Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Εφιάλτης για την Τουρκία: Tα Kiowa θα ''σφαγιάσουν'' όλα τα αποβατικά κύματα

Κρύος ιδρώτας έχει λούσει τους Τούρκους επιτελείς από το γεγονός πως σε λίγο καιρό και σίγουρα μέσα στο καλοκαίρι, τα ελαφρά επιθετικά ελικόπτερα ''KIOWA WARRIOR'' που απέκτησε η Ελλάδα από προ διετίας από τις ΗΠΑ θα καταστούν πλήρως επιχειρησιακά.

https://www.youtube.com/watch?v=1vFfJ6Mmsts

Στην Άγκυρα φαίνεται να έχουν κατανοήσει πως μια απόπειρα μαζικής απόβασης θα πνιγεί στο αίμα, καθώς οι ελληνικές δυνάμεις άμυνας των νησιών με την χρήση του πυροβολικού και κυρίως με στοχευμένες βολές πυραύλων Hellfire από τα ελικόπτερα Kiowa, που σε μια τέτοια περίπτωση θα επιχειρήσουν σε σμήνη, θα «σφαγιάσουν» όλα τα αποβατικά κύματα.

https://www.youtube.com/watch?v=x9RLB6612yc

Tα ελικόπτερα αναγνώρισης και ελαφράς επιθετικής κρούσης KIOWA πέραν όλων των άλλων, έχουν την ικανότητα να επιχειρούν ημέρα και νύχτα χάρη στο σύγχρονο σύστημα Mast Mounted Sight που φέρουν πάνω από τους έλικές τους. Έχουν δηλαδή υψηλής ανάλυσης τηλεοπτική κάμερα και αισθητήρες θερμικής απεικόνισης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αν αυτά εξοπλιστούν και με τον ισραηλινής προέλευσης πυραύλους Spike NLOS τότε τα περιθώρια αισιοδοξίας για την τουρκική πλευρά πρακτικά μηδενίζονται.

Το Spike NLOS διαθέτει εμβέλεια που ξεπερνά τα 30 χιλιόμετρα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην ξηρά με στόχο άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα και εγκαταστάσεις αλλά και ενάντια σε θαλάσσια μέσα όπως αποβατικά σκάφη αλλά και μεγαλύτερα πλωτά. Κάθε βλήμα έχει βάρος 70 κιλά και κατευθύνεται εύκολα από τον χειριστή με δυνατότητα να αλλάζει συνεχώς πορεία ακολουθώντας και πλήττοντας στόχους με ακρίβεια εκατοστών και μάλιστα ακόμα και κινούμενους με ταχύτητα. 

Με εμβέλεια τέσσερις φορές μεγαλύτερη των Hellfire ακόμα και ένα μόνο σύστημα Spike NLOS διαθέτει τρομακτική ισχύ πυρός στο πεδίο των σύγχρονων επιχειρήσεων και ειδικά στο δύσκολο περιβάλλον του Αιγαίου.

Παλαιότερα οι Tούρκοι επιτελείς είχαν κατά νου πως πριν από μια μαζική αποβατική ενέργεια θα είχαν με την αεροπορία τους αποκτήσει έστω και τοπική αεροπορική υπεροχή.

Τώρα πλέον αυτό αποτελεί μια μακρινή ανάμνηση για την Άγκυρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στον πρόσφατο «Θαλασσόλυκο» αυτό που δοκίμασαν ήταν η καταδρομικές αποβατικές ενέργειες με στόχο κυρίως απομονωμένες νησίδες και μικρά νησιά και σίγουρα όχι μεγάλα νησιά όπως για παράδειγμα Χίος, Λέσβος, Ρόδος.

Οι Τούρκοι μάλιστα σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν το ηθικό τους έδωσαν στη δημοσιότητα και σχετικά βίντεο.

Στο συγκεκριμένο βίντεο οι Τούρκοι φαίνεται να έχουν κάνει χρήση μετά το πρώτο αποβατικό κύμα και αεροκίνησης με την μεταφορά του δεύτερου κύματος στην απομονωμένη ακρογιαλιά με ελικόπτερα.

https://www.youtube.com/watch?v=rJheX-IHYGE

Και αυτό το δεύτερο κύμα από την στιγμή που η αεράμυνα των νησιών είναι ενισχυμένη και η πολεμική αεροπορία έχει πλέον το πάνω χέρι δύσκολα θα εκτελεστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτει το Πενταπόσταγμα, στην Τουρκία πλέον βλέποντας πως η καθαρά στρατιωτικές δυνατότητες απόβασης ακόμα και σε βραχονησίδες ελαχιστοποιούνται, ψάχνουν λύση μέσω υβριδικών τακτικών.

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ