Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Μετά τη “Γαλάζια Πατρίδα” στρώνει το έδαφος και για εντάσεις στον Έβρο η Άγκυρα;

Νέα τουρκική πρόκληση από το λαλίστατο τουρκικό ΥΠΑΜ που μιλά συνεχώς για τη Γαλάζια Πατρίδα, θεωρώντας ως δεδομένη την παρουσία της και την νομιμότητα της.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πραγματικά για τον λόγο αυτόν έχουμε συνεχείς τουρκικές ναυτικές ασκήσεις μαζί με την μαζική έκδοση NAVTEX σε μια προσπάθεια της Τουρκίας να “οριοθετήσει” τις επιδιώξεις της για την “προάσπιση” της “Γαλάζιας Πατρίδας”, παραγνωρίζοντας εντελώς την Ελλάδα.     

Σήμερα το τουρκικό υπουργείο άμυνας ανακοίνωσε ότι πραγματοποιήθηκε «εκπαίδευση με πραγματικά πυρά» στο Βόρειο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. 

https://twitter.com/tcsavunma/status/1350345569496084480?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1350345569496084480%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.aydinlik.com.tr%2Fhaber%2Fdogu-akdeniz-de-atis-egitimi-kahraman-leventlerimiz-mavi-vatanimiz-icin-daima-hazir-229446

Στην ανακοίνωση που έγινε από το τουρκικό ΥΠΑΜ στον λογαριασμό του στο Twitter, έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:"Τα ηρωικά μας στρατεύματα είναι πάντα έτοιμα για την Γαλάζια Πατρίδα μας. Η διοίκηση των ναυτικών δυνάμεων μας, υλοποίησε εκπαιδεύσεις με εκτέλεση πραγματικών πυρών”.

Ο χάρτης των τουρκικών σχεδίων και η εθνικιστική ρητορική της Άγκυρας θα μας ωθήσει σε επικίνδυνες καταστάσεις, αφού οι Τούρκοι εκτιμούν κατά το δοκούν βέβαια, ότι τα πλάνα τους έχουν γίνει πλέον καθεστώς στο Αιγαίο.  

Τουρκικό θωρακισμένο όχημα που μεταφέρει drone σύντομα στον Έβρο για ενέδρες

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το τουρκικό μη επανδρωμένο όχημα Songar (διαθέτει πολυβόλο και εκτοξευτή χειροβομβίδων), ενσωματώθηκε σε θωρακισμένο στρατιωτικό όχημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το τουρκικό drone με αυτόν τον τρόπο θα είναι ικανό για αυτόνομες αποστολές σε περιοχές όπου θα υπάρχει ενδιαφέρον, πιθανότατα στον Έβρο, αφού συνεχίζονται οι προσπάθειες προώθησης μεταναστών από την τουρκική πλευρά με μικρή έως τώρα επιτυχία. 

Το θωρακισμένο όχημα, σύμφωνα με τους κατασκευαστές θα αποκτήσει μια σημαντική ικανότητα στην ανίχνευση πριν την εξουδετέρωση του στόχου στις αποκαλούμενες επιχειρήσεις ασφαλείας, πιθανότατα και  κατά των Κούρδων. 

"Χάρη στο σύστημα του ένοπλου drone Songar, το θωρακισμένο όχημα 4x4 θα έχει τη δυνατότητα να αναζητά και εντοπίζει στόχους από τον αέρα, εκτελώντας απομακρυσμένες ένοπλες επιχειρήσεις ανά την τουρκική επικράτεια.

Το “πακέτο” αυτό (όχημα και μη επανδρωμένο εναέριο όχημα) θεωρούνται ως η καλύτερη λύση κατά ασύμμετρων απειλών με  αυτόνομες δυνατότητες δράσης. 

Το Songar, διαθέτει πολυβόλο και εκτοξευτή χειροβομβίδων ως ένα από τα καινοτόμα συστήματα της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, ενώ  ενσωματώθηκε το σύστημα πυρομαχικών T TogBİTAK SAGE, Togan. 

Το στρατιωτικό τεχνολογικό σύστημα Songar, εξοπλισμένο με αυτόματο πολυβόλο, εκτελεί την αποστολή του σε ακτίνα 3 χιλιομέτρων, διαθέτει σύστημα μετάδοσης εικόνας σε πραγματικό χρόνο, και εκτελεί κρίσιμες εργασίες, όπως τον προσδιορισμό της περιοχής στόχου", αναφέρουν τουρκικές δημοσιογραφικές πηγές. 

Οι Τούρκοι δηλώνουν ξεκάθαρα ότι το  σύστημα Songar θα χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά σε επιχειρήσεις συνοριακής και διασυνοριακής ασφάλειας με την ενσωμάτωση χερσαίων οχημάτων, με μεγάλο αριθμό πυρομαχικών ενάντια σε ενέδρες ή απειλές, ενώ θα εκτελεί επιθετικές αποστολές όταν αυτό θα κρίνεται απαραίτητο.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν δύο μήνες, Τρεις “Πύργοι” ηλεκτρονικής παρακολούθησης, ύψους άνω των 50 μέτρων, υψώθηκαν στην περιοχή των Φερών,  λόγω της κατασκευής του ισχυρού φράχτη από την ελληνική πλευρά. 

Η Τουρκία κάνει όπως όλα δείχνουν ότι μπορεί για να προκαλέσει την χώρα μας, ενώ υλοποιεί σχεδιασμούς περιφερειακής υπερδύναμης ασκώντας την ανάλογη πολιτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μόνος τρόπος αποτροπής και εξουδετέρωσης αυτών των σχεδίων είναι η συνεχής εκπαίδευση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και η αγορά στρατηγικών όπλων από την χώρα μας, σε συνδυασμό μες μια "επιθετική" διπλωματία με ισχυρούς "παίκτες" ανά τον κόσμο όπως η Ινδία.  

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Αποκάλυψη-Τρομερό Βίντεο με ανατίναξη τουρκικού ελικοπτέρου Sikorsky στο Β.Ιράκ-Πανστρατιά Κούρδων για εξόντωση των τουρκικών δυνάμεων από ΡΚΚ

"Φορτωμένοι" οι Κούρδοι με ρωσικούς πυραύλους Kornet-E γαλλικούς και γερμανικούς αντιαρματικούς πυραύλους 'MILAN' και...
Στρατός Ξηράς 0

Θύελλα παρά τις εξηγήσεις Μητσοτάκη για τα “κενά στην Άμυνα”-Σοβαρή καταγγελία απόστρατου Ταξίαρχου που προκαλεί τεράστια ερωτηματικά

Απόστρατος Ταξίαρχος ΠΖ Νίκος Κατσίκας: “Αν γνωρίζατε για πόσες μέρες πολέμου διαρκούσαν τ’ αποθέματα μας σε βλήματα...