Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Ωμή πρόκληση...στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη! Οι Τούρκοι θεωρούν την περιοχή μεταξύ Σκύρου-Ψαρών ως δικής τους αρμοδιότητας

Επίδειξη ισχύος θεωρούν πολλοί την προκλητικότατη τουρκική άσκηση Anatolian Star-2021, στο κέντρο του Αιγαίου ανάμεσα σε Σκύρο και Ψαρά, άλλοι όμως εκτιμούν ότι επρόκειτο για πιθανή προετοιμασία πρόκλησης επεισοδίου με παράνομους μετανάστες ή πρόσφυγες κατά της Ελλάδος, ενώ τουρκικά δημοσιεύματα αποκαλύπτουν κάτι ακόμα πιο σοβαρό και ύποπτο σήμερα.

Τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι “στην πρώτη φάση της Anatolian Star-2021, οι τουρκικές ομάδες ανέλαβαν δράση μετά από πρόσκληση για βοήθεια από φορτηγό πλοίο που κινδύνευε σε “Τουρκική Ζώνη Έρευνας και Διάσωσης”, στα διεθνή ύδατα και στον εναέριο χώρο του Αιγαίου πελάγους.

Τα κέντρα συντονισμού έρευνας και διάσωσης των διοικήσεων ξηράς και ναυτικού διατάχθηκαν να ξεκινήσουν μια κοινή επιχείρηση έρευνας και διάσωσης”, αναφέρει το άρθρο που παρουσιάζει την περιοχή μεταξύ Σκύρου και Ψαρών ως "τουρκική ζώνη έρευνας/διάσωσης",και αυτό το γνωρίζουν στην Αθήνα .

Άσκηση έρευνας και διάσωσης με την συνεργασία αεροσκαφών, ελικοπτέρων και κυρίως επίλεκτων δυνάμεων κομάντος/βατραχανθρώπων, δεν είναι μια απλή άσκηση ρουτίνας, ειδικά όταν υλοποιείται κοντά σε νησί που ελέγχει την αεράμυνα στο Αιγαίο, αποτελώντας την βάση των ελληνικής αεράμυνας.


Η όλη τουρκική στρατιωτική επιχείρηση, διότι περί τέτοιας ακριβώς πρόκειται είχε στόχο να “συντονίσει”, διασυνδέσει, προετοιμάσει, και κυρίως να τεστάρει πολλές και διαφορετικές δυνάμεις των τουρκικών δυνάμεων, σε ένα σενάριο το οποίο “βρωμάει” από πολλά μίλια πιθανή περίπτωση “Ιμίων”.

Ιδιαίτερη μνεία θα κάνουμε στα μέλη της δυνάμεως SAT-SAS της  Ταξιαρχίας πεζοναυτών με έδρα την Φώκαια της Σμύρνης που ανήκουν φυσικά στην 4η στρατιά του Αιγαίου, και αυτό λέει πολλά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλοι οι συμμετέχοντες ( αεροσκάφη, ελικόπτερα, ταχέα σκάφη) ανέλαβαν δράση στην περιοχή ανάμεσα σε Σκύρο και Ψαρά μετά από πρόσκληση για βοήθεια από “πλοίο που είχε πάρει φωτιά ενώ μετέφερε...μετανάστες”.

Εδώ τίθεται εύλογα το ερώτημα ότι αν γίνει κάτι παρόμοιο, ου μη γένοιτο στην ίδια ακριβώς περιοχή από πλοίο με τα ίδια χαρακτηριστικά, (και τους ...μετανάστες), τι θα κάνει ο καπετάνιος;

θα καλέσει την ελληνική πλευρά να τον σώσει, μιας και αυτό θα βρίσκεται στο κέντρο του Αιγαίου δίπλα από ελληνικές στρατιωτικές βάσεις ή την τουρκική ( αν υπάρχει προσυνεννόηση) ;

Η περιοχή έρευνας και διάσωσης των Τούρκων δεν εκτείνεται σε αυτήν την περιοχή του Αιγαίου σε καμία περίπτωση, παρόλο που αναφέρεται ότι η τουρκική άσκηση έγινε σε διεθνή θαλάσσια ύδατα, αφού τον επιχειρησιακό έλεγχο της περιοχής τον έχει η ελληνική πλευρά ότι και να λένε οι Τούρκοι.    

Η αλήθεια είναι για να μην κουράζουμε ότι, οι Τούρκοι πιθανότατα να ετοιμάζουν σενάρια προκλήσεων στο Αιγαίο, στα οποία θα προσπαθήσουν να στείλουν άμεσα, (μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα), κομάντος, υπό τον συντονισμό της Διοίκησης της 4ης Στρατού Αιγαίου, αεροσκάφη ΑΦΝΣ, ελικόπτερα, για να φέρουν την Αθήνα προ τετελεσμένων γεγονότων, με σκοπό την μη αντίδραση μας για να μην δημιουργηθεί κρίση.

Σκοπός τους θα είναι η ανάληψη της έρευνας και διάσωσης μέρους του Αιγαίου, “με αυτόν τον τρόπο”, για να προσπαθήσουν να εδραιώσουν μελλοντικά το φανταστικό αφήγημα της “Γαλάζιας Πατρίδας”.

Όλα αυτά τα σενάρια είναι γνωστά στην ελληνική πλευρά εδώ και χρόνια, για αυτό οι δυνάμεις μας κάνουν ”κατοστάρια” στο ελληνικό Αρχιπέλαγος σε κάθε παρόμοιο επεισόδιο.           

Το πιο ανησυχητικό σε όλα αυτά αλλά και στην κυπριακή ΑΟΖ, είναι ότι οι Τούρκοι σε κάθε δράση σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο θα καλούν το πολεμικό ναυτικό τους, θέλοντας να επιβάλλουν τις θέσεις τους με την ισχύ ή σι τουλάχιστον πιστεύουν.

Με αυτόν τον τρόπο η αποφυγή όσο περνάει ο καιρός ενός πιθανού επεισοδίου με την τουρκική πλευρά “ θα μικραίνει” όμως πολύ επικίνδυνα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Μετά τις Κορβέτες έρχεται ορυμαγδός οπλικών συστημάτων από την ΕΕ και για την Ελλάδα-Το Γαλλικό σχέδιο και ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε ένα εξόχως σημαντικό γεγονός για την Ελλάδα, που είναι η  υλοποίηση του Γαλλικού σχεδίου, που...