Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Πιάνει στασίδι το Πακιστάν στην άλλη πλευρά του Αιγαίου! "Εισβολή" στη Σμύρνη με τις ευλογίες των Τούρκων και συναγερμός στην Ελλάδα

Εγκαινιάστηκε στη Σμύρνη την Τρίτη, η ονομαζόμενη ‘Pakistan Boulevard’ από τον δήμαρχο της πόλης Tunc Soyer.

Στην τελετή των εγκαινίων συμμετείχαν επίσης ο Πρέσβης του Πακιστάν στην Τουρκία Syrus Sajjad Qazi, ο επίτιμος Γενικός Πρόξενος του Πακιστάν στη Σμύρνη Cahit Yasar Eren, ο Selami Poyraz, Πρόεδρος της Συνέλευσης του Εμπορικού Επιμελητηρίου και ο Mahmut Ozgener, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Σμύρνης.

Το "Pakistan Boulevard" είναι ένας δρόμος μήκους 1,5 χιλιομέτρου που βρίσκεται στην καρδιά της επιχειρηματικής και οικονομικής περιοχής της Σμύρνης.

Επιπλέον, ο Πρέσβης Syrus Sajjad Qazi επισκέφθηκε επίσης το "περίπτερο του Πακιστάν" στη Σμύρνη το λεγόμενο  "Pakistan Pavilion" το οποίο  βρίσκεται στο Kulturpark Izmir, όπου διοργανώθηκε η Πρώτη Διεθνής Έκθεση της Τουρκίας.

Χτίστηκε αρχικά το 1938 και έχει ανακαινιστεί ως Γραφείο Τουρισμού και Εκθεσιακό Κέντρο της Σμύρνης.

https://www.youtube.com/watch?v=_8I6ljvY2CE

Σε συνάντηση με τον Tunç Soyer, Δήμαρχο της Σμύρνης, ο Πρέσβης ευχαρίστησε τον Δήμο της Σμύρνης και τον λαό της πόλης για αυτές τις θερμές χειρονομίες, οι οποίες θα ενισχύσουν περαιτέρω τις διαπροσωπικές επαφές και θα ενισχύσουν την πολιτιστική συνεργασία μεταξύ Πακιστάν και Τουρκίας.

Και οι δύο αξιωματούχοι συζήτησαν πρόσθετες ευκαιρίες στον τομέα της δημόσιας διπλωματίας. Οι λαοί του Πακιστάν και της Τουρκίας απολαμβάνουν στενούς δεσμούς που στηρίζονται σταθερά σε μια κοινή πολιτιστική και γλωσσική κληρονομιά, σύμφωνα με τους Τούρκους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Που αποβλέπουν οι τουρκικές κινήσεις στη Σμύρνη;

Οι Τούρκοι έχουν δύο χώρες ως βασικούς συμμάχους τους, το Αζερμπαϊτζάν και το Πακιστάν.

Πολύς λόγος έγινε για την Ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία και την επικαιροποίηση της Ελληνοαμερικανικής στρατηγικής συνεργασίας, ωστόσο μάλλον πέρασε στα ψιλά, χωρίς να δοθεί η δέουσα προσοχή στην "διακύρηξη της Σούσα" μεταξύ Τουρκίας και Αζερμπαϊτζάν, η οποία είναι ταυτόσημη στην κύρια έκφανσή της με την Ελληνογαλλική συμφωνία, αφού με βάση αυτή όταν μια από τις δύο χώρες βρεθεί σε εμπόλεμη κατάσταση η άλλη θα σπεύσει να την βοηθήσει στρατιωτικά με όλα τα διαθέσιμα μέσα.

Οι τελευταίες κινήσεις της Τουρκίας με το Πακιστάν, τόσο σε επίπεδο στρατιωτικής συνεργασίας με τη συμμετοχή σε κοινές ασκήσεις, σε εξοπλιστικά προγράμματα αλλά και σε πολιτικό επίπεδο, κατατείνουν στην εκτίμηση ότι ο Ερντογάν θέλει να συμπράξει μια Συμφωνία με το Πακισστάν ανάλογη της "Διακήρυξης της Σούσα" 

Για τον σκοπό αυτό η Τουρκία ενεργοποιεί εδώ και καιρό και την οικονομική διπλωματία με το Πακιστάν, προσπαθώντας να δημιουργηθούν πακιστανικές εταιρείες και επενδύσεις με έμφαση στα μικρασιατικά παράλια και τα τουρκικά παράλια στην ΝΑ Μεσόγειο.

https://www.youtube.com/watch?v=2L_QBSa7ulc

Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες, αλλά και το δέλεαρ για το πολεμικό ναυτικό του Πακιστάν να βρίσκεται σε σχεδόν μόνιμη βάση στο Αιγαίο και τη ΝΑ Μεσόγειο, προασπίζοντας έτσι και τα οικονομικά συμφέροντα της χώρας του

Υπενθυμίζουμε ότι το καλοκαίρι  και συγκεκριμένα στα μέσα Αυγούστου ο Πρόεδρος του Πακιστάν Arif Alvi πραγματοποίησε  τριήμερη επίσκεψη στην  Τουρκία, όπουσυναντήθηε με τον Τούρκο πρόεδρο, τις αρχές αλλά και  επιχειρηματίες.

Οι δύο Πρόεδροι συμμετείχαν στην τελετή παράδοσης της πρώτης από τις τέσσερις κορβέτες MILGEM για το ναυτικό του Πακιστάν στην Κωνσταντινούπολη, ενώ  είχαν συνομιλίες  για διμερείς σχέσεις και  για περιφερειακά ζητήματα.

Σε προγενέστερο άρθρο μας είχαμε αναφερθεί τότε στις αναφορές του Πακιστανού Προέδρου σε βάρος της Ελλάδας, έστω και έμμεσα, και σε βάρος της Ινδίας.

H Πακιστανική συμμετοχή στην "Αnatolian Eagle-2021" και η σημασία της

Υπενθυμίζουμε τέλος  ότι στη φετινή διεθνή άσκηση της "Αnatolian Eagle-2021",  συμμετείχαν οι αεροπορικές δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν με 2 μαχητικά MIG-29s και 2 μαχητικά  SU-25s, το Κατάρ με 4 μαχητικά Rafale, το Πακιστάν με 5 μαχητικά JF-17s και το ΝΑΤΟ με 1 E- 3Α αεροσκάφος AWACS.

Η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία θα συμμετείχε με 38 μαχητικά F-16C / D των 113ης (5), 132ηε (10), 151ης (6), 152ης (6), 181ξς (8), and 191ης  (3) Μοιρών αεροσκαφών, 1x KC -135R της 101ης Μοίρας, 1 Ε-7Τ της 131ης Μοίρας και 1 ΑΝΚΑ-Σ της 302ης Μοίρας.

Οι τουρκικές ναυτικές δυνάμεις θα συμμετείχαν επίσης με 2 φρεγάτες και 2 σκάφη ταχείας επέμβασης.

Εδώ επισημαίνουμε την συνεκπαίδευση των τουρκικών  F-16 με τα μαχητικά JF-17s του Πακιστάν στην υπόψη άσκηση, γεγονός που αποτελεί το προοίμιο περαιτέρω επικίνδυνων  εξελίξεων  για την Ελλάδα, αφού σε περίπτωση στρατιωτικής αναμέτρησης με την Τουρκία θα πρέπει να θεωρείται πάρα πλύ πιθανό, έως σίγουρο, να υπάρχει συνδρομή της Πακισταντικής πολεμικής αεροπορίας μαζί με αυτής των Αζέρων , στην τουρκική πολεμική αεροπορία.

Κάτι τέτοιο οπωσδήποτε θα ήταν πολύ αρνητική εξέλιξη για τη χώρα μας , αφού οι πιλότοι μας δεν έχουν έρθει ποτέ αντιμέτωποι  με μαχητικά  JF-17s που διαθέτει το Πακιστάν  και μαχητικά MIG-29s και  SU-25 που διαθέτει το Αζερμπαϊτζάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ελληνική αντίδραση

Η χώρα μας θα πρέπει να απαντήσει στο "πακιστανική εισβολή" στη Σμύρνη με ανάλογο και πολύ καλύτερο τρόπο.

Αυτός είναι η πρόσκληση επενδύσεων και επιχειρήσεων συμμάχων χωρών στα νησιά μας στο Αιγαίο, έχοντας ως κυριότερο όπλο τον τουρισμό και την πράσινη ενέργεια.

Τυχόν εφελκυσμός αλυσίδων μεγάλων ξενοδοχειακών ομίλων από Ινδία, ΗΑΕ, Σαουδική Αραβία, ΗΠΑ, Γαλλία, Ισραήλ για επέκταση των δραστηριοτήτων τους στα νησιά μας, καθώς και εταιρειών πράσινης ενέργειας, εκλεταλλευόμενεςτον ήλιο και τον αέρα για ηλιακή και αιολική ενέργεια, η χώρα μας θα πετύχαινε να αυξήσει κατακόρυφα τα οικονομικά συμφέροντα αλλά ενδιαφέρον συμμάχων χωρών για την ασφάλεια των νησιών μας στο Αιγαίο.

https://www.youtube.com/watch?v=Zwx3w-lADQI

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ