Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

"Hλεκτροσόκ" από τις τουρκικές αξιώσεις στην Κρήτη: ”Είχαμε ρίξει εμείς καλώδια στα ΝΑ της”-Αμφισβητούν ευθέως την ελληνική κυριαρχία

Οι Τούρκοι προσπαθούν να επαναφέρουν το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο και να σφετεριστούν θαλάσσιες ζώνες ελληνικής κυριαρχίας στην Κρήτη με ωμό και στυγνό τρόπο πλέον προετοιμαζόμενοι για τα χειρότερα.

Επίσης προσπαθούν να μπλοκάρουν τις επιστημονικές έρευνες από το πλοίο Nautical Geo για την χάραξη της διαδρομής του αγωγού EastMed, προετοιμαζόμενοι πιθανόν και για αποστολή τουρκικών πολεμικών πλοίων.

Το πιο προκλητικό όμως, το οποίο θα πρέπει να σημάνει συναγερμό στην Αθήνα είναι το δημοσίευμα μεγάλης τουρκικής ιστοσελίδας, η οποία αναφέρει ότι ”επισημαίνοντας ότι τα κράτη ( Ελλάδα) που τοποθετούν υποβρύχια καλώδια ή σωλήνες πετρελαίου στην υφαλοκρηπίδα στην περιοχή (ΝΑ  Κρήτη), είναι υποχρεωμένα να λαμβάνουν δεόντως υπόψη τα καλώδια και τους σωλήνες που υπήρχαν προηγουμένως στην εν λόγω υφαλοκρηπίδα, και ειδικότερα, να μην θέσουν σε κίνδυνο τη δυνατότητα επισκευής καλωδίων και αγωγών που είναι καθορισμένα από το «Διεθνές δίκαιο”( εννοεί την επιστολή της Τουρκίας στον ΟΗΕ για το Τουρκολιβυκό μνημόνιο)".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


 
Πηγές του τουρκικού υπουργείου άμυνας, συνεχίζοντας ένα οργανωμένο κρεσέντο προσχεδιασμένων προκλήσεων, ανέφεραν ότι "η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές της προσπάθειες προς την τουρκική υφαλοκρηπίδα ( Τουρκολιβυκό μνημόνιο ΝΑ της Κρήτης), αναφέροντας επί λέξη ότι "έχουν ληφθεί και εφαρμόζονται τα απαραίτητα μέτρα ενάντια σε αυτήν την τελευταία προκλητική προσπάθεια της Ελλάδας".

Αυτό σημαίνει ότι η Άγκυρα έχει πιθανότατα επιλέξει να προκαλέσει “επεισόδιο” στην περιοχή για να ακυρώσει τις όποιες ελληνικές προσπάθειες για την δημιουργία του αγωγού EAST MED, αλλά και την αξιοποίηση των ελληνικών κοιτασμάτων στην περιοχή, για αυτό και παρενοχλείται το ερευνητικό πλοίο GEO , μόλιες εξέρχεται των έξι μιλίων.

Αν δεν υπάρξει αντίδραση τόσο από ελληνικής πλευράς όσο και από πλευράς εταιρειών και χωρών που στηρίζουν τον αγωγό East Med, τόσο θα προκαλούν οι Τούρκοι στην εν λόγω περιοχή, σε μια προσπάθεια να οριοθετήσουν τα παράνομα συμφέροντα τους, τα οποία σημειωτέων οι ίδιοι τα θεωρούν δεδομένα, με μια απλή επιστολή στον ΟΗΕ.        

Οι πηγές στο τουρκικό ΥΠΑΜ συνεχίζουν: “ "παρά τις εξαιρετικά σαφείς διατάξεις και πρακτικές του διεθνούς δικαίου, η Ελλάδα συνεχίζει τις παράνομες, επιθετικές και επεκτατικές συμπεριφορές  και ενέργειές της κατά της τουρκικής υφαλοκρηπίδας υπό το όνομα επιστημονικής μελέτης.

Επιπλέον, συνεχίζει να πραγματοποιεί τέτοιες προσπάθειες κρυπτόμενη πίσω από την ΕΕ, η οποία προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την Ελλάδα ως εργαλείο για τις δικές της παράνομες, επιθετικές, επεκτατικές και προκλητικές ενέργειες.

Είναι επίσης σαφές ότι αυτές οι μάταιες προσπάθειες της Ελλάδας είναι μέρος των προσπαθειών της να μετατρέψει τα προβλήματα που προκύπτουν μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας σε  προβλήματα Τουρκίας-ΕΕ.

Η Αθήνα δεν κάνει μόνο αυτό, αλλά στρατικοποιεί τα νησιά της, ενώ προσπαθεί να αγνοήσει τις παράνομες, επιθετικές και επεκτατικές ενέργειες που παραβιάζουν τις συμφωνίες που υπέγραψε, και προβαίνει σε αβάσιμες κατηγορίες  εναντίον της Τουρκίας.

Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει και να υπερασπιστεί τα δικαιώματα, και τα συμφέροντά της στην υφαλοκρηπίδα της ενάντια σε τέτοιες παράνομες, επιθετικές και προκλητικές προσπάθειες στο πλαίσιο των νόμιμων δικαιωμάτων και αρχών της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο”.

Με μία απλή ανάγνωση των πηγών του τουρκικού ΥΠΑΜ, έχουμε  μια προαναγγελία “θερμών κινήσεων” στην περιοχή της Κρήτης από την Τουρκία από εδώ και στο εξής, κάτι που σαφώς έχει κατανοήσει η ελληνική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.

Την ενορχήστρωση όλων αυτών των προκλήσεων βέβαια κάνει ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, βάζοντας ξανά στο τραπέζι το σύνολο των τουρκικών διεκδικήσεων, κάνοντας το άσπρο μαύρο και χρεώνοντας στην Ελλάδα τακτική μονομερών ενεργειών και επιδίωξη δημιουργίας τετελεσμένων ενώ υπεραμύνθηκε της πολιτικής του μιλώντας για νόμιμα δικαιώματα της Τουρκίας και επαναλαμβάνοντας τα περί ελληνικών μαξιμαλιστικών θέσεων.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αποφασιστική κίνηση της Αθήνας με Χαρδαλιά και Φλώρο αποσόβησε «θερμό» επεισόδιο στη Ρόδο και ευθεία αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων

Όλα τα εμπορικά πλοία που συμμετείχαν στην επιχείρηση συντονίστηκαν με τον Ελληνικό Θάλαμο Επιχειρήσεων, αφήνοντας τους...
Ελληνοτουρκικά 0

Πιο επικίνδυνοι από τους "κολυμβητές της νύχτας"! Τούρκος αναλυτής: Η λύση στο θέμα των ΑΟΖ είναι Κοινή οικονομική ζώνη για Ελλάδα-Τουρκία

Μια νέα τάση δημιουργείται στο εσωτερικό της γείτονος και το ζητούμενο είναι κατά πόσο θα πρέπει να μας ανησυχεί...