Ελληνοτουρκικά

Καλίν: Θα υπογράψουμε ΑΟΖ με τον Λίβανο και ίσως με Αίγυπτο

Θα υπογράψουμε συμφωνία για αποκλειστική οικονομική ζώνη με τον Λίβανο προανήγγειλε Ibrahim Kalin εκπρόσωπος του τούρκου Προέδρου Erdogan.


«Υπογράψαμε συμφωνία (ΑΟΖ) με τη Λιβύη.
Οι συνθήκες θα αλλάξουν αύριο, αν μπορέσουμε να συμβιβάσουμε με την Αίγυπτο ορισμένα θέματα, εάν αυτό συμβεί θα υπογράψουμε και με την Αίγυπτο ΑΟΖ.


Υπογράφουμε συμφωνία με τον Λίβανο.
Εν τω μεταξύ και προφανώς σε συνεννόηση με τον Erdogan ο πρωθυπουργός της μη αναγνωρισμένης από την διεθνή κοινότητα, Βόρειας Κύπρου Ersin Tatar δήλωσε: Ο Τουρκοκύπριος λαός έχει το ίδιο δικαίωμα σε αυτό το νησί όπως και οι Έλληνες.


Όσοι το αγνοούν αυτό θα απογοητευτούν αύριο όπως έκαναν χθες και σήμερα.
Ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη οδηγήσει το κυπριακό ζήτημα σε αδιέξοδο καθιστώντας την ελληνοκυπριακή πλευρά μέλος της, τώρα καθιστά τη εξεύρεση μιας λύσης πιο δύσκολη προσθέτοντας νέα λάθη σε αυτό που έχει κάνει".


Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Κύπρου δήλωσε προκλητικά ότι πρώτα απ 'όλα, η Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση με την Ανατολική Μεσόγειο.


Ακόμα κι αν προσπαθήσουν να κάνουν κάτι με τη βία, είναι άκυρο.
Η συνεργασία Ελλάδος με Ισραήλ είναι μάταια, όπως και με την Αίγυπτο, αγνοώντας την Βόρεια Κύπρο, η ελληνοκυπριακή πλευρά του νησιού δεν μπορεί να αναγνωριστεί ως κυρίαρχη επί της Κύπρου δήλωσε ο Ersin Tatar.
Η Ελλάδα χτίζει νέες συμμαχίες για να σφετεριστεί τα δικαιώματά μας, απέναντι στην Τουρκία είναι και η ΕΕ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ