Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

“Μαύρα μαντάτα” για τους...επενδυτές που στέλνει ο Ερντογάν στα σύνορα-”Χτενίζουν” τα πάντα τα Zeppelins

Γράφαμε και προ δεκαπενθημέρου πως “σφραγίζονται'' τα σύνορα αφού μετά τα Heron έρχονται τα Zeppelins για Έβρο-Αιγαίο

Δοκιμαστικές πτήσεις πραγματοποιεί από χθες, λοιπόν, στην στην Αλεξανδρούπολη το πρώτο αερόστατο τύπου Zέπελιν της Frontex, που θα λάβει μέρος το επόμενο διάστημα στις επιχειρήσεις επιτήρησης των συνόρων κατά της παράνομης μετανάστευσης στον Έβρο.

Τα «Eagle Owl», τύπου Ζέπελιν μήκους 20 μέτρων, είναι εξοπλισμένα με ραντάρ και θερμικές κάμερες. Τα αεροσκάφη πετούν σε ύψος 300 μέτρων με μέγιστη εμβέλεια τα 32 χλμ.

Υπενθυμίζεται πως η Frontex έχει εκμισθώσει δύο αερόστατα τύπου Ζέπελιν για την επιτήρηση των συνόρων στον Έβρο και στο Αιγαίο. Το πρώτο εδρεύει στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης και το δεύτερο στο νησί της Λήμνου.

Τα zeppelins, τα οποία θα δοκιμαστούν για τέσσερις μήνες, θα μπορούν να μεταφερθούν σε άλλα νησιά εάν είναι απαραίτητο.

Οι πολίτες που κοίταζαν τον ουρανό στην Αλεξανδρούπολη κι είδαν τα αεροσκάφη Zeppelin μπορούν να αισθάνονται πιο ασφαλείς για την προστασία των συνόρων στο πλαίσιο της συνεργασίας με την FRONTEX.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης “Δημόκριτος” και έκανε την πρώτη δοκιμαστική πτήση του στα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου και στην ευρύτερη περιοχή. Το αεροσκάφος μετέφερε αμέσως τις πρώτες εικόνες που έλαβε στον σταθμό εδάφους που βρίσκεται στο Αεροδρόμιο “Δημόκριτος”.

Το αεροσκάφος και η ομάδα που το χρησιμοποιεί τώρα αναμένεται να εργάζονται σε παραμεθόριες περιοχές συνήθως σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, ξεκινώντας από χθες ήδη.

Πρόkειται για μια γερμανο-γαλλική συμπαραγωγή (γερμανικές εταιρείες καινοτομίας και γαλλικές εταιρείες εναέριου χώρου CNIM) που μπορούν να συλλέξουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, με τα αεροσκάφη τύπου zeppelins μήκους 20 μέτρων που είναι εξοπλισμένα με ραντάρ και θερμικές κάμερες.

Οι Zeppelins θα μπορούν να παρακολουθούν την Τουρκία σε πραγματικό χρόνο στο Αιγαίο και τον Έβρο, ενώ στόχος της Frontex είναι να επιτηρούν τα περάσματα των μεταναστών στα σύνορα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ρώσοι προέλασαν 2 χλμ στην μέτωπο της Κρεμίνα και συνεχίζουν ενώ Σπετσνάζ εξοντώνουν μαζικά Ουκρανούς στο Βερμπόβνοε (Βίντεο)

Περισσότερες Γυναίκες στα χαρακώματα για τους Ουκρανούς δείχνει απελπισία επιλογών-Η Πολωνία παρέδωσε πρόσφατα στην...