Ελληνοτουρκικά

Σχέδια για "Ισλαμικό ΝΑΤΟ" ετοιμάζει ο Ερντογάν με έδρα την Κωνσταντινούπολη

Ο φερόμενος ως πρώην (που δεν είναι βέβαια “πρώην”, αφού δρα ήδη στο Κασμίρ) στρατιωτικός σύμβουλος του Ερντογάν και επικεφαλής της παραστρατιωτικής οργάνωσης SADAT στην Τουρκία, ανέφερε ουσιαστικά για το σχέδιο ενός πολυεθνικού ισλαμικού στρατού και ένωσης που ετοιμάζει η Άγκυρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο επικεφαλής της SADAT και της δεξαμενής σκέψης ASSAM Adnan Tanrıverdi στο ετήσιο συνέδριο της Ισλαμικής Ένωσης που διοργανώθηκε από το Κέντρο Στρατηγικών Μελετών (Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırmalar Merkezi, ASSAM), ανέφερε την δημιουργία ενός κοινού πολυεθνικού ισλαμικού στρατού και ενός κοινού συστήματος άμυνας για τη «Συνομοσπονδία Ισλαμικών Χωρών» που αποτελούν όνειρο του Ερντογάν. 

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020, με κύριο θέμα «τον καθορισμό αρχών και διαδικασιών κοινού συστήματος άμυνας για την Ισλαμική Ένωση».

Στην ομιλία του ο απόστρατος Ταξίαρχος Adnan Tanrıverdi, επικεφαλής του ινστιτούτου ASSAM και πρώην στρατιωτικός σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρουσίασε την αμυντική δομή της Ένωσης Ισλαμικών Χωρών της Asrica [Ασία και Αφρική]. 

Το «Σύνταγμα της Συνομοσπονδίας Ισλαμικών Χωρών» εγκρίθηκε στο πρώτο συνέδριο της ASSAM το 2017. 

Σύμφωνα με αυτό, ο κύριος στόχος της «Ένωσης Ισλαμικών Χωρών της Asrica [συνομοσπονδία]», ο οποίος θα περιλαμβάνει 61 χώρες, θα είναι η «διασφάλιση της ηγετικής δράσης του ισλαμικού κόσμου ως υπέρτατη δύναμη. 

"Η Κωνσταντινούπολη θα είναι η πρωτεύουσα της ένωσης. Η Ένωση θα διευθύνεται από έναν πρόεδρο, ενώ το προεδρικό υπουργικό συμβούλιο θα περιλαμβάνει υπουργεία άμυνας, εξωτερικών υποθέσεων, εσωτερικών και δικαιοσύνης που θα εδρεύουν στην Κωνσταντινούπολη· ενώ  θα δημιουργηθεί και ένας κοινός στρατός υπό το υπουργείο Άμυνας", ανέφερε ο Τανριβέρντι  στην παρουσίαση του. 

Ο ισλαμικός στρατός θα αποτελείται από το επιτελείο του, και δυνάμεις των Τριών κλάδων καθώς και μια μονάδα ηλετρονικού πολέμου. 

Το σχέδιο αυτό και η κυοφορούμενη Ισλαμική Ένωση απασχολούν μια σειρά συγκεντρώσεων που ξεκίνησαν το 2017 και θα συνεχιστούν μέχρι το 2023. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το τέταρτο συνέδριο του τουρκικού ινστιτούτου ASSAM θα ​​πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη και θα επικεντρωθεί στις «αρχές και διαδικασίες του κοινού αμυντικού συστήματος της Ισλαμικής Ένωσης» και «στο ιδανικό μοντέλο αμυντικής οργάνωσης για τη συνομοσπονδία Ισλαμικών Χωρών ASRICA (Ασία-Αφρική). 

Η Επιτροπή Επιστημών του αποκαλούμενου Κογκρέσου της Ισλαμικής Ένωσης για το 2020 αποτελείται από ενδιαφέροντα πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων των επικεφαλής βοηθών του Προέδρου Ερντογάν, Μεσούτ Χάκσι Κασίν και Χάκκι Ίνχουρ  Τσεβίκ, το μέλος του Συμβουλίου Προεδρικής Ασφάλειας και Εξωτερικών Πολιτικών Çağrı Erhan, καθώς και από αποστράτους στρατηγούς και αρκετούς ισλαμιστές ακαδημαϊκούς.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του συνεδρίου, «οι ισλαμικές χώρες έχουν περιπέσει σε τεράστιο χάος και αναταραχές μέσω της παρέμβασης των ιμπεριαλιστικών δυτικών κρατών» και ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος συνεχίζεται ως ένας ακήρυκτος πόλεμος εναντίον αυτών των χωρών". 

Ο Tanrıverdi έχει επανειλημμένα ζητήσει τη δημιουργία ενός ισλαμικού «στρατού για την Παλαιστίνη» και έχει ορίσει το Ισραήλ ως εχθρό των ισλαμικών χωρών. 

Δεν είναι μυστικό ότι η δεξαμενή σκέψης ASSAM προωθεί την ιδέα μιας ισλαμικής ένωσης στην οποία θα ηγείται ο εκάστοτε Τούρκος πρόεδρος. 

Πέρυσι, το συνέδριο ASSAM πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο με τη συμμετοχή 44 μουσουλμανικών χωρών και επικεντρώθηκε στη συνεργασία της αμυντικής βιομηχανίας της «Ισλαμικής Ένωσης».

Μιλώντας στο αντισημιτικό, αντιχριστιανικό κανάλι Akit TV, μετά από μια συνάντηση στην εκδήλωση, ο Τανριβέρντι δήλωσε ότι οι ισλαμικές χώρες πρέπει να παράγουν το δικό τους αμυντικό υλικό και όπλα μεταξύ τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτά είναι τα σχέδια του Ερντογάν και του βαθέως τουρκικού κράτους εδώ και χρόνια, ενώ ΕΕ-ΗΠΑ κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου κανονικά.   

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αποφασιστική κίνηση της Αθήνας με Χαρδαλιά και Φλώρο αποσόβησε «θερμό» επεισόδιο στη Ρόδο και ευθεία αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων

Όλα τα εμπορικά πλοία που συμμετείχαν στην επιχείρηση συντονίστηκαν με τον Ελληνικό Θάλαμο Επιχειρήσεων, αφήνοντας τους...
Ελληνοτουρκικά 0

Πιο επικίνδυνοι από τους "κολυμβητές της νύχτας"! Τούρκος αναλυτής: Η λύση στο θέμα των ΑΟΖ είναι Κοινή οικονομική ζώνη για Ελλάδα-Τουρκία

Μια νέα τάση δημιουργείται στο εσωτερικό της γείτονος και το ζητούμενο είναι κατά πόσο θα πρέπει να μας ανησυχεί...