Ελληνοτουρκικά

Νέος τουρκικός πύραυλος Κρουζ για τα τουρκικά επιθετικά μη επανδρωμένα οχήματα-Επιτακτική ανάγκη για ελληνικά UCAV με πυραύλους

Η γνωστή τουρκική εταιρεία ROKETSAN παρουσίασε έναν νέο  πύραυλο Κρουζ επόμενης γενιάς με το όνομα Çakır, ο οποίος μπορεί να εκτοξευθεί από χερσαίες, θαλάσσιες και αεροπορικές πλατφόρμες, με βεληνεκές άνω των 150 χιλιομέτρων.

Για τον λόγο αυτόν, στις εγκαταστάσεις της ROKETSAN πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του νέου αντ-πλοϊκού ( κατά βάση)  πυραύλου Κρουζ με πολλαπλές δυνατότητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Πρόεδρος της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας İsmail Demir, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ROKETSAN Faruk Yiğit, ο Γενικός Διευθυντής της ROKETSAN Murat Second και ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου Kale και Πρόεδρος της Τεχνικής Ομάδας Osman Okyay παρευρέθηκαν στη συνάντηση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δόθηκαν στη συνάντηση, ο πύραυλος cruise ÇAKIR, ο οποίος μπορεί να εκτοξευθεί από χερσαίες, θαλάσσιες και εναέριες πλατφόρμες, θα είναι ένας νέος πολλαπλασιαστής ισχύος για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις με τα σύγχρονα χαρακτηριστικά του και την αποτελεσματική κεφαλή.

Ο  Çakır, ο οποίος μπορεί να εκτοξευθεί από αεροσκάφη σταθερής πτέρυγας, μη επανδρωμένα εναέρια και θαλάσσια οχήματα, τακτικά τροχοφόρα οχήματα ξηράς και  μονάδες επιφανείας, θα είναι το νέο όπλο των Τούρκων στο Αιγαίο μαζί με τον ATMACA.

Με βεληνεκές άνω των 150 χιλιομέτρων, οι στόχοι του Çakır περιλαμβάνουν οπλικά συστήματα επιφανείας, συστήματα κοντά στην ξηρά, αλλά και κάτω από το νερό, στρατηγικούς χερσαίους στόχους, καθώς και στόχους περιοχής.

Ο πύραυλος είναι εξοπλισμένος με έναν εγχώριο κινητήρα turbo-jet KTJ-1750 που αναπτύχθηκε από την Kale Arge, ενώ  προσφέρει υψηλή ικανότητα καταστροφής εναντίον στόχων με την επιλογή του σημείου πρόσκρουσης στον στόχο με την  κεφαλή του.

https://twitter.com/TayfunOzberk/status/1509461563148754948?cxt=HHwWiICzmerS1_IpAAAA

Το πιο σημαντικό είναι ότι ο πύραυλος ÇAKIR είναι σε θέση να συνεχίσει την πορεία του σε περιπτώσεις έντονων ηλεκτρονικών εμπλοκών με το ανθεκτικό σύστημα αδρανειακής πλοήγησης του.

Ο πύραυλος Κρουζ Çakır, θα εξοπλίσει το τουρκικό UCAV Akıncı εντός του έτους, ενώ η πλήρη ενσωμάτωση του θα υλοποιηθεί εντός του 2023.

Τα ελληνικά σχέδια για την αντιμετώπιση των τουρκικών όπλων 

Η Ελλάδα έχει καταθέσει στις ΗΠΑ Letter of Request for Price and Availability (LoR for P&A). Με βάση το κόστος που δόθηκε στην ελληνική πλευρά έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία ενεργοποίησης σχετικού υποπρογράμματος με σκοπό να εγκριθεί η χρηματοδότησή του.

Το όλο θέμα έχει πάει τον δρόμο του για την ενίσχυση των ελληνικών δυνατοτήτων στον τομέα της κάλυψης του Αιγαίου και των ελληνικών νησιών μας, η οποία είναι αναγκαία.

Τα MQ-9 Reaper έχουν αυτονομία 30 ωρών πτήσης όταν χρησιμοποιούνται για παρακολούθηση και συλλογή πληροφοριών (Intelligence, Surveillance and Reconnaissance – ISR), ενώ μπορούν να φέρουν οπλικό φορτίο ( με πυραύλουςβάρους 1.700 κιλών). Ο κινητήρας τους έχει ισχύ 950 ίππων και η ταχύτητά τους μπορεί να φθάσει ως και τα 480 χιλιόμετρα/ώρα.

Λόγω του γνωστού τουρκικού προγράμματος κατασκευής UAV και UCAV, είναι επιτακτική ανάγκη αυτά τα αμερικανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, να είναι οπλισμένα με πυραύλους, βάζοντας την χώρα μας στο κλαμπ των αντίστοιχων χωρών.

Σε συνδυασμό δε με συστήματα αντι-drone, τα οποία θα αποκτήσει η χώρα μας, σε εύλογο μελλοντικό χρονικό διάστημα θα είμαστε ικανοί να στήνουμε “ ξόβεργες” στο Αιγαίο για να πιάνουμε τουρκικά drone -UAV , αφού το πρώτο ελληνικό ραντάρ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ, εντοπίζει από μικρά drone ως εξοπλισμένα UAV με εμβέλεια 20 χλμ. θα τεθεί σύντομα σε ισχύ.

Επίσης θα τεθεί σε ισχύ το πρώτο αντι-drone σύστημα με το όνομα  «Πανόπτης», που είναι το  πρώτο ελληνικό σύστημα εξουδετέρωσης drone, το οποίο βραβεύτηκε από το ΝΑΤΟ.

Δεν φτάνουν όμως αυτά, διότι οι Τούρκοι “φορτώνουν” συνεχώς με πυραύλους Κρουζ τα μη επανδρωμένα τους, και για αυτό και οφείλουμε να βρούμε ως ένοπλες δυνάμεις, μια ισόποση απάντηση το ταχύτερο δυνατό με κάθε τρόπο. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι κατασκεύασαν τον πανίσχυρο κινητήρα TEI-TF6000 -Το μαχητικό αεροσκάφος της TF-X & τα UAV Kızılelma και Anka-3 αποκτούν τεράστιες δυνατότητες (Bίντεο)

Η εξοπλιστική προσπάθεια της Τουρκίας δεν περιορίζεται σε παραγωγή νέων οπλικών συστημάτων, αλλά επεκτείνεται και στην...