Ένοπλες Συρράξεις

Νέα έγγραφα-φωτιά ρωσικού ΥΠΑΜ! Τα τουρκικά UAV ως μέσα μετάδοσης βιο-παραγόντων- Στοιχεία για την εμπλοκή Χάντερ Μπάιντεν

Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε αλληλογραφία μεταξύ του γιου του προέδρου των ΗΠΑ, Χάντερ Μπάιντεν, και υπαλλήλων του τμήματος μείωσης απειλών του Πενταγώνου και των εργολάβων του βιοεργαστηρίου στην Ουκρανία, καθώς και πιθανό σχέδιο των Ουκρανών για χρήση βιολογικών όπλων με τουρκικά μη επανδρωμένα αεροχήματα.

«Το περιεχόμενο των επιστολών δείχνει ότι ο Χάντερ Μπάιντεν έπαιξε σημαντικό ρόλο στη δημιουργία μιας οικονομικής ευκαιρίας για εργασία με παθογόνους οργανισμούς στο έδαφος της Ουκρανίας, εξασφαλίζοντας κεφάλαια για τις Black and Veach και Metabiota», δήλωσε ο αντιστράτηγος Ιγκόρ Κιρίλοφ, ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας προστασίας από ραδιολογικές, χημικές και βιολογικές απειλές του Ρωσικού στρατού, σε ενημέρωση.

https://twitter.com/mod_russia/status/1509538895117131780

Επέδειξε την αλληλογραφία, σημειώνοντας ότι η παρουσία αυτών των υλικών επιβεβαιώθηκε από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με τον Κιρίλοφ, οι επιστολές επιβεβαιώνουν ότι οι πραγματικοί στόχοι του Πενταγώνου στην Ουκρανία δεν ήταν καθόλου επιστημονικοί, καθώς, σε μια από τις επιστολές, η Αντιπρόεδρος της Metabiota σημειώνει ότι οι δραστηριότητες της εταιρείας θα στοχεύουν στη διασφάλιση «της πολιτιστικής και οικονομικής ανεξαρτησίας της Ουκρανίας από τη Ρωσία».

Ο αντιστράτηγος επεσήμανε ότι οι δραστηριότητες της εταιρείας Black and Veach εγείρουν ερωτήματα ακόμη και μεταξύ των ουκρανικών ειδικών υπηρεσιών. Παρέθεσε ένα υπόμνημα της Διεύθυνσης SBU στην περιοχή της Χερσώνας με ημερομηνία 2017 ότι η Υπηρεσία Μείωσης Αμυντικών Απειλών των ΗΠΑ (DTRA) σκοπεύει μέσω αυτής της εταιρείας να εξασφαλίσει έλεγχο σε μικροβιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία που ερευνούν επικίνδυνες λοιμώξεις. Η SBU τόνισε ότι από αυτή την άποψη, «η πιθανή απειλή επιδείνωσης της κατάστασης της επιδημίας» στη χώρα έχει γίνει πραγματική.

Η Metabiota, με τη σειρά της, είναι γνωστή για το έργο της σχετικά με την πρόβλεψη εστιών μολυσματικών ασθενειών, το Πεντάγωνο την ενέπλεξε στη μοντελοποίηση της επιδημιολογικής κατάστασης στον μετασοβιετικό χώρο, συνέχισε ο Κιρίλοφ. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, η Marie Guttieri, αντιπρόεδρος της εταιρείας και έμπιστη του Χάντερ Μπάιντεν, εργαζόταν στην Ουκρανία για τη Metabiota, κάτι που επιβεβαιώνεται από την αλληλογραφία τους.

Ο Ρώσος αντιστράτηγος έδωσε τα ονόματα συγκεκριμένων αξιωματούχων που συμμετείχαν άμεσα στη δημιουργία συστατικών βιολογικών όπλων στην Ουκρανία. «Ένα από τα βασικά πρόσωπα είναι ο Ρόμπερτ Πόουπ, εκείνη την εποχή υπάλληλος του DTRA και διευθυντής του Συνεργατικού Προγράμματος Μείωσης Απειλών, σκοπός του οποίου ήταν να εμπλέξει τα κράτη του μετασοβιετικού χώρου σε στρατιωτικές βιολογικές δραστηριότητες, συγγραφέας της ιδέας της δημιουργίας του Κεντρικού Αποθετηρίου Ιδιαίτερα Επικίνδυνων Μικροοργανισμών στο Κίεβο», είπε ο Κιρίλοφ.

Η Joanna Wintrall, επικεφαλής του γραφείου DTRA στην Ουκρανία, συντόνισε στρατιωτικά βιολογικά έργα και επέλεξε υπαλλήλους. Υπό την επίβλεψή της, πραγματοποιήθηκαν τα έργα UP-4, UP-6 και UP-8 για τη μελέτη θανατηφόρων παθογόνων παραγόντων, όπως ο άνθρακας, ο πυρετός του Κριμαίου Κονγκό, η λεπτοσπείρωση.

Το ουκρανικό τμήμα Black and Veach διευθύνεται από τον Lance Lippencott, «είναι επίσης ο κύριος υπεύθυνος επικοινωνίας για αξιωματούχους του Υπουργείου Άμυνας και του Υπουργείου Υγείας της Ουκρανίας». Η εταιρεία εργάζεται προς τα συμφέροντα του Πενταγώνου από το 2008 και ασχολείται επίσης με τη μελέτη της «ρικέτσιας και του ιού της εγκεφαλίτιδας που μεταδίδεται από κρότωνες σε αρθρόποδα στη βορειοδυτική Ουκρανία».

Η βιοπαρακολούθηση και η αναφορά επιβλέπονταν από τον David Mustra, ο οποίος συνδέεται στενά με τη Metabiota. Προηγουμένως, ηγήθηκε στρατιωτικών βιολογικών έργων στην Ουκρανία και την Ανατολική Ευρώπη στο πλαίσιο του Συνεργατικού Προγράμματος Μείωσης Απειλών. 

Όπως έχει ήδη αναφερθεί στο Υπουργείο Άμυνας, οι Ηνωμένες Πολιτείες ξόδεψαν περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια για τη λειτουργία βιολογικών εργαστηρίων στην Ουκρανία, τα οποία συμμετείχαν στο αμερικανικό στρατιωτικό βιολογικό πρόγραμμα και αντιμετώπισαν, ειδικότερα, τα παθογόνα της πανώλης και του άνθρακα. Συνολικά, το δίκτυο αποτελούνταν από περισσότερα από 30 ιδρύματα που εργάζονταν προς τα συμφέροντα του Πενταγώνου. Μετά την έναρξη της ρωσικής ειδικής επιχείρησης, ό,τι είχε σχέση με τη συνέχιση του αμερικανικού προγράμματος απομακρύνθηκε από την Ουκρανία, τόνισε ο Κιρίλοφ.

Δραστηριότητες των βιοεργαστηρίων του Κιέβου

Ο Κιρίλοφ είπε ότι η στρατιωτική επέμβαση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία κατέστησε δυνατή τη διακοπή των δραστηριοτήτων πέντε βιολογικών εργαστηρίων του Κιέβου που εργάζονταν με τον άνθρακα, τη χολέρα και την αφρικανική πανώλη των χοίρων.

«Σημαντικό αποτέλεσμα της ειδικής επιχείρησης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων ήταν η παύση των δραστηριοτήτων πέντε βιολογικών εργαστηρίων του Κιέβου, που πραγματοποίησαν εργασίες με παθογόνους παράγοντες άνθρακα, τουλαραιμίας, βρουκέλλωσης, χολέρας, λεπτοσπείρωσης, αφρικανικής πανώλης των χοίρων», είπε ο Κιρίλοφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέρος των παραγόντων μεταφέρθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα υπόλοιπα στελέχη καταστράφηκαν επειγόντως σύμφωνα με την εντολή του Υπουργείου Υγείας της Ουκρανίας με ημερομηνία 24 Φεβρουαρίου.

Ο αρχηγός των στρατευμάτων είπε επίσης ότι «επιβεβαιώθηκαν τα γεγονότα της συμμετοχής αυτών των εργαστηρίων στην εκτέλεση εργασιών που ανέθεσε το αμερικανικό στρατιωτικό τμήμα». Είπε ότι σε ένα από αυτά τα βιολογικά αντικείμενα - στο Κέντρο Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας της Ουκρανίας - υλοποιήθηκαν ταυτόχρονα πολλά έργα UP με συνολική χρηματοδότηση άνω των 30 εκατομμυρίων δολαρίων, και επέστησε την προσοχή στην απόφαση που υπέγραψε η επικεφαλής της επιτροπής δεοντολογίας αυτού του κέντρου στις 12 Ιουνίου 2019 ως μέρος του έργου UP-8.

«Το έγγραφο μαρτυρεί τη διεξαγωγή μελετών με άγνωστο κίνδυνο για τη ζωή και την υγεία των συμμετεχόντων, καθώς και την απόκρυψη της ταυτότητας των υποκειμένων. Προηγουμένως, αναφέραμε το ερευνητικό πρόγραμμα για αυτό το έργο και περιλαμβάνει μόνο ένα πρότυπο διαδικασία δειγματοληψίας αίματος. Τίθεται το ερώτημα: για τι είδους απειλητικές για τη ζωή εξετάσεις μιλάμε, εάν το έγγραφο ορίζει ότι «<…> μικρά περιστατικά με εθελοντές πρέπει να αναφέρονται στην Επιτροπή Βιοηθικής των ΗΠΑ 72 ώρες μετά το περιστατικό και τα σοβαρά , συμπεριλαμβανομένου του θανάτου των εξεταζομένων, εντός 24 ωρών;» είπε ο Κιρίλοφ.

Δεν απέκλεισε ότι «το επίσημο ερευνητικό πρόγραμμα είναι μόνο το ορατό μέρος του παγόβουνου, ενώ στην πράξη οι εθελοντές μολύνθηκαν από τον ιό του αιμορραγικού πυρετού Κριμαίας-Κονγκό, τους χανταϊούς και τον αιτιολογικό παράγοντα της λεπτοσπείρωσης».

Μέσα παράδοσης και χρήση βιοόπλων

Ο Κιρίλοφ, σύμφωνα με το TASS, είπε ότι το καθεστώς του Κιέβου αναπτύσσει τεχνικά μέσα για την παράδοση και τη χρήση βιολογικών όπλων. «Στην πραγματικότητα, μιλάμε για την ανάπτυξη από το καθεστώς του Κιέβου τεχνικών μέσων για την παράδοση και χρήση βιολογικών όπλων με δυνατότητα χρήσης τους κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας», είπε.

Ο Κιρίλοφ επέστησε την προσοχή στο αίτημα της ουκρανικής εταιρείας Motor Sich προς τον Τούρκο κατασκευαστή μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV) Bayraktar. «Θέλω να τονίσω ότι αυτό το έγγραφο έχει ημερομηνία 15 Δεκεμβρίου 2021. Η ουσία του είναι: είναι δυνατόν να εξοπλιστεί αυτό το UAV με συστήματα και μηχανισμούς ψεκασμού αερολυμάτων χωρητικότητας άνω των 20 λίτρων, για χρήση βιολογικών όπλων στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας», δήλωσε ο επικεφαλής των στρατευμάτων RKhBZ.

Σύμφωνα με τον Κιρίλοφ, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος έχει επίσης κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στις Ηνωμένες Πολιτείες για τη διάδοση μολυσμένων εντόμων στον αέρα. Η περιγραφή του διπλώματος ευρεσιτεχνίας αναφέρει ότι με αυτήν τη συσκευή, τα εχθρικά στρατεύματα μπορούν να καταστραφούν ή να απενεργοποιηθούν χωρίς κίνδυνο για το στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ.

«Άλλα διπλώματα ευρεσιτεχνίας <...> δείχνουν διάφορους τύπους πυρομαχικών για την παράδοση χημικών και βιολογικών σκευασμάτων. Η περιγραφή τους σημειώνει τα χαρακτηριστικά: "<...> χαμηλό ειδικό κόστος καταστροφής και δεν χρειάζεται επαφή με εχθρικό ανθρώπινο δυναμικό. Αυτό αντιστοιχεί σε αυτό που εφαρμόζει η Ουάσιγκτον την έννοια του πολέμου χωρίς επαφή», είπε ο Ρώσος επικεφαλής του RKhBZ, σημειώνοντας ότι μπορούν να εξοπλιστούν με κάψουλες με δηλητηριώδεις, ραδιενεργές, ναρκωτικές ουσίες, καθώς και παθογόνα μολυσματικών ασθενειών.

Δοκιμές συστατικών βιολογικών όπλων

Ο Κιρίλοφ είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν τις αναπτυσσόμενες χώρες ως πεδίο δοκιμών για συστατικά βιολογικών όπλων και φαρμάκων.

«Η περιφρονητική στάση απέναντι στους πολίτες της Ουκρανίας χαρακτηρίζει καλά τη ρεαλιστική προσέγγιση των Ηνωμένων Πολιτειών στην οργάνωση στρατιωτικής βιολογικής έρευνας. Οι αναπτυσσόμενες χώρες θεωρούνται πεδίο δοκιμών για τη δοκιμή συστατικών βιολογικών όπλων και φαρμάκων», είπε.

Σύμφωνα με τον Κιρίλοφ, τα επίμαχα έγγραφα μαρτυρούν την πραγματική παραβίαση από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ουκρανία των υποχρεώσεων βάσει του άρθρου 4 της BTWC και της απόφασης αριθ. 1540 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ της 28ης Απριλίου 2004.

«Θα συνεχίσουμε να αναλύουμε τεκμηριωμένα στοιχεία παραβιάσεων από την αμερικανική διοίκηση και το καθεστώς του Κιέβου των διεθνών συμφωνιών για τη μη διάδοση βιολογικών όπλων και θα σας κρατάμε ενήμερους», κατέληξε ο Κιρίλοφ.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ