Ελληνοτουρκικά

Ετοιμάζεται αποστολή μεταναστών σε ξηρά και θάλασσα από την Τουρκία

Μεγάλη κινητικότητα των τουρκικών αρχών φέρεται να υπάρχει πάνω από τον Έβρο και το Αιγαίο, αναμένοντας πιθανόν την λήξη των περιοριστικών μέτρων της Ελλάδος για να στείλουν χιλιάδες "πρόσφυγες" στα ελληνικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα ταυτόχρονα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ταυτόχρονη επιτήρηση έχουμε σήμερα στα ελληνοτουρκικά θαλάσσια και χερσαία σύνορα από τρία τουρκικά drones σε Έβρο και Αιγαίο, κάτι που μας δείχνει το μέγεθος των προκλήσεων που ετοιμάζει η Άγκυρα πιθανόν το επόμενο διάστημα.

Οι προσπάθειες διείσδυσης λέμβων με μετανάστες το προηγούμενο διάστημα, πιθανόν αφορά πρόβα τζενεράλε για το τι πιθανόν ετοιμάζεται από τουρκικής πλευράς .

“Η ελληνική ακτοφυλακή καταπατώντας τα δικαιώματα των μεταναστών, επαναπροώθησε 48 αιτούντες άσυλο πίσω στην Τουρκία, κάτι που συνιστά παραβίαση των διεθνών ανθρωπίνων δικαιωμάτων”, γράφει η τουρκική Sabah.

Συγκεντρώσεις μεταναστών υπάρχουν εδώ και ημέρες στα δυτικά παράλια της Μικράς Ασίας, τις οποίες έχουν διαπιστώσει οι ελληνικές αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες οι μετανάστες έχουν μεταφερθεί από κέντρα διαμονής μεταναστών στο εσωτερικό της Τουρκίας. 

Αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι πολλοί από αυτούς ήταν στο Παζαρκουλέ στον Εβρο και εκτιμάται ότι η Τουρκία έχει οργανωμένο σχέδιο να μεταφέρει μετανάστες στην Ελλάδα και την Ευρώπη εν μέσω πανδημίας.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών είχε ανακοινώσει τον Μάρτιο: "Η Ελλάδα δεν προστατεύει τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ​​αντιθέτως, ποδοπατεί τις ίδιες τις αρχές και τις αξίες στις οποίες βασίστηκε αυτή η Ένωση, αντιμετωπίζοντας τους μετανάστες που έρχονται στις πύλες της ως εχθρούς αντί για ανθρώπινα όντα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Τούρκοι χωρίς καθόλου αιδώ εκμεταλλεύονται και βιαιοπραγούν σε πολλές περιπτώσεις σε μετανάστες που υπάρχουν στην χώρα τους, ενώ στο τέλος όσα χρήματα έβγαλαν οι ίδιοι οι μετανάστες τα “ακουμπάνε” στις τουρκικές αρχές για περάσουν παράνομα στην Ελλάδα.

Επίσης για το θέμα αυτό έχουν λάβει πολλά δισ. ευρώ ενώ η Γερμανία έχει χρηματοδοτήσει την αγορά σκαφών και ειδικών οχημάτων για τιος τουρκικές αρχές ασφαλείας.  

Μια είδηση για ένα γεγονός που συνέβη στο Βαν​​ στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου εξαφανίστηκε, προτού καν δημοσιευθεί και συζητηθεί. Δεκατρία άτομα από μια μεγάλη ομάδα που προσπαθούσαν να εισέλθουν παράνομα στην Τουρκία, πάγωσαν από το κρύο και έχασαν τη ζωή τους. Αναφέρθηκε επίσης σε δημοσιεύματα ακροθιγώς ότι αυτή η ομάδα, που αποτελούνταν κυρίως από Αφγανούς, ήταν περίπου 300 άτομα. Εδώ υπάρχει ένα ζήτημα.

Πώς είναι δυνατόν να μπουν παράνομα από το Ιράν στην Τουρκία, χωρίς να τους αντιληφθούν οι αρχές, 300 άτομα; Αυτές οι ομάδες δεν παρεμποδίζονται από το Ιράν, ούτε από την Τουρκία. Επιπλέον, το ταξίδι αυτών των ομάδων συνεχίζεται χωρίς προβλήματα μέχρι την Κωνσταντινούπολη.

Εκτιμάται ότι η Τουρκία μετά την επαναπροσέγγιση με τις ΗΠΑ, θα ξεσαλώσει πιθανότατα το επόμενο διάστημα προσπαθώντας να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στη χώρα μας.

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και υπηρεσίες ασφαλείας όμως είναι σε αυξημένη εγρήγορση για να αντιμετωπίσουν τα όποια τουρκικά σχέδια.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εθνικά θέματα 0

Μείναμε...μπουκάλα! Η Τουρκία στον κόλπο να μεταφέρει ισραηλινό αέριο στην Ευρώπη- Ανακοίνωση Ερντογάν αποκαλύπτει το κόλπο-γκρόσο με τις ΗΠΑ

Μας πουλήσαν όλοι οι " φίλοι μας" διότι δεν θέλουν η Ελλάδα να αποκτήσει ποτέ μεγάλη γεωστρατηγική και ενεργειακή...