθούν σε κατασκευή 3 πλοία την ίδια χρονιά, εντός 18 μηνών, στο άμεσο μέλλον. Επίσης τα μη επανδρωμένα υποβρύχια μας είναι επίσης στην ατζέντα μας».

Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι εργάζονται σε πυραύλους που μπορούν να εκτοξευθούν από υποβρύχιο σε στόχους στην ξηρά και σε στόχους στον αέρα.

Όπως είναι γνωστό, η ROKETSAN επεξεργάζεται  την έκδοση του αντιπλοϊκού πυραύλου ATMACA, για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους τορπιλοσωλήνες των υποβρυχίων μέσω κάψουλας, παρόμοια με το UGM-84 Sub Harpoon, εκτός από την τορπίλη AKYA Heavy Class Torpedo .

Η Τουρκία, είχε πάντα βλέψεις για έναν μεγάλο και ενεργό πολεμικό στόλο, ενώ είναι σαφές ότι ενισχύει τη ναυτική της δραστηριότητα και απομακρύνεται από τις ακτές της, έχοντας επιθυμία να κυριαρχήσει σε Αιγαίο, Α.Μεσόγειο έως την Λιβύη.

Η τουρκική ναυτική δραστηριότητα, προωθείται μέσω της στρατηγικής έννοιας της αποκαλούμενης «Γαλάζιας Πατρίδας»,  η οποία διαχέεται  στην κεντρική Μεσόγειο και επεκτείνεται έως το Σουέζ.

Αυτό η Άγκυρα θέλει να πετύχει με δύο κινήσεις, η μία αφορά την οριοθέτηση ΑΟΖ ανάμεσα στην ελληνική, την κυπριακή έως την Λιβυκή, και δεύτερον, με την ναυπήγηση ισχυρού στόλου.

Θα πρόκειται για έναν στόλο που θα έχει ναυαρχίδα το τουρκικό μίνι-αεροπλανοφόρο “Anadolou”, Αντιτορπιλικά TF-2000,  Φρεγάτες κλάσης MILGEM, και Κορβέτες, εφοδιασμένες με πυραύλους Κρουζ ATMACA, σε συνδυασμό με εναέριο στόλο UCAV ( παντός είδους), μη επανδρωμένα οχήματα σκάφη επιφανείας, και υποβρύχια ( επανδρωμένα και μη).

Πρόκειται για ένα σχέδιο κυριαρχίας επί όλων των χωρών της Α.Μεσόγειου, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της Ελλάδος, σε μια ιδιότυπη επανάληψη της ιδέας της πάλαι ποτέ Οθωμανικής αυτοκρατορίας, η οποία δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει πίσω.

Το Τουρκικό Ναυτικό λειτουργεί ενεργά  τα μη επανδρωμένα συστήματα του τόσο σε ασκήσεις όσο και σε πραγματικές επιχειρήσεις. Σχετικά πρόσφατα , η τουρκική αεροπορική βιομηχανία παρέδωσε μη επανδρωμένα αεροσκάφη της ANKA στο Τουρκικό Ναυτικό.

Το ANKA UCAV μπορεί να αναπτυχθεί σε Αιγαίο και Μεσόγειο για αποστολές αναγνώρισης και επιτήρησης της επιφάνειας.

Σε ότι αφορά την Ελλάδα, καθίσταται σαφές πλέον ότι οι Τούρκοι προετοιμάζονται πυρετωδώς  να υφαρπάξουν πιθανότατα  ελληνική ΑΟΖ, μεταξύ Κρήτης και Κύπρου, σύμφωνα και με δηλώσεις του Τούρκου υπουργού ενέργειας περί ερευνών και εξορύξεων στην Α.Μεσόγειο, ενώ αναμένουμε την κάθοδο του 4ου πλωτού γεωτρύπανου στην Ατάλεια.

Το ελληνικό πολεμικό μας ναυτικό και γενικά οι ένοπλες δυνάμεις μας, καθώς και ολόκληρο το εξοπλιστικό μας πρόγραμμα, πρέπει και φέρεται να έχει προσαρμοστεί στην αναχαίτιση της τουρκικής απειλής, πριν φτάσουμε πιθανότατα στην ώρα μηδέν.

Η σημερινή ισχύς των ελληνικών δυνάμεων, δεν επιτρέπει στην Τουρκία να είναι αισιόδοξη ότι μπορεί να κερδίσει οτιδήποτε στο Αιγαίο, και εφόσον συνεχίσουμε να εξοπλιζόμαστε με αυτούς τους ρυθμούς παρά την μεγάλη ενεργειακή κρίση που χτυπά την ελληνική κοινωνία, αυτή η υπεροχή μας θα μεγαλώνει συνεχώς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ