Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Σκοτώθηκε ο διοικητής του FSA στην Τρίπολη - Απάντηση Χαφτάρ σε Τουρκία: ''Ερντογάν θα σε τελειώσουμε

 Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στη Λιβύη. Οι μάχες είναι σφοδρές, ενώ πριν λίγο είχαμε απάντηση από τον εκπρόσωπο του LNA στην Τουρκία. 

Ο Αλ Μισμάρι δήλωσε τα εξής: ''Θα εξοντώσουμε τους Τούρκους, θα διαλύσουμε το σχέδιο του Ερντογάν στην Λιβύη.'' 

Οι δηλώσεις της Άγκυρας πριν λίγο δεν έγιναν τυχαία, καθώς βλέπουν να έρχεται η απόλυτη συντριβή. Ήδη μαχητές του GNA και Σύριοι τζιχαντιστές εγκταλείπουν τις θέσεις τους, υποχωρώντας από πόλεις, καθώς οι δυνάμεις του Χαφτάρ προελαύνουν.  

Οι φωτογραφίες που σας δείχνουμε παρακάτω είναι ενδεικτικές. 

Την ίδια στιγμή, ένα ντοκουμέντο βγήκε στη δημοσιότητα πριν λίγο, καθώς ο αρχηγός του ''FSA'', σύμφωνα πάντα με τις δυνάμεις του Χαφτάρ, σκοτώθηκε σε συγκρούσεις στην Τρίπολη. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάλιστα όπως μπορείτε να παρατηρήσετε, στην ταυτότητά του, υπάρχει η τουρκική σημαία. Πρόκειται για ένα ισχυρό αποδεικτικό στοιχείο, που δείχνει περίτρανα και με επίσημο τρόπο, ότι η Άγκυρα όχι μόνο στέλνει μισθοφόρους στην Λιβύη, αλλά τους δίνει και υπηκοότητα.  

Τι ανέφερε η Άγκυρα νωρίτερα:

«Αν οι [διπλωματικές] αποστολές και τα συμφέροντά μας στη Λιβύη τεθούν στο στόχαστρο, θα θεωρήσουμε τις δυνάμεις του Χάφταρ νόμιμους στόχους», αναφέρει σε μια ανακοίνωση το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο μέμφεται επίσης τα Ηνωμένα Έθνη επειδή δεν ανέλαβαν δράση απέναντι στις επιθέσεις του Χάφταρ.

https://twitter.com/LibyaReview/status/1259557831524732933https://twitter.com/Oded121351/status/1259560777633206274
https://twitter.com/LindseySnell/status/1259557285023698947

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συνεντεύξεις 0

Ναύαρχος Τσαϊλάς στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ με αφορμή το UFUK: Να ενεργοποιηθούν γρήγορα τα ελικόπτερα ROMEO, τα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη P-3 ORION και τα μη επανδρωμένα Alpha 900 για το Π.Ν.

Με την ενεργοποίηση του πλοίου ηλεκτρονικού πολέμου, οι συντάκτες της τουρκικής στρατηγικής πλέον έχουν τη δυνατότητα...