Ελληνοτουρκικά

''Πόλεμος'' Αθήνας-Τρίπολης - Οι ισλαμιστές κατήγγειλαν το τελεσίγραφο κατά Τουρκίας - ''Υποστηρίζετε τον «εγκληματία» Χαφτάρ''

To παιχνίδι της Άγκυρας παίζει πλέον η Τρίπολη, η οποία συνεχίζει τις επιθέσεις της κατά της Ελλάδας. Οι ισλαμιστές του GNA ενοχλήθηκαν από το κοινό ανακοινωθέν Ελλάδας, Κύπρου, Γαλλίας, Αιγύπτου και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που καταδικάζει τις τουρκικές προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Ήταν μία εξέλιξη που δεν περίμεναν είναι η αλήθεια σε Άγκυρα και Τρίπολη, καθώς αυτή την στιγμή έχει δημιουργηθεί ένας Άξονας που έχει σαν στόχο και σκοπό να διαλυθούν τα σχέδια της Άγκυρας. 

Μεταξύ άλλων, οι ΥΠΕΞ καταδίκασαν επίσης «την κλιμάκωση των τουρκικών παραβιάσεων στον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδας, περιλαμβανομένων των υπερπτήσεων πάνω από κατοικημένες περιοχές και χωρικά ύδατα κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου», καθώς και «την εργαλειοποίηση αμάχων από την Τουρκία σε μια απόπειρα να διασχίσουν παράνομα τα ελληνικά χερσαία σύνορα, και παρέχοντας τους συνεχή υποστήριξη για να διέλθουν παράνομα τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα».

Παράλληλα, εκφράζεται η έντονη καταδίκη για τα μνημόνια μεταξύ Αγκυρας και Τρίπολης, όπως και η στρατιωτική παρέμβαση της Τουρκίας στη Λιβύη, καλώντας τη γειτονική χώρα «να σεβαστεί πλήρως το εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ και να σταματήσει την εισροή ξένων μαχητών από τη Συρία στη Λιβύη.»  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ανακοίνωση της Τρίπολης:  

 

''Η κοινή δήλωση αυτών των χωρών περιλαμβάνει ψευδείς δηλώσεις και παραβιάσεις κατά του κράτους της Λιβύης και της εθνικής της κυριαρχίας. 

Το μνημόνιο συμφωνίας σχετικά με τον καθορισμό των περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας που υπογράφτηκε ανάμεσα σε Τουρκία και Λιβύη όπως και τα μνημόνια συμφωνίας σχετικά με την συνεργασία στην ασφάλεια, υπογράφτηκε από κυβερνήσεις δύο κρατών που έχουν ακτές στη Μεσόγειο. Δεν αφορά τρίτες πλευρές.
 
Αντιμετωπίζουμε με έκπληξη το γεγονός ότι στην κοινή δήλωση μετέχουν και τα ΗΑΕ, τα οποία δεν έχουν ακτή στη Μεσόγειο. Γίνεται αντιληπτό ότι έχουν άλλες προθέσεις. Εν προκειμένω η παρουσία των ΗΑΕ είναι για να υποστηρίξει μια άλλη χώρα που επιτίθεται στον λαό της Λιβύης. Και οι δύο χώρες εμπλέκονται στις εσωτερικές υποθέσεις της Λιβύης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


 
Οι χώρες που υπέγραψαν αυτή τη δήλωση παραβλέπουν τα εγκλήματα και τις επιθέσεις εναντίον πολιτών και διπλωματικών αποστολών που διαπράχθηκαν από τις πολιτοφυλακές του Χάφταρ.''

 

https://twitter.com/Aksam/status/1260010567894331393

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ