Εθνικά θέματα

Nέος ''Αττίλας'' στην Κύπρο: Η Άγκυρα έστειλε 4.000 στρατιώτες στα Κατεχόμενα!

 
Επικίνδυνη κινητικότητα έχουμε από την Τουρκία στα Κατεχόμενα. Η Άγκυρα όπως φαίνεται επιλέγει να ανοίξει άλλο ένα μέτωπο, καθώς εδώ και ημέρες, σύμφωνα με τον Erkut Sahali που αποτελεί στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (CTP), ο Ερντογάν μετέφερε τέσσερις χιλιάδες στρατιώτες από την Τουρκία, σύμφωνα με δημοσίευμα.
 

Η δήλωση  Ερκούτ Σαχαλι  αναφέρει τα εξής: 

  • 24/6/2020 Τετάρτη 1000 άτομα
  • 26/6/2020 Παρασκευή 1000 άτομα
  • 28/6/2020 Κυριακή 1000 άτομα
  • 30 άτομα την 30/6/2020 Τρίτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
Σύνολο: 4000 άτομα
 
Οι παραπάνω λεπτομέρειες είναι ο συνολικός αριθμός στρατιωτών που εισήλθαν και θα εισέλθουν στα κατεχόμενα μέσα σε μια εβδομάδα. Η Τουρκία αυτό το διάστημα έχει από ότι διαφαίνεται σε πλήρη εφαρμογή σχέδια που έχουν στόχο το Αιγαίο και την Κύπρο, δείχνοντας μια ιδιότυπη «βιασύνη» στην υλοποίηση τους. 

Υπενθυμίζουμε ότι οι τουρκικές κατοχικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί εδώ και ένα χρόνο με νέα αυτοκινούμενα συστήματα πυροβολικού Firtina των 155mm στο Κιόνελι, στον Άγιο Βασίλειο, στην Κυθρέα και την Άσσια, καθώς και με άρματα μάχης Leopard-2A4 στην Κυθρέα.

Τα κατοχικά στρατεύματα στην Κύπρο αριθμούν περίπου συνολικά 35.000 άνδρες που υπηρετούν σε μονάδες του στρατού ξηράς, της αεροπορίας και του πολεμικού ναυτικού των κατεχομένων.

Από αυτούς οι 17.000 στρατιώτες προέρχονται από την Τουρκία. 

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι τι κάνει η Ελλάδα; Η χώρα μας οφείλει να στείλει τάχιστα μια μηχανοκίνητη μεραρχία με όλα τα μέσα, όπως αυτή που υπήρχε στην μεγαλόνησο μέχρι το 1967.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην συνέχεια μοίρα επιθετικών ελικοπτέρων Απάτσι και αεροσκαφών F-16, που θα πρέπει να μετασταθμεύσουν σε μόνιμη βάση στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο, με τα έξοδα να καλύπτονται από την Λευκωσία, αντί τα αεροσκάφη μας να διαφυλάττουν το FIR της Αλβανίας των Σκοπίων και του Μαυροβουνίου.

Μονάδες των ελληνικών ειδικών δυνάμεων θα πρέπει να ασκούνται στην Κύπρο κάθε 6 μήνες για να εξοικειωθούν με το περιβάλλον του νησιού.

Ενώ μονάδες επιφανείας και ένα υποβρύχιο του ΠΝ θα πρέπει να  ελλιμενιστούν μόνιμα στην Λάρνακα. 

Θα ''ξυπνήσει'' η Αθήνα;

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ