Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Μαχητικά Rafale χτύπησαν ισλαμιστές στα σύνορα με την Λιβύη

Απανωτά μηνύματα μέσα σε λίγα 24ωρα στέλνει η Αίγυπτος στην Τουρκία. Μετά την συνάντηση Σίσι-Μακρόν στο Παρίσι, πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις για την Α. Μεσόγειο, την Λιβύη, την Τουρκία και την Μουσουλμανική Αδελφότητα. 

Το Κάιρο δεν πρόκειται να ανεχθεί την παρουσία των Τούρκων και των μισθοφόρων στα σύνορά του. 

Το πρώτο επεισόδιο ανάμεσα σε Τουρκία και Αίγυπτο έλαβε χώρα, ένω βρισκόταν σε εξέλιξη η άσκηση«Μέδουσα» ήταν σε εξέλιξη, με τουρκικά σκάφη να έχουν βρεθεί στην περιοχή και να την παρακολουθούν στενά. Η τουρκική φρεγάτα «Κεμάλ Ρέις» πλησίασε επικίνδυνα μια αιγυπτιακή φρεγάτα στον χώρο της άσκησης, βορειοδυτικά της Αλεξάνδρειας.  

Ο διοικητής της αιγυπτιακής φρεγάτας κινήθηκε προς την τουρκική και απαίτησε να εγκαταλείψει την περιοχή, η οποία είχε δεσμευτεί για την άσκηση, με την «Κεμάλ Ρέις» να αλλάζει τελικά πορεία και να απομακρύνεται, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά την οργή της Αγκυρας απέναντι στις διπλωματικές κινήσεις και τα συμμαχικά σχήματα που δημιουργεί η Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
Το δεύτερο μήνυμα ήρθε σήμερα. Αιγυπτιακά Rafale, χτύπησαν μισθοφόρους στα σύνορα με την Λιβύη, στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα στην Τουρκία.  

https://twitter.com/mahmouedgamal44/status/1336235325413351424

Όλα αυτά, την στιγμή που η Αίγυπτος παρενέβη, μαζί με τα ΗΑΕ, τη Σαουδική Αραβία και τον Λίβανο, σύμφωνα με πληροφορίες και κατάφεραν να μπλοκάρουν ψήφισμα υπέρ της λύσης δύο κρατών στο Κυπριακό, που επιχείρησε να περάσει η Τουρκία, στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας, διατηρώντας το λεκτικό των τελευταίων ετών, με όποια αρνητικά εμπεριέχει και αυτό. 

Τα τελευταία χρόνια, χάρη στην εξωτερική πολιτική που ακολουθεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν η Τουρκία προσπαθεί συνεχώς να αναβαθμίσει το ρόλο της στο χώρο του ισλαμικού κόσμου. Μέσα από μια συγκροτημένη προσπάθεια η Τουρκία εμφανίζεται σε κάθε χώρα όπου υπάρχει έντονο το μουσουλμανικό στοιχείο και κυρίως τις χώρες που συμμετέχουν στον ΟΙΣ.

https://www.youtube.com/watch?v=r2KzRb04fMQ&t=23s

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ