Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Το φυσάνε και δεν κρυώνει οι Τούρκοι με τους 250 συνοριοφύλακες στον Έβρο-Τους χαλάνε τα σχέδια

''Κάτι γίνεται στην Ελλάδα! Η οποία αποφάσισε να τοποθετήσει 250 συνοριοφύλακες στον Έβρο'', γράφουν τα τουρκικά ΜΜΕ. Φαίνεται το φυσάνε και δεν κρυώνει!

Όπως είχαμε γράψει και στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ προ ημερών, την απόφαση για την πρόσληψη 250 συνοριακών φυλάκων, που θα στελεχώσουν Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, υπέγραψαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου.

Μετά τη δημοσίευση της απόφασης, αναμένεται μέσα στην εβδομάδα η έκδοση της σχετικής προκήρυξης από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ η όλη διαδικασία πρόσληψης και εκπαίδευσης θα έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του επόμενου έτους.

''Έχουν λάβει και τεχνολογικά μέτρα'' γράψουν τα τουρκικά δημοσιεύματα!

Συγκεκριμένα, αναφέρουν πως η Ελλάδα είχε υψώσει ψηλά φράγματα από σκυρόδεμα και χάλυβα στα σύνορα, από πέρυσι και τοποθέτησε τεχνολογικές συσκευές που εκπέμπουν υψηλές συχνότητες ήχου στα σύνορα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Συνοριοφυλάκων, Χρυσοβαλάντη Γιαλαμά, η σεζόν έχει ανοίξει. Οι ροές είναι πολλές, οι προκλήσεις καθημερινές, επισημαίνοντας ότι δεν περισσεύει κανείς.

Ας μην ξεχνάμε τι συνέβη προ ημερών, και γράψαμε στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΜΑ όπου μια μετανάστρια σκοτώθηκε από πυροβολισμούς στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας, ενώ η ίδια και αρκετοί άλλοι προσπάθησαν να διασχίσουν ένα ποτάμι που χωρίζει τις δύο χώρες

''Αυτοί οι 250 νέοι συνοριοφύλακες είναι πολύ χρήσιμοι'', ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο κος Γιαλαμάς. 

Όπως διευκρίνισε υπήρχαν δυο αιτήματα, που είχαν προταθεί στους αρμοδίους αλλά δεν εισακούσθηκαν και αφορούσαν.

Την ξεχωριστή προκήρυξη 100 συνοριοφυλάκων για τις νευραλγικές υπηρεσίες ΠΡΟΚΕΚΑ και ΚΥΤ, ώστε να ενισχύονται οι περιπολίες στο ποτάμι, εκεί όπου υπάρχει ανάγκη, καθώς και την κατά τόπους έξτρα μοριοδότηση, ώστε οι νέοι συνάδελφοι να μένουν στον τόπο, που καλούνται να υπηρετήσουν και όχι να διαμένουν σε μεγάλη απόσταση από την έδρα υπηρεσίας τους.

''Η ανάγκη είναι μεγάλη στην πρώτη γραμμή , κοντά στο ποτάμι μαζί με την ανάγκη να μεταφέρουμε στους νέους συναδέλφους την αγάπη και τον ρομαντισμό για την δουλειά τους, ώστε να προσφέρουν το μέγιστο και το καλύτερο των δυνατοτήτων τους'', τόνισε με έμφαση ο κ. Γιαλαμάς.

Στην νέα προκήρυξη, ευχής έργο θα είναι να ισχύσει η μοριοδότιση των 5 μονάδων που αφορά παιδιά από τον Έβρο, καθώς και η αύξηση των ορίων ηλικίας στους υποψηφίους, κάτι που θα κρατήσει μακριά τους νέους ανθρώπους της περιοχής, από την ξενιτιά.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...