Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Οι Τούρκοι με αφορμή την τραγωδία νότια της Χίου αμφισβητούν ελληνικά δικαιώματα έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο (Χάρτης)

Με αφορμή την τραγωδία με μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά νοτιοανατολικά της Χίου, η Τουρκία αμφισβητεί ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στον τομέα έρευνας και διάσωσης, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο να κλιμακώνει την επιθετική πολιτική της κατά της χώρας μας.

https://www.youtube.com/watch?v=mRq3N0OAd4g

Η άμεση δράση του ελληνικού Λιμενικού Σώματος στην περιοχή, διέσωσε 22 άτομα (14 άνδρες, 7 γυναίκες και ένα παιδί), ενώ ένα ακόμη άτομο αγνοείται.

Η Τουρκία όμως με αφορμή το περιστατικό αυτό, αποφάσισε να εγείρει ξεδιάντροπα πλέον, θέμα αρμοδιότητας για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης νοτιοανατολικά της Χίου, βάσει σχεδίου, ενώ στην συνέχεια θα επιχειρήσει πιθανότατα το ίδιο και με τα υπόλοιπα νησιά μας που είναι κοντά στις ακτές της Μικράς Ασίας, σε κάθε παρόμοιο επεισόδιο.

https://www.youtube.com/watch?v=b3qLn08DIvw

Πρόκειται για το σχέδιο υλοποίησης της φανταστικής “Γαλάζιας Πατρίδας”, για την οποία οι νεο-οθωμανοί πασχίζουν να  δώσουν σάρκα και οστά, πριν φύγει από την εξουσία ο “άρρωστος” Ερντογάν, ενώ στην συνέχεια όλες αυτές τις κινήσεις θα τις υποστηρίξει η νέα πιθανότατα Κεμαλική κυβέρνηση.

Η τουρκική πρόκληση που αφορά αμφισβήτηση ΝΟΤΑΜ της ελληνικής υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας έχει ως εξής:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
“ΑΥΤΗ Η ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΤΗΣ A3430/21 LGGGYNYX NOTAM που ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΑ.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ NOTAM A3430/21 LGGG, Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ (SAR) ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ.

Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΕ ΜΟΡΦΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΤΑΜ ΣΥΜΠΙΠΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ (SRR), ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΔΗΛΩΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΙΜΟ ( ΔΙΕΘΝΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ) ΚΑΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΑΡΤΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ SAR ΤΟΥ ΙΜΟ ΜΕ ΜΟΡΦΗ ΣΧΕΔΙΟΥ.

ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ/ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ (SAR) ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ SRR ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ.

26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 10:30 2021 ΕΩΣ 27 ΟΚΤΤ. 06:45 2021.

https://www.youtube.com/watch?v=ZCrWjF_ebD4

Πρόκειται για συνέχεια της προκλητική κίνησης που είχε λάβει χώρα ως τουρκική άσκηση έρευνας διάσωσης Anatolian Star-2021, στην οποία οι Τούρκοι ανακοίνωσαν δράση σε “Τουρκική Ζώνη Έρευνας και Διάσωσης”, στα διεθνή ύδατα και στον εναέριο χώρο του Αιγαίου πελάγους.

Τότε είχαμε αναφέρει ότι η όλη τουρκική στρατιωτική επιχείρηση, διότι περί τέτοιας ακριβώς επρόκειτο είχε στόχο να “συντονίσει”, διασυνδέσει, προετοιμάσει, και κυρίως να τεστάρει πολλές και διαφορετικές δυνάμεις των τουρκικών δυνάμεων, σε ένα σενάριο το οποίο “βρωμάει” από πολλά μίλια πιθανή περίπτωση “Ιμίων”.

Όλοι οι συμμετέχοντες ( αεροσκάφη, ελικόπτερα, ταχέα σκάφη) ανέλαβαν δράση στην περιοχή ανάμεσα σε Σκύρο και Ψαρά μετά από πρόσκληση για βοήθεια από “πλοίο που είχε πάρει φωτιά ενώ μετέφερε...μετανάστες”.

Τώρα η τουρκική πλευρά προχωρά ένα βήμα ακόμα πιο κάτω, αμφισβητώντας ξεκάθαρα την ελληνική δικαιοδοσία σε περιοχή πέριξ της Χίου, απαγορεύοντας δήθεν κάθε ελληνική δράση σε αποστολή έρευνας και διάσωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προφανώς οι Τούρκοι να ετοιμάζουν πρόκληση μεγάλου μεγέθους σε περίπτωση πραγματικού επεισοδίου, όχι μόνο στην στην ίδια περιοχή, αλλά και αλλού,  από πλοίο με τα ίδια χαρακτηριστικά, που θα μεταφέρει..μετανάστες.

Σκοπός της Άγκυρας είναι η διχοτόμηση του Αιγαίου πάση θυσία, και για αυτό πιθανόν οι Τούρκοι να επιχειρήσουν να χρησιμοποιήσουν κάθε θεμιτό και μη μέσο για αυτόν τον σκοπό.

Η Ελλάδα θα καταγγείλει την τουρκική στάση στον διεθνή οργανισμό, και θα προετοιμαστεί για κάθε ύποπτο περιστατικό, το οποίοι οι Τούρκοι πιθανόν λέμε να ετοιμάζουν εδώ και καιρό, λόγω ραγδαίων εσωτερικών τους προβλημάτων που δεν επιδέχονται "διόρθωση".   

https://www.youtube.com/watch?v=rQ2FxiM-qjQ

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ