Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Συρίγος: Οι κυρώσεις της ΕΕ εξαγριώνουν την Άγκυρα

Για τα ελληνοτουρκικά, τη Σύνοδο της Κορσικής και τις κυρώσεις προς την Τουρκία μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο βουλευτής της ΝΔ, Άγγελος Συρίγος.

Όπως είπε η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στο άρθρο του στις τρεις μεγάλες ευρωπαϊκές εφημερίδες στην «έγγραφη συμφωνία» με την Τουρκία αφορούσε ότι «πράγματι μπαίνουμε σε μια λογική διερευνητικών συνομιλιών»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Αυτές τις συνομιλιές τις επιδιώκουμε γιατί έχουν λειτουργήσει από το 2002 μέχρι το 2016 όταν τότε . διεκόπησαν λόγω της υπόθεσης των 8 Τούρκων αξιωματικών. Αυτές οι συνομιλίες είχαν δύο πλεονεκτήματα: Απορροφούσαν κρίσεις και παρότι κράτησαν 14 χρόνια δεν δεσμευτήκαμε από κάτι που θα βρουμε μπροστά μας την επόμενη ημέρα. Το μειονέκτημα ήταν ότι συζητούσαμε για πράγματα που δεν συζητούνται μεταξύ δύο χρών. Την αύξηση των χωρικών υδάτων δεν την συζητάς με τον άλλο».

Ερωτηθείς για τη σύζητηση περί κυρώσεων από την ΕΕ εξήγησε ότι «οι κυρώσεις της ΕΕ επειδή είναι η υφή της ΕΕ τέτοια δεν μπορούν να γονατίσουν την Τουρκία αλλά να την ενοχλήσουν. Αυτό που θέλει η Γερμανία είναι να τις κάνει πιο ήπιες. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό εξαγριώνει την Τουρκία γιατί λέει "έχω περιθώριο να παίξω". Το να λέμε ότι σε βάθος χρόνου θα λάβουμε κυρώσεις την ενοχλούν την Τουρκία».

Μιλώντας, τέλος, για τη Σύνοδο στην Κορσική στην οποία θα μετέχει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κ. Συρίγος σημείωσε ότι με τέτοιες πρωτοβουλίες γίνεται μια ορθή προσπάθεια να περάσει η εικόνα ότι η Τουρκία είναι συστημική απειλή για την Ευρώπη. «Οι Ισπανοί έχουν στρατιωτικά συμβόλαια με την Τουρκία και τους είναι αδιάφορο τι συμβαίνει στην άλλη άκρη της Μεσογείου ενώ οι Μαλτέζοι φοβούνται μεταναστευτικές ροές από τη Λιβύη εφόσον η Τουρκία τους εγγυάται αποτροπή δεν έχουν πρόβλημα με τις ενέργειες της Άγκυρας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι "δίνουν τα ρέστα τους" για την αγορά των F-16BLOCK-70 από τις ΗΠΑ ενώ "ανακαλύπτουν" πρόβλημα στο λογισμικό και διακοπές παράδοσής τους

Ακόμη και στην χειρότερη περίπτωση για την Ελλάδα, της πώλησης από τις ΗΠΑ στην Τουρκία 40F-16 BLOCK-70 και 80 κίτ...