Ελληνοτουρκικά

Μπαχτσελί: "Θα εξαλείψουμε τα Βυζαντινά υπολείμματα"

Ρεσιτάλ εθνικισμού με αφορμή την άλωση της Κων/πολης από τους Οθωμανούς έχουμε από τον κατ΄εξοχή ηγέτη του τουρκικού εθνικιστικού κόμματος, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ίδιος μεταξύ άλλων έγραψε ότι, “η βυζαντινή αυτοκρατορία ηττήθηκε στο Ματζικέρτ και η Ανατολία έγινε τουρκική πατρίδα. Η κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης το 1453 σφράγισε τους τουρκικούς αιώνες. Πιστεύω ότι τα υπόλοιπα βυζαντινά υπολείμματα θα εξαλειφθούν και κανένα σκοτεινό χέρι και φιλοδοξία δεν αξίζει την εμπιστοσύνη και την αξιοπρέπεια της κατάκτησης μας”.

Εδώ μεταφράζουμε ότι ο εθνικιστής Τούρκος ηγέτης των ακροδεξιών της Τουρκίας θεωρεί ενδεχομένως της πατρίδα μας ως “βυζαντινό υπόλειμμα”, αλλά επισημαίνουμε ότι το μέλλον μπορεί να γυρίσει αντίστροφα και τα εδάφη που χαθήκαν αυτούς τους σκοτεινούς αιώνες από τους Τούρκους, να ξαναγίνουν ελληνικά.    

Ο ηγέτης της MHP έκανε δηλώσεις μέσω λογαριασμού κοινωνικού δικτύου σχετικά με την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης.

Εκεί εξέφρασε ότι “η κατάκτηση της βασιλεύουσας είναι έργο καρδιάς”.

“Κατάκτηση, καρδιακός παλμός, σημάδι μυαλού. Είναι μια εσκεμμένη βούληση της (τουρκικής) στρατιωτικής, πολιτικής και στρατηγικής ιδιοφυΐας που έχει διαμορφώσει την προφητεία. Η κατάκτηση είναι η συνάντηση του τι αναμένονταν και του τι αναμένεται", το διάταγμα της ανάστασης που φωτίζει τη λαχτάρα του σκότους με μια φλόγα”.

“Εάν η Κωνσταντινούπολη κατακτήθηκε πριν από 567 χρόνια, αυτό έχει μια αιώνια ιστορία, ενώ το τουρκικό έθνος έχει την συνείδηση ​​της κατάκτησης, έχει την επιθυμία για μελλοντική ανεξαρτησία από τα βάθη της ιστορίας. Ο Μωάμεθ βγήκε από ένα κατακτητικό έθνος, άνοιξε μια εποχή και έκλεισε μια άλλη.

“Η Κωνσταντινούπολη είναι πρωτεύουσα μιας αυτοκρατορίας που υπήρξε λίκνο πολλών πολιτισμών και πολλών καταπιεσμένων λαών”, κατέληξε μεταξύ άλλων ο ίδιος.

Εμείς του υπενθυμίζουμε την γνωστή επιγραφή στον τάφο του Μεγάλου Κωνσταντίνου στην Κωνσταντινούπολη που προφητεύει την επιστροφή των Ελλήνων στην Πόλη.

Το κείμενο για παραπάνω από 1000 χρόνια δεν μπορούσε να αποκρυπτογραφηθεί, κάτι που τελικά έγινε 13 χρόνια πριν την άλωση της Πόλης, από τον Γεννάδιο Σχολάρχιο, πατριάρχη της Ορθοδοξίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η επιγραφή αναφέρει: «Τ. πτ. τ. ιδτ. Η βελ. τ. ιμλ. Ο Κλμν. μαμθ. μ. δ. ν. τρπσ. γν. τ. πλολγ. τ. επτλφ. κρτσ. εσθ. βελε. εθν. ππλ. κτξ. κ. τ. νσ. ερμσ. μχρ. τ. εξν. πτ. ιστργτν. πθσ. τ. ινδκτ. πλυσ. κτδ. τ. εντ. τ. ιδκτ. ε. τβρ. τ. μρ. μλ. δ. ν. στρτσ. τ. δκτ. τ. ιδκτ. τ. δμτ. τρπσ. πλ. επστψ. ετ. χν. τ. δμτ. πλμ. εγρ. μγ. μρκτ. στρβν. κ. τ. πλθ. κ. τ. φλ. σνδ. τ. επρ. δ. θλσ. κ. ξρ. τ. πλμ. σνω. κ. τ. ισμλ. τρπσ. τ. απγν. ατ. βσλσ. ελτ. μκρ. ολγ. τ. δ. ξθ. γν. αμ. μτ. τ. πκτρ. ολ. ιμλ. τπσ. τ. επλφ. επρο. μετ. τ. πρμ. ττ. πλμ. εγρ. εφλ. ηγρων. μχ. τ. ππτ. ωρ. κ. φν. βσ. ττ. στ. στ. μτ. φβ. σπστ. πλ. σδω. ε. τ. δξ. τ. μρ. αδ. ερτ. γν. θμστ. κ. ρμλο. ττ. εξτ. δσπυ. φλ. γ. εμ. υπχ. κ. ατ. πρλβτ. θλμ. εμ. πλρτ.».

Σύμφωνα με τον Σχολάρχιο, αυτό μεταφράζεται ως εξής: «Τη πρώτη της Ινδίκτου, η βασιλεία του Ισμαήλ ο καλούμενος Μωάμεθ, μέλλει δια να τροπώση γένος των Παλαιολόγων, την Επτάλοφον κρατήσει, έσωθεν βασιλεύσει, έθνη πάμπολα κατάρξει και τας νήσους ερημώσει μέχρι του Ευξείνου Πόντου. Ιστρογείτονας πορθήσει τη ογδόη της Ινδίκτου, εις τα βόρεια τα μέρη μέλλει δια να στρατεύση τη δεκάτη της Ινδίκτου τους Δαλμάτας τροπώσει, πάλιν επιστρέψει έτι χρόνον, τοις Δαλμάτοις πόλεμον εγείρει μέγαν μερικόν τε συντριβήναι και τα πλήθη και τα φύλα συνοδή των εσπερίων δια θαλάσσης και ξηράς τον πόλεμον συνάψουν, και τον Ισμαήλ τροπώσουν. Το απόγονον αυτού βασιλεύσει έλαττον μικρόν ολίγον. Το δε ξανθόν γένος άμα μετά των πρακτόρων όλον Ισμαήλ τροπώσουν, την Επτάλοφον επάρουν μετά των προνομίων. Τότε πόλεμον εγείρουν έμφυλον ηγριωμένον, μέχρι της πεμπταίας ώρας και φωνή βοήσει τρίτον, στήτε, στήτε, στήτε, μετά φόβου σπεύσατε πολλά σπουδαίως εις τα δεξιά τα μέρη άνδρα εύρητε γενναίον θαυμαστόν και ρωμαλέον, τούτον έξετε. Δεσπότην, φίλος γαρ εμού υπάρχει. Και αυτόν παραλαβόντες, θέλημα εμού πληρούται».

Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στο μέλλον της Κων/πολης για την οποία τρέμουν οι νεο-Οθωμανοί και δεν μπορούν να την εορτάσουν με ηρεμία όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις των αξιωματούχων τους, που αποκρύβουν πάντα έναν ενδόμυχο φόβο για την τύχη της.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...