Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Εμπλέκουν τις ΗΠΑ στο Αιγαίο οι Τούρκοι: "Θέλουν πόλεμο για να πέσει ο Ερντογάν"

Σκηνικό έντασης έστησαν οι Τούρκοι με μια πτήση ελληνικών μαχητικών στο Αιγαίο σε μια προσπάθεια να προκαλέσουν θόρυβο και να παρουσιάσουν το πρόβλημα τους που αφορά στην αποστρατικοποίηση ελληνικών νήσων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικές για να μην εμπλακούν με κανένα ελληνικό μαχητικό στην περιοχή. Ορισμένες δυτικές δυνάμεις θέλουν η Τουρκία να ξοδέψει την ενέργεια της σε μια ρήξη με την Ελλάδα έτσι ώστε να πέσει η κυβέρνηση του Προέδρου Ερντογάν”, αναφέρουν τουρκικές πηγές. 

Οι Τούρκοι στις οδηγίες (SUBDANGER-Submarine Danger Area) που αφορούν ασκήσεις του τουρκικού υποβρύχιου στόλου ανακοίνωσαν επίτηδες περί μη στρατιωτικού καθεστώτος των νήσων Σαμοθράκης, Λήμνου, Θάσου, Λέσβου, Χίου, Ψαρών, Ικαρίας, Καστελόριζου και Σάμου. 

Οι ίδιοι εμπειρογνώμονες στον τομέα της ασφάλειας μάλιστα, περιγράφουν τις δραστηριότητες  της χώρας μας ως μια σαφή ένδειξη της έντασης από την πλευρά της Ελλάδας, που τηρεί κατά τους ίδιους μια ασυμβίβαστη στάση, με την οποία δεν επιθυμεί να επιλύσει τα προβλήματα μέσω διαπραγματεύσεων και διαλόγου. 

Ο Τούρκος υπουργός άμυνας Χουλούσι Ακάρ, σχετικά με την δήθεν παρενόχληση των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών εναντίον του ωκεανογραφικού TCG Çeşme, τόνισε ότι "δυστυχώς, είναι μια από τις συχνές πράξεις παρενόχλησης των Ελλήνων γειτόνων μας. Έχουμε δικούς μας κανόνες, δόθηκε η απαραίτητη απάντηση στο πλαίσιο των κανόνων”. 

Ο Ακάρ απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων κατά την άφιξή του στο Κοινοβούλιο τόνισε για την δήθεν παρενόχληση ελληνικών αεροσκαφών εναντίον του TCG Çeşme: "Δυστυχώς, είναι μια από τις συχνές ενέργειες παρενόχλησης των Ελλήνων γειτόνων μας. Έχουμε τους δικούς μας κανόνες, η απαραίτητη απάντηση δόθηκε στο πλαίσιο των κανόνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το έργο μας αφορά μια καθαρά υδρογραφική μελέτη, μια επιστημονική και τεχνική εργασία. Ενώ κάνουμε το επιστημονικό και τεχνικό έργο μας στον τομέα μας, όλοι βλέπουμε ότι μια τέτοια παρενόχληση δεν είναι κατάλληλη και δεν ταιριάζει στις σχέσεις καλής γειτονίας. Η στάση μας, η απόφασή μας και το έργο μας θα περατωθεί. Κανείς δεν πρέπει να έχει αμφιβολίες ή ανησυχίες σχετικά με αυτό”. 

Οι Τούρκοι έστειλαν το Çeşme σε μια προσπάθεια να προκαλέσουν την Ελλάδα και να επιβάλλουν με τις κινήσεις τους τα συμφέροντα τους στο ελληνικό Αρχιπέλαγος.

Μια απλή διέλευση ελληνικών μαχητικών την μετέτρεψαν σε ταινία του Χόλιγουντ, αφού αναμένουν και την παραμικρή ελληνική στρατιωτική κίνηση για να προκαλέσουν επεισόδιο ειδικά στην περιοχή του Αιγαίου.

Η χώρα μας και ειδικά οι ένοπλες δυνάμεις παρακολουθούν τα πάντα στην κυριολεξία και όταν απαιτηθεί θα δράσουν ακαριαία κάνοντας αυτό για το οποίο εκπαιδεύονται εδώ και τόσα χρόνια.      

Το μόνο που είναι πλέον πολύ πιθανό, είναι να δούμε πιο πολλά και πιο σημαντικά σκηνικά σαν και αυτό το επόμενο διάστημα λόγω της τουρκικής ασκήσεως Γαλάζια Πατρίδα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ