Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

“Πεμπτοφαλαγγίτες” του Ερντογάν στη Θράκη: Είμαστε Τούρκοι, θα μείνουμε για πάντα εδώ, θα μπούμε στην ελληνική Βουλή

«Στόχος μας είναι να μπούμε στο ελληνικό κοινοβούλιο» διαμηνύουν με περίσσιο θράσος οι “πεμπτοφαλλαγγίτες” του τουρκικού καθεστώτος στην Θράκη μας.

"Το κόμμα DEB (σ.σ. Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας) είναι ένα επίσημο και νόμιμο πολιτικό κόμμα της Ελλάδας. Η μεγαλύτερη απάντησή μας σε αυτές τις πολιτικές δυσφήμισης είναι οι ψήφοι που λάβαμε σε δύο εκλογές" ανέφεραν μάλσιτα οι τουρκόφωνοι πυο δεν χάνουν ευκαιρία να αναστατώνουν την τοπική κοινωνία αλλά και ολόκληρη την χώρα με την στάση τους.

Η Πρόεδρος του Κόμματος μίλησε με αφορμή την 30η επέτειο του κόμματος. Η Πρόεδρος πρόεδρος Τσιντέμ Ασάφογλου σπούδασε σε δημοτικό μειονοτικό σχολείο ενώ ολοκλήρωσε την προπτυχιακή εκπαίδευση της στη Ξάνθη.

Η Çiğdem Asafoğlu δήλωσε ότι το Κόμμα “συγκέντρωσε τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης κάτω από μια ομπρέλα και είπε ότι είναι ένα πολιτικό σώμα που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των μειονοτήτων, εκφράζει με θάρρος τις αδικίες και υπερασπίζεται τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Asafoğlu υποστήριξε πως το κόμμα της κατάφερε να γίνει το πρώτο κόμμα και στις δύο πόλεις της περιοχής στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το 2014 και το 2019, “κάνοντας τη φωνή της μειονότητας να ακουστεί δυνατά στην Αθήνα και τον κόσμο”...

«Φέτος είναι μια ξεχωριστή χρονιά για το κόμμα μας και τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης. Λέω μια ξεχωριστή χρονιά γιατί σήμερα συμπληρώνονται 30 χρόνια για το κόμμα DEB, το μοναδικό πολιτικό κόμμα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης. Πρώτα απ 'όλα, ο ήρωάς μας, ο ηγέτης μας, που μας άφησε αυτή την ευλογημένη κληρονομιά, ο Sadik Ahmet, τον τιμώ με έλεος, λαχτάρα και ευγνωμοσύνη. Επίσης, τιμώ με σεβασμό όλα τα ιδρυτικά μας μέλη που πολέμησαν με τον Sadık Ahmet για την ίδρυση αυτού του κόμματος (...) Το κόμμα DEB είναι ένα πολιτικό σώμα που μπορεί να συγκεντρώσει τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης κάτω από μια ομπρέλα, να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της μειονότητάς μας, να εκφράσει με τόλμη τις αδικίες και να υπερασπιστεί τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα (...) Το Κόμμα Φιλίας, Ισότητας και Ειρήνης κατάφερε να βγει πρώτο κόμμα και στις δύο πόλεις όπου ζει η μειονότητά μας, στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις οποίες συμμετείχε το 2014 και το 2019. Αφήνοντας πίσω τα κυβερνώντα κόμματα, ζωγραφίσαμε τον χάρτη στα δικά μας χρώματα, κάνοντας έτσι τη φωνή της μειονότητας μας να ακουστεί τόσο στη χώρα μας όσο και στον κόσμο. Τα αποτελέσματα του κόμματος το 2014 και το 2019 είναι πολύ σημαντικά. Αυτά τα αποτελέσματα αποδεικνύουν την πίστη και την εμπιστοσύνη της μειονότητας εδώ στο κόμμα μας. Καθώς γιορτάζουμε την 30ή επέτειό μας, οφείλουμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στους ανθρώπους μας, τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης, που είναι οι αρχιτέκτονες της επιτυχίας μας. Παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια, το κόμμα μας έχει καταφέρει σπουδαία πράγματα με την υποστήριξη του λαού μας» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Μιλώντας για τις αντιδράσεις ενάντια στο κόμμα της η Asafoğlu είπε: «Φυσικά, υπάρχουν εκείνοι που αισθάνονται άβολα με την ανάπτυξη του κόμματος. Μετά τις δηλώσεις μας, ακολουθείται γενικά μια πολιτική επιχρίσματος. Ειδικά ο εθνικός και τοπικός ελληνικός τύπος προσπαθεί να μας δηλώσει σαν να είμαστε παράνομοι καθώς λέμε την αλήθεια και φωνάζουμε τις αδικίες. Κάθε φορά που λέμε ότι είμαστε Τούρκοι, συναντάμε τα συνθήματα «Αν είσαι Τούρκος, ζήσε στην Τουρκία, δεν έχεις θέση εδώ». Ωστόσο, δεν ήρθαμε σε αυτή τη χώρα αργότερα, ήμασταν πάντα εδώ, θα μείνουμε πάντα εδώ, δεν έχουμε καμία πρόθεση να πάμε πουθενά. Όλοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι το Κόμμα DEB είναι επίσημο και νόμιμο πολιτικό κόμμα της Ελλάδας. Η μεγαλύτερη απάντησή μας σε αυτές τις πολιτικές δυσφήμισης είναι οι ψήφοι που λάβαμε σε δύο εκλογές. Η ταπεινή μου συμβουλή σε όσους θέλουν να ξεφύγουν από την αλήθεια ή να διαστρεβλώσουν τα γεγονότα. Ας ρίξουν μια ματιά στα αποτελέσματα των εκλογών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 2014 και 2019. (...) Δυστυχώς, τα προβλήματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης είναι μεγάλα, η εκπαιδευτική και θρησκευτική μας αυτονομία αγνοείται, οι αποφάσεις του ΕΔΔΑ δεν εφαρμόζονται σε αυτήν την περιοχή, τα οικονομικά προβλήματα επηρεάζουν πολύ άσχημα την περιοχή και τον λαό μας, δεν νομίζουμε ότι είναι τυχαίο ότι είμαστε η φτωχότερη περιοχή της χώρας και της Ευρώπης εδώ και χρόνια. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε με όλα αυτά τα προβλήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θα συνεχίσουμε να είμαστε η φωνή των Τούρκων της Δυτικής Θράκης. Η λύση σε αυτά τα προβλήματα είναι μέσω του διαλόγου. Αγνοώντας το πρόβλημα, δεν θα είναι δυνατό να λυθεί οποιοδήποτε πρόβλημα. Δεν θα συμβάλει στη δημοκρατία αυτής της χώρας,. Το όριο του 3 % είναι ένα μεγάλο εμπόδιο μπροστά μας, αλλά υπάρχουν άνθρωποι σαν εμάς σε αυτή τη χώρα που πιστεύουν στα ανθρώπινα δικαιώματα και σέβονται την ανθρώπινη ουσία και ταυτότητα. Στόχος μας είναι να μπούμε στο κοινοβούλιο ενώνοντας δυνάμεις και συνεργαζόμενοι με αυτούς τους ανθρώπους» κατέληξε...

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ